Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

MLB apmaksātākais metējs Grainkī aizmainīts uz Hjūstonu

MLB apmaksātākais metējs Grainkī aizmainīts uz Hjūstonu
Zaks Grainkī
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) maiņu perioda pēdējā dienā notika vairāki interesanti darījumi, vienā no kuriem savu darba vietu mainīja līgas apmaksātākais metējs, Zaks Grainkī, kurš no Arizonas "Diamondbacks" tika aizmainīts uz Hjūstonas "Astros".

Tāpat kā jebkurā citā Ziemeļamerikas lielajā līgā, arī MLB ir periods, kurā komandas drīkst apmainīties ar spēlētājiem, kam seko maiņu darījumu aizliegums. Jāatzīmē, ka šogad, pretēji iepriekšējos gados praktizētajam, ir atcelti tā sauktie "neaizsargāto spēlētāju" darījumi, kas faktiski pagarināja maiņu periodu vēl par mēnesi, jo komandas, izmantojot tā sauktos veiverus varēja turpināt apmainīties ar spēlētājiem.

Protams, ka, tāpat kā jebkurā citā līgā, lielākie darījumi tad arī notiek pēdējās dienās, jo komandas ne tikai vēlas iegūt izdevīgāku darījumu, bet arī saprast savas izredzes uz cīņu par izslēgšanas mačiem.

Par šī gada lielāko pārsteigumu var saukt Arizonas "Diamondbacks" un Hjūstonas "Astros" maiņu, kuras rezultātā Teksasas komanda saņēma metēju, bijušo Saja Janga balvas (pasniedz līgas labākajam metējam) ieguvēju Zaku Grainkī.

Iepriekš nekādas baumas par Grainkī aizmainīšanu nebija publiskojušās, tāpēc, protams, viņa nonākšana Hjūstonā ir negaidīta. Tajā pašā laikā bija zināms, ka "Astros" meklē iespējas pastiprināt savu jau tā iespaidīgo metēju rotāciju, kurā jau bija gan Džastins Verlanders, gan Gerits Kols.

Jāpiebilst, ka 35 gadus vecais Zaks Grainkī ir viens no apmaksātākajiem MLB beisbolistiem. Viņa nepilni 34.5 miljoni ASV dolāru ir otrā lielākā vidējā alga visā MLB un lielākā starp metējiem, jo pirmajā vietā ir ierindojis Maiks Trauts.

Savas karjeras laikā Grainkī ir pārstāvējis Kanzassitijas "Royals", Milvokī "Brewers", Losandželosas "Angels" un "Dodgers", kā arī Arizonas "Diamondbacks". Šajā laikā viņš ir piedalījies sešos "All-Star" mačos, kā arī 2009. gadā atzīts par labāko metēju, saņemot jau pieminēto Saja Janga balvu. Viņa kontā ir arī pieci "Zelta cimdi", kā arī divreiz viņš sezonu noslēdza ar labāko vidēji zaudēto punktu rādītāju.

Interesanti, ka līdz ar paziņojumu par Grainkī pievienošanos Hjūstonas komandai, "Astros" uzreiz kļuva par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Amerikas līgā, apsteidzot Ņujorkas "Yankees", kā arī panāca Losandželosas "Dodgers" kā galvenie favorīti uz uzvaru Pasaules sērijā.

Pievēršoties citām komandām un darījumiem, jāsaka, ka par lielākajiem zaudētājiem daudzi sauc tieši "Yankees", "Red Sox" un "Dodgers", jo šīs vienības vakardien tā arī netika ne pie viena tiešām skaļa uzvārda.

Savukārt Atlantas "Braves" tika pie metējiem Šeina Grīna un Marka Melankona, kas pastiprinās viņu metēju rotāciju ar domu par izslēgšanas spēlēm, jo atlantieši pašlaik ir Nacionālās līgas Austrumu konferences līderi.

MLB regulārā sezona, 31.07.

ViesiMājniekiRezultāts
CubsCardinals2:0
BravesNationals5:4
PiratesReds1:4
DiamondbacksYankees5:7
Blye JaysRoyals4:1
DodgersRockies5:1
TigersAngels9:1
GiantsPhillies5:1
AstrosIndians4:10
RaysRed Sox8:5
TwinsMarlins7:4
MarinersRangers7:9
MetsWhite Sox4:2
BravesAthletics4:2

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


, 2019-08-01 13:00, pirms 5 gadiem
Ofigenna! Labā ziña 😀😀😀 Bet kas tas ir - beisbols? 😀
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.