Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Red Sox" sagrauj "Astros" un izvirzās ALCS vadībā

"Red Sox" sagrauj "Astros" un izvirzās ALCS vadībā
Foto:USA Today/Scanpix

Bostonas "Red Sox" aizvadītajā naktī ar 12:3 savās mājās sagrāva Hjūstonas "Astros", tādējādi izvirzoties vadībā Augstāko beisbola līgu (MLB) Amerikas līgas finālsērijā (ALCS) ar 2-1.

MLB Amerikas līgas finālsērijas dalībnieces aizvadītajā naktī izspēlēja savu trešo spēli. Sērija no Hjūstonas pārcēlās uz Bostonu, leģendāro "Fenway Park" arēnu, kas savas specifiskās konfigurācijas dēļ ir pazīstama arī kā "Zaļais monstrs".

Acīmredzami, ka "Red Sox" šādā vidē ir priekšrocības un tās viņi arī izmantoja, jau spēles ievada trešdaļā viņi panāca graujošos 9:0. Ķērājs šajā nogrieznī Kristians Vaskezs izsita divus punktus, Kristians Arojo divos piegājienos tika pie trim izsistiem punktiem, tajā skaitā ar "Home run" sitienu, bet Kails Švārbers kļuva par mača varoni, jo, lai arī viņš no četriem mēģinājumiem bumbiņu veiksmīgi atsita tikai vienreiz, šis sitiens bija "Grand Slam", jeb "Home run" pie pilnām bāzēm, kas dod automātiskus četrus punktus.

Jāpiebilst, ka Švārbera 430 pēdas (131 metru) tālais "Ģrand Slam" sitiens ir trešais, ko Bostonas komanda guvusi divās pēdējās sērijas spēlēs. Otrajā mačā ar šādiem sitieniem izcēlās Rafaels Dīverss un Džeidī Martinezs.

Hjūstonas vienība gan nepadevās uzreiz, jo ceturtajā iningā Kails Takers deva nelielu cerību stariņu, raidot bumbiņu tribīnēs, kas "Astros" deva trīs punktus, taču attīstīt tālākos uzbrukumus no šī mazā pozitīvā momenta gan neizdevās.

Eduardo Rodrigezs, Bostonas komandas sākumsastāva metējs, laukumu pameta pēc sešiem iningiem, kuru laikā pieļāva piecus atsitienus un zaudēja trīs punktus, taču no spēles izslēdza septiņus atsitējus.

Amerikas līgas finālsērija turpināsies 20. oktobrī un divas nākamās spēles norisināsies tieši "Fenway Park". Ja Hjūstonas "Astros" vēlas vēl kādu maču aizvadīt savās mājās viņiem ir nepieciešama vismaz viena uzvara, jo "Red Sox" šobrīd sērijā līdz četrām uzvarām atrodas vadībā ar 2-1.

MLB 2021. gada izslēgšanas spēles, līgu fināli

Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Astros553
Red Sox4912
Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Braves35
Dodgers24

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.