Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Bijušo MLB zvaigzni tiesās par melošanu Kongresam

Bijušo MLB zvaigzni tiesās par melošanu Kongresam
Rodžers Klemenss
Foto: AP/Scanpix

Bijušajam Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētājam Rodžersam Klemensam ir izvirzītas vairākas apsūdzības par nepatiesu ziņu sniegšanu Amerikas Savienoto Valstu Kongresam, kuri izmeklēja vērienīgu dopinga skandālu.

Rodžerss Klemenss, kurš jau iepriekš ir vairākkārtīgi turēts aizdomās par dopinga lietošanu, pašlaik stāsies tiesas priekšā, jo viņam ir izvirzīta apsūdzība (uz 19 lappusēm) par apzinātu nepatiesu liecību sniegšanu ASV kongresmeņiem, kuri izmeklēja dopinga problēmu valsts sportā, sevišķi beisbolā.

Septiņkārtējais Saja Janga balvas (pasniedz labākajam metējam) ieguvējs, kurš pretendē arī uz iekļūšanu beisbola Slavas zālē, var nokļūt cietumā par to, ka iepriekš bija noliedzis gan to, ka ir lietojis steroīdus, gan augšanas hormonus. Tāpat viņš neatzīst, ka savulaik ir melojis Kongresam. Pašlaik šo lietu savā pārziņā ir pārņēmis Federālais izmeklēšanas birojs, kurš arī mēģinās noskaidrot patiesību.

Šaubas par Klemensa liecību patiesumu radās pēc tam, kad viņa treneris Braiens Maknamī nāca klajā ar paziņojumu, ka metējs ir lietojis steroīdus un augšanas hormonus. Tāpat šo informāciju apstiprināja divi Klemensa komandas biedri - Džeisons Grimslijs un Endijs Petits. Zīmīgi, ka Petits, kurš pats ir atzinis dopinga lietošanu, bija ne tikai komandas biedrs, bet arī pašlaik apsūdzētā beisbolista labs draugs un viņi abi individuālos treniņus veica kopā, pie viena trenera (Maknamī).

Jāpiebilst, ka maksimālais sods ko Rodžeram Klemensam var piemērot ir 30 gadi cietumā un 1.5 miljonus ASV dolāru liels naudas sods, taču speciālisti norāda, ka pašreizējā praksē tik lieli sodi netiek piemēroti un, ja vien sportista vaina tiks pierādīta, viņam aiz restēm būs jāpavada pusotrs vai divi gadi, taču ja Klemenss atzīs savu vainu, sods var tikt samazināts.

Līdz šim jau ir veiktas vairākas izmeklēšanas, kurās tiek mēģināts noskaidrot vai MLB atlēti lieto dopingu. Aizdomu ēna jau ir kritusi pār vairākiem beisbolistiem, tai skaitā pār elites sportistiem, bez Klemensa aizdomās par aizliegto vielu lietošanu tiek turēts arī visu laiku labākais "Home Run" sitienu izpildītājs Berijs Bondss, kurš tiesas priekšā stāsies nākamā gada martā.
Nevar nepieminēt, ka ik pa laikam dopinga lietošanā tiek pieķerti arī pašlaik aktīvie beisbolisti, kā arī atsevišķi veterāni ir nākuši klajā ar paziņojumiem, ka karjeras laikā ir lietojuši steroīdus. Kā pēdējā laika skaļākais šāds gadījums ir izceļams viena no visu laiku labākajiem sitējiem, Marka Makgvaira, atzinums par dopinga lietošanu.

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...


, 2010-08-20 17:12, pirms 14 gadiem
Diezgan komiski Latvijas beisbolā, pat PED lietošanas gadījumā "kongress" neko nedarītu, haha..
Ar MarkijMarku ir laba parodija - YouTube
- Mark McGwire Does Not Want To...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-20 20:20, pirms 14 gadiem
nightee rakstīja: Diezgan komiski Latvijas beisbolā, pat PED lietošanas gadījumā "kongress" neko nedarītu, haha..
Ar MarkijMarku ir laba parodija - http://www.youtube.com/watch?v=8cxeq4534GM
Ja kāds Latvijas beisbolā sāktu lietot jebkādu dopingu... nu tad būtu visai interesanti.
, 2010-08-20 22:18, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja kāds Latvijas beisbolā sāktu lietot jebkādu dopingu... nu tad būtu visai interesanti.
CMON! Nopietna lieta takš
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.