Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

440 miljonus nepaņēmušais Soto aizmainīts uz Sandjego

440 miljonus nepaņēmušais Soto aizmainīts uz Sandjego
Huans Soto pamet stadionu pēc pēdējās spēles "Nationals" rindās, Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu maiņu darījumu dedlainu gaidot, Vašingtonas "Nationals" uz Sandjego "Padres" komandu ir aizmainījuši "karstāko" šī gada spēlētāju, Huanu Soto.

Tiek ziņots, ka Vašingtonas "Nationals" ir atradusi komandu, kura ir ar mieru savās rindās uzņemt ārējā laukuma aizsargu Huanu Soto. Par to ir kļuvusi pēdējās sezonās ārkārtīgi ambiciozā Sandjego "Padres" komanda.

Tiek ziņots, ka bez Soto uz Sandjego dosies arī pirmās bāzes spēlētājs Džošs Bels, taču tāpat tiek ziņots, ka pilna aina par darījumu parādīsies vēlāk, jo daudz kas ir atkarīgs no "Padres" spēlētāja Erika Hosmera galīgā lēmuma par došanos uz Vašingtonu. Šobrīd šī komanda ir starp tām uz kuru, pēc līguma nosacījumiem, beisbolistu nedrīkst mainīt.

Atgādināsim, ka tas, ka Soto nepaliks Vašingtonā kļuva skaidrs tūdaļ pēc tam kā publiski izskanēja informācija, ka spēlētājs ir noraidījis 440 miljonus vērtu un 15 sezonas ilgu līguma piedāvājumu. Pirms tam, martā, abas puses nespēja vienoties par līgumu, bet vēl iepriekš tika noraidīts arī 350 miljonus vērts līgums. 2022. gada kampaņu Soto sāka no arbitrāžas komisijas lēmuma, kas viņam deva 17.1 miljonu ASV dolāru sezonā. Ja Dominikānas Republikas spēlētājs būtu piekritis lielajam līgumam, tas būtu otrais visu laiku lielākais līgums kāds noslēgts komandu sporta veidos.

23 gadu vecumā Soto ir divreiz atzīts par "All-Star" mača dalībnieku un "All-MLB" simboliskās izlases dalībnieku, 2019. gadā kļuvis par MLB čempionu, 2020. gadā bijis labākais atsitējs, bet 2022. gadā, t.i., šogad, uzvarējis Zvaigžņu spēles "Home run" dērbijā.

Sandjego "Padres" jau vairākas sezonas savā sastāvā mēģina pulcēt pēc iespējas zvaigžņotāku spēlētāju sastāvu. Tiesa, ja iepriekš komandas fokuss bija metēju komandas nostiprināšana, kas šajā sezonā izpaudās Šona Maneas un Džoša Haidera iemainīšanā, tad Huans Soto ir viens no mūsdienu beisbola labākajiem atsitējiem.

Šobrīd "Padres", ar 58 uzvarām un 46 zaudējumiem, Nacionālās līgas Rietumu divīzijā ieņem otro vietu, no līderiem, Losandželosas "Dodgers", atpaliekot par 12 panākumu tiesu. Ja izslēgšanas mači sāktos šodien Kalifornijas komanda gan tukšā nepaliktu, jo kvalificētos pēcsezonas mačiem kā viena no trim labākajām komandām, kas nav divīziju līderes.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.