Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

MLB drafta pirmais numurs noslēdz 9.9 miljonu līgumu

MLB drafta pirmais numurs noslēdz 9.9 miljonu līgumu
Bruss Hārpers
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) šī gada drafta pirmais numurs, Bruss Hārpers, vakarnakt, pēdējā brīdī, noslēdza savu pirmo profesionālo līgumu ar Vašingtonas "Nationals" komandu. Līguma kopējā summa ir 9.9 miljoni ASV dolāru.

Jau ziņojām, ka šī gada MLB draftā ar kopējo pirmo numuru tika izvēlēts 17 gadus vecais Dienvidnevadas koledžas ķērājs Bruss Hārpers, kuru noskatīja Vašingtonas "Nationals" komanda. Vakardien, kas bija pēdējā diena, kad vienībai un spēlētājam ir jāvienojas par līguma parakstīšanu, dažas sekundes pirms pusnakts, Hārpers, kura aģents ir labi zināmais Skots Bora, tomēr, noslēdza līgumu ar "Nats".

Līgums ir noslēgts uz piecām sezonām, kuru laikā Hārpers var saņemt 9.9 miljonus ASV dolāru. Interesanti, ka šis ir rekordlīgums priekš draftā izvēlēta spēlētāja, kurš nav metējs. Absolūti lielākais līgums tikko draftētam spēlētājam tika noslēgts pagājušogad, kad tie paši "Nationals" vienojās ar 2009. gada drafta pirmo numuru Stīvenu Strasbūru, kurš saņēma četru gadu un 15.1 miljonu līgumu.
Zīmīgi, ka arī Strasbūra aģents ir Skots Bora un arī pagājušgad līgums ar drafta pirmo numuru tika parakstīts dažas minūtes pirms "dedlaina".

Jāpiebilst, ka uz šo brīdi Hārpers ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem talantiem, un viņam paredz ļoti spožu nākotņi. Spēlētāja aģents šajā sakarā ir izteicies visai kodolīgi: "Tik talantīgs un vispusīgs spēlētājs... īstenībā pašlaik nav otra tāda beisbolista, ar kuru viņu varētu salīdzināt."
Taču vispirms Vašingtonas klubs ir nolēmis pārvietot viņu uz citu pozīciju un iespēlēt aizsardzības ārējā līnijā.

Nevar nepieminēt, ka pēdējos četros draftos Vašingtonas komanda ir tikusi pie pieciem pirmā desmitnieka spēlētājiem, no kuriem divi (Strasbūrs un Harpers) ir izvēlēti ar kopējo pirmo numuru. Tiesa viens no šiem spēlētājiem, Ārons Krovs, savu karjeru turpina citā organizācijā - Kanzassitijas "Royals".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2010-08-17 14:53, pirms 14 gadiem
Strazburgs jau labi pateica pirms Hārpers vēl domāja-ja negrib spēlēt tad mums viņu nevajag...
, 2010-08-17 14:59, pirms 14 gadiem
Vynilz rakstīja: Strazburgs jau labi pateica pirms Hārpers vēl domāja-ja negrib spēlēt tad mums viņu nevajag...
Jā... taču pirms gada to pašu varēja teikt arī par viņu pašu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-17 15:11, pirms 14 gadiem
Interesanti , ka drafta 1. nummurs VAR saņemt 5os gados tik cik Andris Biedriņš atrodoties GSW lazaretē 1 gada laikā. NICE!
, 2010-08-17 15:21, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Interesanti , ka drafta 1. nummurs VAR saņemt 5os gados tik cik Andris Biedriņš atrodoties GSW lazaretē 1 gada laikā. NICE!
Viss ir loģiski. Biedriņš, lai vai kā, bet kad ir bez savainojumiem, ir viens no komandas līderiem, arī kopējā līgas centru rangā ne tuvu nav pēdējais spēlētājs.

Hārpers ir 17 gadus vecs debitants, kurš PRO beisbolā nekad vēl nav spēlējis, pie tam PRO karjeras sākums (cik ilgi - atkarībā no parādītās spēles) viņam tāpat būs jāpavada zemākajās līgās.
, 2010-08-17 16:40, pirms 14 gadiem
šis būs riktīgi labais!

te izpaužās tas US pro līgu sistēmas pozitīvais apsekts - vāji klubi draftos iegūst labākos jaunos spēlētājus, uzlabojas rezultāti, ienāk vairāk naudas utt - pēc gadiem 5 WAS būs top komanda.
, 2010-08-17 16:44, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viss ir loģiski. Biedriņš, lai vai kā, bet kad ir bez savainojumiem, ir viens no komandas līderiem, arī kopējā līgas centru rangā ne tuvu nav pēdējais spēlētājs.

Hārpers ir 17 gadus vecs debitants, kurš PRO beisbolā nekad vēl nav spēlējis, pie tam PRO karjeras sākums (cik ilgi - atkarībā no parādītās spēles) viņam tāpat būs jāpavada zemākajās līgās.
Beisbolā tā sistēma tomēr nedaudz savādāka - spēlētājiem atalgojums mainās vienmērīgāk - tā teikt darba augļi ienākās tuvāk vecumdienām. Kaut vai tu esi ļoti labs, bet ja vēl jauns - alga nebūs tā lielākā (padsmit reižu mazāka kā nopelniem bagātiem vecajiem), savukārt daudziem veterāniem sniegums vairs nav extra līmenī, bet alga plūst padsmit miljonos.
, 2010-08-17 18:02, pirms 14 gadiem
tiešām vispusīgs spēlētājs, ja tik vienkārši var būt gan kečers gan autfiilders
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.