Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Keplers labo 58 gadus vecu eiropiešu MLB "Home run" rekordu

Keplers labo 58 gadus vecu eiropiešu MLB "Home run" rekordu
Makss Keplers
Foto: AFP/Scanpix

Vācietis Makss Keplers vakardienas Augstāko beisbola līgu (MLB) mačā starp Minesotas "Twins" un Teksasas "Rangers" jau 33. reizi šajā sezonā raidīja bumbiņu tribīnēs, kas viņam ļāva kļūt par šādiem sitieniem bagātāko Eiropas beisbolistu.

Vācijas beisbolists Makss Keplers šajā sezonā ir uzņēmis labus apgriezienus, jo mačā pret "Rangers" jau 33 reizi sezonā izsita "Home run". Tas viņam ne tikai ļauj saglabāt produktīvākā komandas uzbrucēja godu, bet arī ierakstīt savu vārdu vēsturē. Proti, ar 33 "Home run" sitieniem vienas sezonas ietvaros viņš ir uzstādījis jaunu Eiropā dzimušo spēlētāju rekordu. Iepriekšējais rekords piederēja skotam Bobijam Tomsonam, uzstādīts 1951. gadā, Ņujorkas "Mets" sastāvā. Tāpat Keplera kontā ir 80 izsistie punkti, kas arī ir Minesotas vienības labākais rādītājs šajā sezonā.

Minesotas "Twins" šajā spēlē svinēja uzvaru ar 4:3 un tas viņiem ļauj saglabāt pirmo vietu Amerikas līgas Centrālajā divīzijā.

Filadelfijas "Phillies", tikuši pie jauna atsitēju trenera, kā atzīmē vairāki Ziemeļamerikas beisbola zinātāji, ir kļuvuši daudz atbrīvotāki, kas viņiem nu ļauj arī spēlēt daudz brīvāk, kas gan nenozīmē, ka sliktāk. Gluži pretēji, nu viņi ir uzstādījuši sezonas labāko uzvaru sēriju, tiekot pie panākumiem četros mačos pēc kārtas.

Pēdējā uzvara šajā sērijā ir izcīnīta pret Sandjego "Padres" ar 8:4. Pamati šim panākumam tika likti spēles pirmajā pusē, kad "Phillies" izvirzījās vadībā ar 5:0, tiesa "Padres" sestajā iningā prata pietuvoties saviem pāridarītājiem un panāca 3:5.

Kā vēlāk izrādījās, visas šaubas par uzvarētāju šajā cīņā noņēma Braiss Hārpers, kurš tajā pašā sestajā iningā jau trešo maču pēc kārtas raidīja bumbuņu tribīnēs, tādējādi gūstot trīs punktus. Jāpiebilst, ka aizvadītajā starpsezonā uz Filadelfiju atnākušais Hārpers šogad ir aizvadījis 121 maču, izsitis 90 punktus un izcēlies ar 26 "Home run" sitieniem, atsitot ar 25.4% precizitāti.

Jaunus rekordus turpina uzstādīt Losandželosas "Dodgers", kurš piecu maču nogrieznī nu ir guvuši 22 "Home run" sitienus. Spēlē pret Atlantas "Braves" viņi izcēlās ar četriem šādiem raidījumiem, tajā skaitā vienu "Home run" guva Koudijs Belindžers.

MLB regulārā sezona, 16.08.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsReds13:4
IndiansYankees2:3
BrewersNationals1:2
CubsPirates2:3
PadresPhillies4:8
MarinersBlue Jays3:7
OriolesRed Sox1:9
TigersRays2:0
DodgersBraves8:3
TwinsRangers4:3
metsRoyals1:4
MarlinsRockies0:3
GiantsDiamondbacks10:9
White SoxAngels7:2
AstrosAthletics2:3

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.