Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Otani, Hārpers saņem MLB MVP balvas

Otani, Hārpers saņem MLB MVP balvas
Šohejs Otani, Foto:AFP/Scanpix

Šodien Augstākajās beisbola līgās (MLB) ir nosaukti Amerikas un Nacionālo līgu vērtīgākie spēlētājie, jeb MVP. Balvas ir saņēmuši Losandželosas "Angels" spēlētājs Šohejs Otani un Filadelfijas "Phillies" beisbolists Braiss Hārpers.

Šodien ir nosaukti MLB vērtīgākie spēlētāji, jeb MVP balvu saņēmēji. Pretēji citām līgām, kur par vērtīgāko spēlētāju tiek nosaukts viens spēlētājs, MLB, tā kā vēsturiski un arī vēl aizvien veido divas relatīvi neatkarīgas organizācijas, Amerikas līga un Nacionālā līga, visas balvas, tajā skaitā arī MVP, tiek pasniegts katram turnīram atsevišķi.

Par Amerikas līgas vērtīgāko spēlētāju vienbalsīgi tika pasludināts Losandželosas "Angels" spēlētājs, japānis Šohejs Otani.

Neskatoties uz to, ka viņa komanda kopumā demonstrēja visnotaļ viduvēju spēli, pats Otani bija fenomenāls. Viņš ne tikai bija vienīgais beisbolists, kas regulāri devās laukumā kā uz atsišanu, tā arī kā sākumsastāva metējs, bet darīja to lieliski. Otani veica 46 Home run atsitienus, kā arī astoņus triple atsitienus, kas ir līgas labākais rādītājs, kopumā izsitot 100 punktus. Tāpat 20 reizes metēji ir atteikušies cīnīties ar japāni, ļaujot viņam uzreiz doties uz pirmo bāzi, kas arī ir līgas rekords.

Uz metēju kalniņa Otani pavadīja 130.1 iningu, sākot 26 mačus. Viņa vidēji 9 iningos zaudēto punktu skaits (ERA) bija tikai 3.18, kas uzskatāms par labu pat štata metējiem.

Jāpiebilst, ka Šohejs Otani pie šiem panākumiem un statistikas rekordiem tika pēc tam kā viņam tika veikta diezgan sarežģīta elkoņa saišu operācija, zināma kā "Tomija Džona operācija".

Par Nacionālās līgas MVP tika atzīts amerikānis Braiss Hārpers, kuram šī bija jau otrā šāda veida atzinība 10 gadus ilgajā MLB karjerā.

Hārpera sniegums nebija tik dominējošs kā Otani, tāpēc arī balsojumā par MVP viņam bija jācīnās ar konkurentiem, bet balsotājiem – jāmeklē aspekti, kuros Filadelfijas komandas spēlētājs bija labas.

Lai arī Braisam Hārperam šajā sezonā, iespējams, pietrūka kāda spoža snieguma epizodes un arī "Phillies" netika izslēgšanas mačos, kopumā viņš aizvadīja ļoti labu un stabilu sezonu. Atsitis 30.9% no visiem metieniem un guvis 84 punktus, Hārpers izsita 35 Home run, tika pie 42 dubultatsitieniem, kas ir līgas labākais rādītājs, kā arī uzrādīja labākos atsitēja un OPS koeficientus.

Līdz ar Šoheja Otani un Braisa Hārpera kļūšanu par MVP, šī ir pirmā reize kopš 1987. gada, kad abās līgās par vērtīgākajiem spēlētājiem kļūst beisbolisti no komandām, kuras nav iekļuvušas izslēgšanas mačos.

Braiss Hārpers ir viens no 15 spēlētājiem, kurš līdz 29 gadu vecumam ir ticis pie divām MVP balvām un viens no retajiem, kuram pie katras no tām ir izdevies tikt divu dažādu komandu kreklos.

Savukārt Otani ir kļuvis par otro Japānas beisbolistu, kuram ir izdevies tikt pie MLB MVP balvas. 2001. gadā pie tādas tika Ičiro Suzuki, kuram tā bija pirmā sezona lielajās līgās.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.