Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Trauts un Belindžers sasniedz 40 "Home run" atzīmi

Trauts un Belindžers sasniedz 40 "Home run" atzīmi
Koudijs Belindžers
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā Augstāko beisbola līgu (MLB) spēļu kārtā diviem spēlētājiem, Maikam Trautam un Koudijam Belindžeram, izdevās sasniegt 40 gūto "Home run" atzīmi, bet Braiss Hārpers ar "Grand Slam" sitienu izrāva "Phillies" uzvaru pār "Cubs".

Aizvadītajā MLB spēļu kārtā uzbrukums dominēja pār aizsardzību, jo jāsāk ar to, ka vispirms Koudijs Belindžers, bet tad arī Maiks Trauts bija pirmie, kas šosezon ir sasnieguši 40 gūto "Home run" atzīmi. Belindžers to izdarīja Losandželosas "Dodgers" zaudējumā Maiami "Marlins" ar 7:13, bet Trauta veiksmīgais sitiens notika Losandželosas "Angels" uzvarā pār Čikāgas "White Six" (8:7).

Interesanti, ka abiem MLB līderiem skatītāju tribīnēs izsisto bumbiņu skaita ziņā ir vienāds arī sezonas laikā izsisto punktu skaits, jo gan Belindžers, gan Trauts ir izsitis 93 punktus. Līderis šajā ziņā vēl aizvien ir Pitsburgas "Pirates" spēlētājs Džošs Bels ar 98 punktiem, kā arī Fredijs Frīmens no Atlantas "Braves", kurš nu ir panācis pitsburgieti.

Par vienu no dienas spilgtākajām epizodēm parūpējās Braiss Hārpers, kurš spēles devītajā iningā, rezultātam esot 5:3 par labu Čikāgas "Cubs", izsita "Grand Slam" sitienu, tādējādi pieliekot punktu mačam un nodrošinot Filadelfijas "Phillies" panākumu ar 7:5.

Savukārt Ņujorkas "Mets" ar 10:8 pārspēja Atlantas "Braves". Šajā cīņā pie 39. "Home run" tika ņujorkiešu debitants Pīts Alonso, tādējādi uzstādot Nacionālās līgas pirmgadnieku rekordu šajā statistikas kategorijā. Tāpat ir jāatzīmē, ka šo maču viņš noslēdza ar sešiem izsistiem punktiem.

Oklendas "Athletics" un Hjūstonas "Astros" sarīkoja "Home run" dērbiju, pa abām kopā desmit reizes uzdāvinot bumbiņas skatītājiem, taču mačā labāki izrādījās oklendieši – 7:6, bet Minesotas "Twins", kuriem arī trīs raidījumi tribīnēs, ar 13:6 pārspēja Teksasas "Rangers" un saglabāja pirmo vietu divīzijā.

MLB regulārā sezona, 15.06.

ViesiMājniekiRezultāts
MarinersTigers7:2
DodgersMarlins7:13
IndiansYankees19:5
CubsPhillies5:7
CardinalsReds1:2
MetsBraves10:8
TwinsRangers13:6
GiantsDiamondbacks7:0
White SoxAngels8:7
AstrosAthletics6:7

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.