Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ņujorkas "Mets" turpina maksāt miljonus par 2000. gadā pārtrauktu līgumu

Ņujorkas "Mets" turpina maksāt miljonus par 2000. gadā pārtrauktu līgumu
Bobijs Bonilja. Foto: Scanpix

"Major League Baseball" komandas Ņujorkas "Mets" līdzjutēji vakar varēja apsveikt cits cits tradicionālajā Bobija Boniljas dienā, proti, 1. jūlijā komandai atkal nācās izmaksāt 1.2 miljonus dolāru savam bijušajam spēlētājam.

Mūsdienu profesionālajā sportā apgrozās šķietami absurdas naudas summas, kas tiek samaksātas par sporta spēles spēlēšanu publikas priekšā, taču neiztrūkst arī pavisam absurdu gadījumu, kad nauda tiek maksāta arī par nespēlēšanu. Šādi gadījumi atrodami vairākās līgās un sporta veidos, taču īpaši tiek izcelts pirmais jūlijs, bēdīgi slavenais datums, kad beisbola komanda Ņujorkas "Mets" spiesta veikt kārtējo maksājumu Bobijam Boniljam.

"Mets" un Boniljas vienošanās paredz, ka komanda viņam izmaksā 1.2 miljonus dolāru katrā pirmajā jūlijā no 2011. līdz 2035. gadam, proti, kopumā Boniljam, kuram šobrīd ir 59 gadi un kurš nav spēlējis jau 21 gadu, tiks gandrīz 30 miljoni dolāru.

Šāda situācija izveidojās "Mets" īpašnieku neveiksmīga biznesa darījuma dēļ. 2000. gadā komanda piekrita izpirkt Boniljas tobrīd 5.9 miljonus vērto līgumu, taču tā vietā, lai vienkārši samaksātu šo summu, komanda apsolīja sākt veikt krietni lielākus maksājumus pēc desmit gadiem. Kluba vadība tobrīd bija iesaistīta krietnās investīcijās, kur cerēja uz lielu peļņu, bet tā izrādījās krāpnieciska shēma, un klubam nekādi ienākumi neradās, bet tagad gandrīz piecas reizes jāpārmaksā par savu pirms 22 gadiem pieņemto lēmumu.

"Ceru, ka visi izbauda manu gada iecienītāko dienu – Bobija Boniljas dienu," sociālajos tīklos rakstīja "Mets" īpašnieks Stīvens Koens.

Šis gan ne tuvu nav vienīgais gadījums MLB, kad spēlētājs komandai neveiksmīgi izpirkta līguma dēļ turpina saņemt lielas naudas summas vēl krietni pēc savas karjeras beigām.

Ņujorkas "Mets" šosezon ar bilanci 48-29 šobrīd Nacionālās līgas vicelīdere. MLB spēļu tiešraides pieejamas platformā Viaplay.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mlb/story/_/id...


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.