Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Cardinals" spēlētājiem vēsturisks sasniegums, Arenado devītais "Zelta cimds"

"Cardinals" spēlētājiem vēsturisks sasniegums, Arenado devītais "Zelta cimds"
Nolanss Arenado un Pols Goldšmits, Foto:USA Today/Scanpix

Šodien tika nosaukti tie Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētāji, kas saņēmuši "Zelta cimdus" un to vidū bija arī pieci Sentluisas "Cardinals" spēlētāji, kas ir jauns rekords.

Līdz ar MLB sezonas noslēgumu, kā jau ierasts, tiek paziņoti individuālo balvu saņēmēji un šodien ir nosaukti tie beisbolisti, kuri 2021. gadā ir tikuši pie "Zelta cimda", jeb "Gold Glove" balvas. Šī balva tiek pasniegta spēlētājiem, kas sezonas laikā ir demonstrējuši labāko sniegumu katrā no aizsardzības pozīcijām.

Par šī gada lielāko pārsteigumu parūpējās Sentluisas "Cardinals" vienība, jo uzreiz pieciem tās pārstāvjiem izdevās tikt pie augstās atzinības, kas ir MLB vienas sezonas rekords. Trešās bāzes spēlētājs Nolans Arenado jau devīto reizi tika pie "Zelta cimda", taču visas iepriekšējās reizes bija Kolorado "Rockies" sastāvā, tāpat pirmais cimds "Cardinals" rindās tika arī pirmās bāzes aizsargam Polam Goldšmitam, taču kopumā tā ir viņa ceturtā šāda balva. Savukārt Taileram O'Nīlam, kurš spēlē ārējā laukumā, šis ir jau otrais "Gold Glove" pēc kārtas.

Tāpat pie atzinības tika Tomijs Edmans, kurš spēlē otrajā bāzē un Harisonam Beideram, kurš ir O'Nīla kolēģis ārējā laukumā.

Jāpiebilst, ka "Zelta cimdam" tika nominēts vēl viens sentluisietis, ķērājs Jadiers Molina, taču šoreiz Jadi, kuram jau ir deviņas šādas balvas, palika tukšā, jo par Nacionālās līgas labāko ķērāju aizsardzībā nosauca Džeikobu Steilingu no Pitsburgas "Pirates".

Tāpat pastiprinātu uzmanību piesaistīja Markusss Sīmiens, kurš tika pie savas pirmās labākā pozīcijas aizsarga balvas. Tas, protams, ir liels sasniegums, taču par īpašu to padara vairāki apstākļi. Pirmkārt, Sīmiens 2014. gadā bija viens no sliktākajiem MLB aizsardzības spēlētājiem, jo sezonas laikā pieļāva 35 kļūdas (sliktākais rādītājs līgā). Otrkārt, viņš kopumā ilgu laiku nespēja tikt galā ar savu spēli aizsardzībā. Treškārt – viņš arī paspēja nomainīt pozīcijas no īsās malas aizsarga uz otrās bāzes aizsargu un tieši šajā pozīcijā kļuva gan par MLB "All-Sar" mača dalībnieku, gan, kā minēts, saņēma "Zelta cimdu".

MLB "Gold Glove" 2021. gada saņēmēji

Poz.ALNL
CŠons Mērfijs (OAK)Džeikobs Steilings (PIT)
1BJuli Gurīls (HOU)Pols Goldšmits (STL)
2BMarkuss Sīmiens (TOR)Tomijs Edmans (STL)
SSKarloss Korea (HOU)Brendons Krofords (SF)
3BMets Čepmens (OAK)Nolans Arenado (STL)
OFEndrjū Benintndi (KC)Harisons Beiders (STL)
OFMaikls Teilors (KC)Tailers O'Nīls (STL)
OFDžoijs Gallo (NYY)Adams Duvāls (ATL)
PDalass Kaikels (CWS)Makss Fraids (ATL)

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.