Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Grieķija pieprasa trīs tiesnešu, ieskaitot Aunkrogera, atsaukšanu no Pasaules kausa

Grieķija pieprasa trīs tiesnešu, ieskaitot Aunkrogera, atsaukšanu no Pasaules kausa
Jannis Adetokunbo pārrunās ar tiesnešiem. Foto: Zumapress.com

Grieķijas Basketbola federācija pēc šodienas uzvaras pār Čehiju, kas bija pārāk maza, lai tiktu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, oficiāli vērsusies pie FIBA ar prasību par šīs spēles tiesnešu nepielaišanu citām PK spēlēm un viņu darbības publisku izvērtējumu. Grieķija-Čehija spēles tiesnešu kolektīvā kopā ar Polijas un Serbijas tiesnešiem strādāja arī Latvijas arbitrs Andris Aunkrogers.

„Grieķijas Basketbola federācija izsaka sūdzību par tiesāšanas līmeni Pasaules kausā un it īpaši Grieķija-Čehija spēlē,” norādīts federācijas nosūtītajā vēstulē, kas publicēta arī Grieķijas federācijas mājaslapā.

„Mēs pieprasām, lai nekavējoties no savām pozīcijām tiktu atsaukti tie, kas ir atbildīgi par pieņemtajiem lēmumiem un tiesāšanu. Mēs pieprasām arī detalizētu izvērtējumu spēles video ierakstam mūsu federācijas pārstāvja klātbūtnē, vēlāk publicējot šī izvērtējuma secinājumus. Šāda tiesāšana ir bezprecedenta gadījuma Eiropas un pasaules basketbolā. Pieprasām tūlītēju darbību!”

Grieķija šodien pieveica Čehiju ar 84:77, bet šāds pārsvars bija pārāk mazs, lai ieūtu otro vietu apakšgrupā un kvalificētos ceturtdaļfinālam. Spēli ar piecām piezīmēm priekšlaicīgi pabeidza Grieķijas izlases lielākā zvaigzne Jannis Adetokunbo, kuram piektā piezīme tika fiksēta uzbrukumā, strīdīgā situācijā saskrienoties ar aizsardzības spēlētāju.

Šo spēli tiesāja arī Latvijas tiesnesis Andris Aunkrogers, kurš gan Adetokunbo piektajā piezīmē lēmumu nepieņēma. Kopā ar Aunkrogeru mačā strādāja arī poļu arbitrs Vojcehs Liška un serbs Aleksandars Glišics.

Jāatgādina, ka precedents par tiesnešu atstādināšanu no Pasaules kausa pieredzēts jau pavisam nesen - FIBA lēma par trīs tiesnešu no skandalozās Lietuva-Francija spēles atstādināšanu no Pasaules kausa. Šobrīd gan Pasaules kausā tik un tā palikušas vairs tikai 12 spēles.

Izmantotie resursi:
https://basket.gr/eidhseis/10752-fi...


, 2019-09-09 18:46, pirms 5 gadiem
Ups...

Studijā visus tos komentētājus, kas gānīja tiesnešu darbu un šodien vēl lasīju komentu, ka pieņēmuši nekompetentus tiesnešus, lai tikai ieliktu ķeksīšus, ka ir no visas Pasaules.
, 2019-09-09 18:52, pirms 5 gadiem
A ko viņi iedomājās,kad nolīga šos tiesnešus? Kamēr būs konflikts ar ULEB tikmēr būs bardaks it visā.
, 2019-09-09 18:59, pirms 5 gadiem
Nu jāpiekrīt ka baigie AUNI savākti tiesāt šo pč
Auni un krodznieki
Tad jau pat sīkała Latiševs labāk tiesātu
, 2019-09-09 19:10, pirms 5 gadiem
Varbūt jāmācās no NBA un jāņem tiesneši-sievietes

Pati izdomās lēmumu, nolamāsies, apvainosies un spēlētājs beigās būs vainīgs
, 2019-09-09 19:31, pirms 5 gadiem
Kāpēc ne sievietes? Anne Panther, piemēram, no Vācijas, kas tiesāja Eirolīgas Final 4. Viena daļa šajā čempionātā redzēto tiesnešu vīriešu, var tikai limonādes pudelīti viņai pienest, piedodiet! Uzskatu - šobrīd viena no labākajiem tiesnešiem Eiropā.
, 2019-09-09 19:40, pirms 5 gadiem
Ko var ņemties? Būs ULEB tiesneši nekas nemainīsies, tāpat visi sūdzēsies par tiesāšanu, tā tas ir bijis arī tad kad lielos čempionātos strādāja Lamonika, Rižiks, Latiševs un citi ULEB tiesneši, ir kļūdas protams kā jebkuram darot savu darbu, bet tā ir tāda atmaskas meklēšana nevis savu kļūdu labojums!

