Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

ASV atceļ zemāko beisbola līgu sezonu

ASV atceļ zemāko beisbola līgu sezonu
Foto: AP/Scanpix

Profesionālo beisbola līgu asociācija, kas pārrauga visu līmeņu ASV zemāko līgu beisbolu, šodien paziņoja, ka 2020. gadā nevienā no līgām mači netiks aizvadīti.

Lai arī daudzas beisbola līgas ir sākušas sezonu vai, kā MLB gadījumā, tām ir skaidrs plāns kad tā tiks sākta, bet Korejas čempionātā jau ir atļauts skatītājiem apmeklēt mačus, ASV zemāko beisbola līgu (MiLB) vadība ir paziņojusi, ka šogad viņu pārraudzībā esošajās līgās spēles nenotiks.

Par iemeslu šim lēmumam kalpo apstāklis, ka zemākās beisbola līgas ir lokālie turnīri, kuriem nav TV auditorijas un komandu ieņēmumus (līdz pat 90%) lielākoties veido ieņēmumi no pārdotajām biļetēm, stadionos tirgotā ēdiena pārdošanas rezultātiem un reklāmām sporta arēnās. Ja uz spēlēm nav ļauts nākt līdzjutējiem, tad maču aizvadīšana vienkārši zaudē jēgu.

2020. gada Covid-19 pandēmija ir diezgan liels pārbaudījums zemāko beisbola līgu klubiem, jo daudzi no tiem atrodas ļoti sliktā finansiālā situācijā un tiek lēsts, ka teju puse no tiem bez palīdzības no malas 2021. gada sezonu var arī nesagaidīt. Daudzas komandas, lai samazinātu izmaksas, ir ne tikai atlaidušas spēlētājus, bet arī krietni samazinājusi administrācijas darbinieku atalgojumu.
Tiesa, iepriekš arī ir izskanējušas runas, ka MLB un MiLB jau esot apsprieduši jautājumu par komandu skaita samazināšanu zemākajās līgās no 160 uz 120.

Interesanti, ka MiLB vadība runā, ka Covid-19 ietekmēs ne tikai 2020. gada sezonu, bet tas var ietekmēt visu zemāko līgu beisbolu vēl trīs gadus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.