Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kiriļenko: "34 minūtes spēlējam kā augsta līmeņa, bet pārējās sešas – kā bērnu komanda"

Kiriļenko: "34 minūtes spēlējam kā augsta līmeņa, bet pārējās sešas – kā bērnu komanda"
Andrejs Kiriļenko. Foto: Shong Fubao/SIPA Asia/SIPA/Scanpix

Krievijas basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā cīņā par pirmo vietu apakšgrupā atzina Argentīnas pārspēku (61:69). Gan Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko, gan izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs neslēpa neapmierinātību ar tiesāšanu.

"Zaudējums, par kuru nav kauna? Labs formulējums," krievu žurnālistiem sacīja Andrejs Kiriļenko. "Man ir liels prieks un gribētu paslavēt komandu. Tādā spēlē, kad pieļaujam 21 kļūdu [pret argentīniešu 13], kad sešas minūtes otrajā ceturtdaļā izgāžam un nevaram pat tikt pāri centram, bet vienalga paliekam cīņā, spējam tajā atgriezties un dot sev iespēju galotnē uzvarēt: tas priecē. Taču reizēm šķiet, ka 34 minūtes spēlējam kā Pasaules kausa līmeņa komanda – un augsta līmeņa -, bet sešas spēlējam tā, it kā mēs būtu bērnu komanda – nevaram dabūt bumbu ārā no savas zonas. Tādi brīži drusku sarūgtina."

"Šodien Argentīna uzvarēja pelnīti, bet man ir pretenzijas pret tiesāšanu. Ļoti lielas pretenzijas," turpināja Kiriļenko. "Uzskatu, ka pasaules čempionātā nedrīkst būt tāda līmeņa tiesāšanas noteiktos brīžos. Taču, atkal, ne jau tiesnešu dēļ zaudējumā. Viss bija likumsakarīgi. Tomēr ir epizodes, kas vispār nav pieļaujamas. Nedrīkst viens tiesnesis kļūt par spēles varoni un piedalīties visās epizodēs."

Tiesnešu tēmu aizskāra arī Sergejs Bazarevičs: "Mums bija spēles plāns, bet diemžēl ne visi spēlētāji iegāja spēlē. Kulagins nopelnīja trīs piezīmes – nācās ņemt viņu nost. Argentīna ir pieredzējusi komanda un spēlēja lieliski. Mums no FIBA ir brīdinājums tiesāšanas sakarā, tādēļ nerunāšu par tiesāšanu. Taču Argentīna šodien izpildīja 36 soda metienus. Es taču neko nepateicu par tiesāšanu, vai ne? [Bazarevičs vēršas pie FIBA pārstāvja]. Tā, lūk, man šķiet, ka arī tas kļuva par faktoru."

Argentīna un Krievija otrajā posmā spēlēs vienā apakšgrupā ar Poliju un Venecuēlu.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/basket...
https://www.championat.com/basketba...


Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.