Un Grieķiem vispār kauns būtu runāt par tiesāšanu, ar tādu komandu un tādu pasaules superzvaigzni sastāvā nevar vinnēt Čehiju!
, 2019-09-09 19:43, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ups...

Studijā visus tos komentētājus, kas gānīja tiesnešu darbu un šodien vēl lasīju komentu, ka pieņēmuši nekompetentus tiesnešus, lai tikai ieliktu ķeksīšus, ka ir no visas Pasaules.
Un tu uzreiz pieņem, ka grieķiem ir taisnība un serbs/polis/latvietis tiesāja slikti vai par labu čehiem? Es spēli neredzēju un nevaru par to spriest, bet nesteigtos ar secinājumiem.
, 2019-09-09 19:52, pirms 5 gadiem
Vai tiesneši vainīgi pie tā, ka grieķiem vajadzēja uzvaru ar +12? Domāju, ka atbilde ir pašsaprotama, tāpēc tiesnešu vainu šeit ir grūti saskatīt (ja nu vienīgi nebija kādas tiešām brutālas kļūdas, kas mainītu spēles gaitu).
Nebūtu paši grieķi sev šāda rezultāta nepieciešamību izveidojuši, nebūtu jāsūdzas par tiesnešiem...
, 2019-09-09 19:57, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ko var ņemties? Būs ULEB tiesneši nekas nemainīsies, tāpat visi sūdzēsies par tiesāšanu, tā tas ir bijis arī tad kad lielos čempionātos strādāja Lamonika, Rižiks, Latiševs un citi ULEB tiesneši, ir kļūdas protams kā jebkuram darot savu darbu, bet tā ir tāda atmaskas meklēšana nevis savu kļūdu labojums!

Un Grieķiem vispār kauns būtu runāt par tiesāšanu, ar tādu komandu un tādu pasaules superzvaigzni sastāvā nevar vinnēt Čehiju!
Tak vinnēja Tikai vinnēja ne pietiekami.
, 2019-09-09 19:58, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Un tu uzreiz pieņem, ka grieķiem ir taisnība un serbs/polis/latvietis tiesāja slikti vai par labu čehiem? Es spēli neredzēju un nevaru par to spriest, bet nesteigtos ar secinājumiem.
Es neteicu, ka ir taisnība. Neteicu, ka arī nav.
, 2019-09-09 20:19, pirms 5 gadiem
Grieķu fani gaužas gan par tiesāšanu, gan aplamu sistēmu, kā noteikt vietu sadalījumu, jo viņi redz Brazīlijai tikai ar vienu punktu zaudēja, bet čehus vinnēja (nesaprotu gan, kā viņi domā, ka tam jāstrādā), gan, ka "pret NBA MVP šādus sodus nedrīkst svilpt". Īsi sakot, tipiskas zaudētāju atrunas - būtu vinnējuši brazīļus, nebūtu šīs drāmas, vai šodien būtu metuši sodus kā čehi. FIBA jau ofic čehi ceturtdaļfinālā nevienam nav vajadzīgi, ja salīdzina ar to pašu Janni.
, 2019-09-09 21:17, pirms 5 gadiem
Tā problēma ir patiesībā daudz dziļāka. Nu nebrauks tie MVP uz šādiem forumiem vairāk, ja redzēs to bardaku kāds šobrīd ir. Lietuvas - Francijas spēle, piemēram. Nu ko tur vispār vēl var diskutēt? Visa pasaule skatās atkārtojumus, tikai ne tiesneši, kuriem ir primāra atbildība par rezultātu.
, 2019-09-10 00:14, pirms 5 gadiem
Skatījos šo spēli un tiešām nesaprotu,ko grieķi tur apstrīd,reāli godīgi tiesneši tiesāja,nevienam nepietiesāja.Lai grieķi paši vaino sevi,ka netika TOP8,jo brāzīļus viņiem bija 100% jāņem un paši to neizdarīja un paši vainīgi.
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.