Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Atlantas "Braves" triumfē MLB Pasaules sērijā, MVP – kubietis Solērs

Atlantas "Braves" triumfē MLB Pasaules sērijā, MVP – kubietis Solērs
Foto:USA Today/Scanpix

Atlantas "Braves" komanda šodien Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijas sestajā mačā ar 7:0 sagrāva Hjūstonas "Astros" un ar to garantēja uzvaru Pasaules sērijā (4-2).

Šonakt Hjūstonā norisinājās sestā MLB Pasaules sērijas spēle, kurā par spēcīgākās beisbola komandas titulu cīnījās vietējā "Astros" un Atlantas "Braves". Jāsaka, ka uz šo maču vienības gatavojās ar dažādiem noskaņojumiem, taču abas bija maksimāli koncentrētas un "uzvilktas". "Astros", kuri vienā brīdī nonāca iedzinējos ar 1-3, vairs nebija iespēju atkāpties un bija nepieciešamas uzvaras, kamēr "Braves", nonākuši ar tiem pašiem 3-1 vadībā, ļoti negribēja šo pārsvaru izsēt vējā.

Atgriežoties Teksasā rezultāts sērijā gan bija jau 3-2 par labu Atlantai, taču savā laukumā komanda, kas regulārajā sezonā demonstrēja labāko uzbrukumu, varēja būt īpaši bīstama. Tiesa, labais regulārās sezonas uzbrukums, kurš tāds bija līdz pat Pasaules sērijas mačiem, izšķirošajās cīņās burtiski pazuda, jo tikai divās no sešām spēlēm hjūstonieši prata gūt vairāk kā divus punktus. Tikpat spēlēs viņi arī palika tukšā.

Arī sestajā, izšķirošajā, mačā "Astros" uzbrucēji nespēja gūt nevienu punktu, bet par spēles varoni kļuva kubietis Horhe Solērs, kurš trešajā iningā izsita bumbiņu ārpus laukuma, kas ļāva viņam un vēl diviem komandas biedriem netraucēti sasniegt mājas bāzi, panākot 3:0 un no šī trieciena mājinieki neatkopās.

Horhes Solēra veiksmīgais sitiens

Tāpat ar "Home run" sitieniem izcēlās Densbijs Svansons un Fredijs Frīmens, kuram arī vēl viens rezultatīvs atsitiens, kas Solēru nogādāja mājās.

Uzvarētāju sākumsastāva metējs Makss Fraids laukumā pavadīja sešus iningus, kuru laikā pieļāva četrus atsitienus, taču noformēja arī sešus straikautus, bet viņu nomainīt nākušie Tailers Matzeks un Vils Smits pēdējos trīs iningos katrs pa reizei ļāva pretiniekam sasniegt pirmo bāzi.

Par mača vērtīgāko spēlētāju, jeb MVP, tika nosaukts Horhe Solērs. Interesanti, ka Solērs, kuram gan šis ir otrais čempiona tituls, sezonu sāka citā komandā, Kanzassitijas "Royals". Atgādināsim, ka arī Nacionālās līgas finālsērijā par MVP kļuva spēlētājs, kuru "Braves" ieguva savās rindās jau sezonas gaitā, iemainot Ediju Rosario no Klīvlendas "Indians".

Atlantas "Braves" komandai šis ir ceturtais MLB Pasaules sērijas čempionu tituls. Iepriekšējais tika izcīnīts 1995. gadā, bet vēl divi, attiecīgi, 1957. un 1914. gadā.

Savukārt Hjūstonas "Astros", kuriem šis bija jau trešais MLB fināls pēdējo trīs sezonu laikā, tā arī bija otrā neveiksme Pasaules sērijā, jo no trim mēģinājumiem tikt pie titula veiksmīgs ir bijis tikai viens, 2017. gadā.

MLB, 2021. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"270290X
Atlantas "Braves"622357X

MLB čempioni un MVP (2012.-2021.)

GadsČempionsFinālistsRezultātsMVP
2021.BravesAstros4-2Horhe Solērs
2020.DodgersRays4-2Korijs Sīgers
2019.NationalsAstros4-3Stīvens Strasbūrs
2018.Red SoxDodgers4-1Stīvs Pīrss
2017.AstrosDodgers4-3Džordžs Springers
2016.CubsIndians4-3Bens Zobrists
2015.RoyalsMets4-1Salvadors Perezs
2014.GiantsRoyals4-3Madisons Bamgārners
2013.Red SoxCardinals4-2Davids Ortizs
2012.GiantsTigers4-0Pablo Sandovals

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.