Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Akvino astotais "Home run" 12 spēlēs, "Reds" piekāpjas "Nationals"

Akvino astotais "Home run" 12 spēlēs, "Reds" piekāpjas "Nationals"
Aristidess Akvino
Foto: USA Today/Scanpix

Jaunu Augstāko beisbola līgu (MLB) rekordu uzstādīja Sinsinati "Reds" debitants Aristidess Akvino, kurš savos pirmajos 12 mačos ir guvis jau astoņus "Home run". Tiesa, viņa komanda šonakt piekāpās Vašingtonas "Nationals" ar 6:7.

Sinsinati "Reds" debitants Aristidess Akvino turpina pārsteigt beisbola pasauli. Lai arī 25 gadus vecais Dominikānas Republikas pārstāvis līdz šim netika uzskatīts par spožu "prospektu", viņš lielajās līgās ir ienācis ļoti pārliecinoši. Šīsnakts spēles astotajā iningā viņš tribīnēs ieraidīja Vašingtonas "Nationals" metēja Tanera Rainija mesto bumbiņu, kas viņam bija astotais "Home run" pirmajās 12 MLB aizvadītajās spēlēs. Līdz šim nevienam citam nebija izdevies kas tāds, jo līdzšinējais labākais rezultāts bija septiņi "Home run" pirmajās 12 spēlēs.

Interesanti, ka pašlaik Akvino atsit bumbiņas ar fantastiski augstu procentu (42.9%) un jau ir izsitis 16 punktus. Tāpat jāpiebilst, ka faktiski visi astoņi "Home run" ir veikti pēdējās deviņās Sinsinati komandas spēlēs.

Runājot par spēli, jāsaka, ka tajā gan labāki bija Vašingtonas beisbolisti, jo pirmajā un ceturtajā iningā gūstot pa trim punktiem, viņi līdz spēles beigām bija iekrājuši labu pārsvaru, lai "Reds" finiša spurts viņiem nebūtu tik bīstams. Ar "Home run" un četriem punktiem šajā cīņā izcēlās "Nationals" pārstāvis Trejs Tērners.

Tāpat pie vēsturiska sasnieguma tika Ņujorkas "Yankees" spēlētājs Gleibers Toress, kurš dubultspēlēs pret Baltimoras "Orioles" trīs reizes raidīja bumbiņu tribīnēs un pēdējā no tām bija viņa 13. "Home run" pret Merilendas komandu. Vienas sezonas laikā pret vienu pretinieku kas tāds nevienam citam beisbolistam nebija padevies kopš 1961. gada. Ņujorkas komanda uzvarēja abās cīņās – 8:5 un 11:8.

Savukārt Amerikas līgas Centrālajā divīzijā ir notikusi līderu maiņa, jo Klīvlendas "Indians" ar 6:5 apspēlēja pamatīgi "klibojošos" čempionus, Bostonas "Red Sox" un tas viņiem ļāva apsteigt Minesotas "Twins".

MLB regulārā sezona, 12.08.

ViesiMājniekiRezultāts
OriolesYankees5:8
Red SoxIndians5:6
OriolesYankees8:11
RedsNationals6:7
RangersBlue Jays4:19
DiamondbacksRockies8:6
PiratesAngels10:2
RaysPadres10:4
AstrosWhite SoxPārc.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.