Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

MLB atzīmē Džekija Robinsona dienu

MLB atzīmē Džekija Robinsona dienu
Losandželosas "Dodgers" spēlētāji pirmsspēles Džekija Robinsona godināšanas ceremonijā Foto: USA Today/Scanpix

Augstākajās beisbola līgās (MLB), tika atzīmēta Džekija Robinsona diena, tādējādi godinot pirmo melnādaino beisbolistu, kurš bija devies laukumā oficiālā mačā.

Kā daudzos citos sporta veidos un dzīves jomās, 20. gadsimta pirmajā pusē profesionālajā beisbolā darbojās stingra segregācija, kas nozīmēja, ka melnādainie beisbolisti nevarēja spēlēt kopā ar baltajiem un tā vietā, lai spēlētu MLB, melnādainajiem bija nodibinātas tā sauktās "Negro Leagues", dažādos laikos un vietās strādājušas līgas, kurās spēlēja tikai afroamerikāņi.

Viss mainījās 1947. gada 15. aprīlī, kad Bruklinas "Dodgers" sastāvā, pirmās bāzes spēlētāja pozīcijā, laukumā devās Džekijs Robinsons, kļūstot par pirmo melnādaino beisbolistu MLB vēsturē.

Jāsaka, ka Robinsons uzreiz kļuva par MLB zvaigzni, jo pirmajā sezonā tika nosaukts par Nacionālās līgas labāko debitantu, bet vēlāk sešas reizes pēc kārtas tika nosaukts par "All-Star" mača dalībnieku. 1949. gadā Robinsons arī tika pie Nacionālās līgas MVP balvas, bet 1955. gadā, "Dodgers" sastāvā, viņš kļuva arī par Pasaules sērijas čempionu.

1997. gadā MLB lēma par Džekija Robinsona numura iemūžināšanu un pašlaik ikdienā neviens nedrīkst spēlēt ar 42. numuru, bet 2004. gadā tika ieviesta īpaša Džekija Robinsona diena, t.i., katru gadu 15. aprīlī, atzīmējot beisbolista MLB debijas datumu, un cita starpā šajā dienā visi līgas spēlētāji mačus aizvada ar 42. numuru.

Kā arī...

- Par dienas centrālo notikumu kļuva Losandželosas "Angels" un Teksasas "Rangers" mačs, kurā losandželosieši veica diezgan netipisku un kopumā retu gājienu – pie pilnām bāzēm atteicās mest bumbiņas Korijam Sīgeram, tādējādi ļaujot viņam uzreiz ieņemt pirmo bāzi. Faktiski tas nozīmēja, ka komanda labprātīgi atdeva punktu pretiniekiem.

Tiesa, no otras puses, šādā veidā "Angels" pasargāja sevi no lielākiem postījumiem, ko Sīgers, kurš dienu iepriekš notikušajā savstarpējā mačā izcēlās ar "Home run", varētu radīt, ja viņam tiktu ļauts atsist.

Losandželosas komandai par laimi, šī nebija ne Sīgera, ne arī Teksasas komandas diena, jo "Angels" uzvarēja ar 9:6. Uzvarētāju rindās ar diviem "Home run" izcēlās Šoheis Otani.

- Savā pirmajā mājas spēlē Ņujorkas "Mets" stadionā sanākušos līdzjutējus iepriecināja ar iespaidīgu uzvaru, jo Arizonas "Diamondbacks" tika sagrauti ar 10:3. Fransisko Lindors divreiz raidīja bumbiņu ārpus laukuma un tika pie trim punktiem, tikpat punkti, bet viens "Home run" arī Starlinga Martes kontā.

- Pa trim punktiem katrs Vašingtonas "Nationals" uzvarā izsita arī Nelsons Kruzs un Džošs Bels. Tas palīdzēja ASV galvaspilsētas komandai pieveikt Pitsburgas "Pirates" ar 7:2.

- Savukārt Vladimirs Guerero juniors turpina savu ierasto spēli. Jau piekto reizi sezonā raidot bumbiņu skatītāju rindās, viņš palīdzēja Toronto "Blue Jays" ar 4:1 pārspēt Oklendas "Athletics". Lieki teikt, ka Guerero šobrīd ir MLB "Home run" atsitienu līderis.

MLB spēļu tiešraides piedāvā Viaplay.

MLB regulārā sezona, 15.04.2022.

ViesiMājiniekiRezultāts
DiamondbacksMets3:10
TwinsRed Sox8:4
NationalsPirates7:2
PhilliesMarlins1:7
YankeesOrioles1:2
AthleticsBlue Jays1:4
GiantsGuardians4:1
RaysWhite Sox2:3
AngelsRangers9:6
TigersRoyals2:1
CardinalsBrewers10:1
CubsRockies5:6
BravesPadres5:2
AstrosMariners1:11
RedsDodgers1:3

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.