Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Japāņu fenomens Otani raksta MLB "All-Stars" mača vēsturi

Japāņu fenomens Otani raksta MLB "All-Stars" mača vēsturi
Šoheis Otani, Foto:USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Losandželosas "Angels" spēlētājs Šoheis Otani ir kļuvis par pirmo beisbolistu, kurš "All-Stars" mačā piedalīsies gan kā metējs, gan atsitējs.

Japānu pārstāvošais Šoheis Otani šajā MLB sezonā demonstrē patiesi fenomenālu sniegumu, jo 81 mača laikā viņš ir izsitis 67 punktus, atsitot bumbiņu 27.8% gadījumu, kā arī 31 reizi raidot bumbiņu ārpus laukuma, kas ir šī brīža MLB labākais rezultāts. Tas gan nav viss, jo tāpat viņš 12 mačos ir devies laukumā kā sākumsastāva metējs, izcīnījis trīs uzvaras, vidēji pieļāvis 3.60 zaudētos punktus, kā arī izcēlies ar 83 "straikautiem".

Abās situācijās, kā atsitot bumbiņu, tā arī to metot, Otani iespētais ir gana atzīstams sasniegums, taču unikālu to padara apstāklis, ka to ir sasniedzis viens spēlētājs, jo mūsdienu profesionālajā beisbolā kopumā un, jo sevišķi, MLB, metēju un atsitēju lomas ir stingri nodalītas.

Tāpēc fakts, ka Otani ir iebalsots MLB "All-Stars" mačā gan kā atsitējs, gan metējs ir vēsturisks notikums, jo iepriekš (kopš 1933. gada) neviens cits beisbolists šādi netika atzīmēts.

Jāpiebilst, ka bez dalības "All-Stars" mačā divās pozīcijās, Šoheis Otani piedalīsies arī "Home run Derby" konkursā, kur uzdevums ir noskaidrot labāko "Home run" sitienu izpildītāju.

Tāpat ir nosaukti arī visi pārējie MLB zvaigžņu spēles dalībnieki un vislielākā pārstāvniecība šajā mačā būs Bostonas "Red Sox" komandai, jo uzreiz pieci tās pārstāvji dosies uz Kolorado – Džeidī Martinezs, Neitans Eovaldi, Mets Bārnss, Ksaders Bogārts un Rafaels Dīverss.

Savukārt Otani komandas biedrs un trīskārtējas Amerikas līgas MVP Maiks Trauts, kuru iebalsoja zvaigžņu mača sākumsastāvā, šo spēli izlaidīs savainojuma dēļ. Viņam šī ir jau devītā reize 11 sezonas ilgajā MLB karjerā, kad ārējās līnijas spēlētājs saņem uzaicinājumu spēlēt ar labākajiem.

Savainojumu dēļ spēlē nepiedalīsies arī Klīvlendas "Indians" metējs Šeins Bībers un ārējās līnijas aizsargs Kails Švārbers no Vašingtonas "Nationals".

Interesanti, ka 2021. gada MLB "All-Stars" mačā piedalīsies spēlētāji no desmit dažādām valstīm. Bez ASV ir pārstāvēta Dominikānas Republika, Venecuēla, Japāna, Kuba, Aruba, Austrālija, Kanāda, Kirasao un Puertoriko.

Atgādināsim, ka Augstāko beisbola līgu "All-Stars" mačs norisināsies 13. jūlijā, Kolorado, "Rockies" komandas mājas arēnā, "Coors Field". Iepriekš tika plānots, ka šo maču uzņems Atlanta, taču Džordžijas štata pieņemto ar vēlēšanām saistīto likumu dēļ, kas tika uzskatīti par minoritātes diskriminējošiem, maču pārcēla uz Denveras štatu.

2021. gada MLB "All-Stars" spēles sastāvi

Poz.ALNL
CS.PerezsB.Pouzijs
1BV.Guerero jr.F.Frīmens
2BM.SīmiensA.Fraizers
3BR.DīverssN.Arenado
SSK.BogertssF.Tatiss jr.
OFM.TrautsR.Akuna jr.
OFĀ. DžadžsN.Kastelanoss
OFT.HernandezsDž.Vinkers
DHŠ.Otani

Amerikas līga
Metēji: M.Bārnss, Š.Bībers, A.Čepmens, G.Kols, N.Eovaldi, K.Gibsons, L.Hendrikss, J.Kikuči, L.Lins, Š.Otani, R.Preslijs, K.Rodons, G.Soto.
Rezervisti: M.Zunino, M.Olsons, Dž.Volšs, H.Altuve, H.Ramirezs. B.Bičets, K.Korea, M.Brantlijs, Dž.Gallo, A.Garsija, S.Malinss, N.Kruzs, Dž.Martinezs.

Nacionālā līga
Metēji: K.Bērnss, J.Dārvišs, Dž.Degroms, K.Gausmans, Dž.Heiders, K.Kimbrels, G.Markezs, M.Melankons, A.Rejess, T.Rodžerss, Z.Vīlers, B.Vūdrufs.
Rezervisti: DŽ.Realmuto, M.Mansijs, O.Albīss, Dž.Kronvorts, K.Braients, E.Eskobars, B.Kraufords, T.Tērners, M.Betss, B.Reinoldss, K.Švārbers, H.Soto, K.Teilors.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.