Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

MLB lokauts turpinās, spēlētāji vaino klubus: "Daudzas komandas nemaz nemēģina uzvarēt"

MLB lokauts turpinās, spēlētāji vaino klubus: "Daudzas komandas nemaz nemēģina uzvarēt"
Makss Šerzers Foto:USA Today/Scanpix

Augstākajās beisbola līgās (MLB) šajā starpsezonā turpinās lokauts, bet vairāki spēlētāji ir publiski pauduši diezgan asu kritiku komandu īpašniekiem, kuri, viņuprāt, nemaz nemēģina risināt radušos problēmu.

Iepriekš jau ziņojām, ka Augstākajās beisbola līgās ir izsludināts lokauts, t.i., līgas komandas ir aizslēguši ciet savas treniņu bāzes līdz tam laikam, kad tiks parakstīts jaunais kolektīvais līgums. Tiesa, lai arī sākotnēji likās, ka tā ir zināmā mērā tikai formalitāte, pašlaik izskatās, ka sarunas varētu ieilgt, jo abas tajās iesaistītās puses ir diezgan tālas no kopsaucēja atrašanas.

Viens no pēdējo gadu labākajiem metējiem, Makss Šerzers pirms pāris dienām izteicās, ka komandas izmanto nesportiskas taktikas, lai vadītu savu biznesu, proti, tās vēl pirms sezonas sākuma nolemj necīnīties par uzvarām, apzināti komplektējot sastāvu vājāku nekā būtu iespējams, paralēli turot zemākajās līgās talantīgus spēlētājus.

"Ir komandas, kas vispār ne par ko necīnās jau no sezonas paša sākuma," sacīja "dūzis" Šerzers, "jā, tā ir stratēģija ar kādu komandas var uzlabot savas pozīcijas nākotnē, taču tas, manuprāt, nav pareizi. Turklāt, šādu taktiku pielieto kā mazo, tā arī lielo tirgu komandas."

Tāpat metējs, kurš īsi pirms lokauta izsludināšanas parakstīja trīs gadu līgumu ar Ņujorkas "Mets", kritizēja komandas par to, ka tās izmanto savas spēka pozīcijas sarunās ar jaunajiem beisbolistiem, liekot viņiem parakstīt daudzu gadu līgumus, pretējā gadījumā neļaujot viņiem spēlēt lielajās līgās.

Savukārt Kanzassitijas "Royals" pārstāvis Vits Merifīlds, kurš ir arī viens no tiem, kurš piedalās sarunās ar līgas pārstāvjiem, pārmeta pretējai pusei to, ka viņi nemaz nevēlas iesaistīties diskusijā par jauno kolektīvo līgumu, cenšoties panākt absolūtu spēlētāju arodbiedrības piekāpšanos visos būtiskākajos punktos.

"Spēlētāju arodbiedrības vēlmes var izteikt ļoti vienkārši – mēs vēlamies, lai komandas pārtrauc uzskatāmu tankošanu, lai tās nemanipulē ar beisbolistu spēles laiku un, protams, lai līgas ienākumi tiktu sadalīti godīgāk," sacīja Merifīlds. Tajā pašā laikā viņš arī sacīja, ka visos šajos punktos līgu apmierina esošais stāvoklis un tā, vismaz pagaidām, nedomā piekāpties nevienā no punktiem.

"Pašlaik sarunas nenotiek, jo MLB spēlē "uz vieniem vārtiem", taču tas nav veids kā risināt sarunas," sacīja 32 gadus vecais beisbolists, "tieši tāpēc mēs tagad ieņemam nogaidošu pozīciju, lai redzētu ar kādiem piedāvājumiem nāks līga, t.i., vai viņi darīs to, ko vēl nav darījuši."

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.