Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Argentīna izlaiž pārsvaru, bet spēles galotnē pieveic Krieviju

Argentīna izlaiž pārsvaru, bet spēles galotnē pieveic Krieviju
Fasundo Kampaco. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausa izcīņā noslēgušās spēles B grupā. Par tās uzvarētāju kļuva Argentīnas izlase, kas, demonstrējot lielisku aizsardzību lielu daļu spēles, spēja nosargāt uzvaru pār Krievijas izlasi ar rezultātu 69:61.

Krievija jau Pasaules kausa izcīņas pirmajā mačā spēra platu soli pretī izkļūšanai no grupas, kad ceturtajā ceturtdaļā atspēlēja astoņu punktu deficītu un uzveica Nigēriju. Pēc tam izdevās tikt galā arī ar Koreju, kas nozīmēja tikšanu tālāk. Arī Argentīna pirmajās divās spēlēs izcīnīja divas gaidītas uzvaras, tādējādi abas šīs izlases cīnījās par pirmo vietu B grupā.

Abas komandas savā starpā tikās augusta izskaņā, kad Argentīna pārliecinoši pieveica Krieviju ar rezultātu 85:64. Tajā mačā Gabriels Deks un Nikolass Laprovitola guva attiecīgi 17 un 16 punktus, kamēr Krievijas izlasē rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Grigorijs Motovilovs. Jāpiezīmē, ka Krievija globālajos lielajos turnīros (Pasaules kauss un Olimpiskās spēles) nav uzvarējusi Argentīnu kopš 1994. gada.

Spēle sākās ar neizteiksmīgu spēli abu komandu izpildījumā. Nerealizēti metieni pat no ļoti labām iespējām, kā arī kļūdas noveda pie tā, ka rezultāts tika atklāts vien ceturtajā minūtē, kad Markos Delia realizēja caurgājienu. Sekoja vēl divi skaisti triecieni grozā no augšas Argentīnas basketbolistu izpildījumā, panākot 6:0. Krievi atbildi parādā nepalika, spējot ātri veikt piecu punktu izrāvienu, kamēr pretinieki turpināja mest garām no groza apakšas. Trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām rezultāts bija 7:7. Krievi regulāri devās uz pretinieku groza apakšu, turpinot izrāvienu, bet pēdējais vārds ceturtdaļā piederēja Fasundo Kampaco, kurš realizēja tālmetienu - 17:12.

Argentīnai vajadzēja nepilnu pusotru minūti, lai Luiss Skola ar tālmetienu atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Argentīnieši ļoti pielika aizsardzībā, nedodot pretiniekiem vieglus metienus. Regulāri izdevās arī pārtvert bumbu, ātrās pārejās turpinot izrāvienu, kas četrās minūtēs bija 15:0. Ņikita Kurbanovs no pustālās distances beidzot guva pirmos punktus Krievijai otrajā ceturtdaļā, pēc kā spēle izlīdzinājās. Rezultāta starpība turējās ap 10 punktiem, Argentīnai ar labo spēli aizsardzībā spējot saglabāt spēles grožus savās rokās. Otrās ceturtdaļas izskaņā krieviem tomēr izdevās atspēlēties un noslēgt puslaiku ar rezultātu 33:39.

Trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs komandas spēlēja dinamiski, bet nerezultatīvi. Ar Skolas un Delias pūlēm punktu gūšanā un cīņā zem groza Argentīna ieguva 12 punktu pārsvaru (50:38). Krieviem turpinājās lielas problēmas ar pretinieku aizsardzības uzlaušanu. Papildus spēkus prasīja pretinieku ātrās pārejas uzbrukumā. Viss, kas Argentīnai pietrūka, lai pilnībā izšķirtu mača likteni, bija realizēti metieni. Tādējādi Krievijai vēl saglabājās iespējas atspēlēties, pēc 30 spēlētām minūtēm rezultātam esot 53:40.

Krievijas izlases nedomāja padoties, lieliski sākot ceturto ceturtdaļu un atjaunojot intrigu spēlē. Argentīnas basketbolisti turpināja spēlēt aktīvi, pārtvēra bumbas, bet tas vairs nedeva rezultātu. Krievi veica 11:0 izrāvienu trīs minūšu laikā, spēlei principā sākoties no jauna (51:53). Līdz ceturtdaļas vidum argentīnieši beidzot spēja bumbu dabūt grozā. Pēc minūtes pārtraukuma krievi sevī atrada kādus apslēptus enerģijas krājumus, ar ātrām pārejām saasinot spēli. Tikmēr argentīniešiem baterijas sāka nosēsties. Krievi atkal sāka meklēt laimi no tālās distances, bet bumba grozā nekrita. Tikmēr Patrisio Garino ar soda metieniem audzēja Argentīnas pārsvaru. Pēdējās divās minūtēs Argentīna turpināja vairāk uzticēties aizsardzībai, uzbrukumā vilcinot laiku. Tas neatmaksājās, jo Krievija sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem. Pēdējā minūtē Kampaco realizēja caurgājienu, pārtvēra bumbu un vēl iemeta soda metienus, nodrošinot Argentīnai uzvaru ar rezultātu 69:61.

Fasundo Kampaco šajā spēlē guva 21 punktu, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet pa 13 punktiem Markosam Deliam un Luisam Skolam, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas. Krievijas izlases labā 18 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Andrejs Zubkovs, bet 13 punkti Ņikitam Kurbanovam.

Līdz ar to Argentīna uzvarēja B grupā, bet Krievija ierindojās otrajā vietā. Nu abām izlasēm pievienosies A grupas labākās komandas, Polija un Venecuēla, lai noskaidrotu divas labākās, kas iekļūs ceturtdaļfinālā.

B grupa, 4. septembris, Wuhan Sports centre

Krievija – Argentīna 61:69 (17:12, 16:27, 7:14, 21:16)

Krievija: Zubkovs 18 (7 ab), Kurbanovs 13, Sopins 9, Voroncevičs 9 (7 ab), Antonovs 6, Baburins 3, Ivļevs 3, Fridzons, Karasjovs, Kulagins, Motovilovs, Valījevs.
Argentīna: Kampaco 21 (7 rp, 6 ab), Skola 13 (8 ab), Delia 13, Garino 8, Deks 5, Laprovitola 4, Vildoza 3, Fjelerups 2, Brusino.

B grupa

#KomandaU-Z+/-
1Argentīna3-0+47
2Krievija2-1+11
----
3Nigērija1-2+24
4Koreja0-3-82

Izspēles kārtība

Sešpadsmit labākās komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās (I grupa: A1, A2, B1, B2; J grupa: C1, C2, D1, D2; K grupa: E1, E2, F1, F2; L grupa: G1, G2, H1, H2), lai 6.-9. septembrī izspēlētu otro grupu turnīru. Katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem.

I grupa (Fošana): Polija, Venecuēla, Argentīna, Krievija
J grupa (Uhaņa): Spānija, Puertoriko, Serbija, Itālija
K grupa (Šenžeņa): ASV, E2, Brazīlija, F2
L grupa (Nankina): Francija, Dominikāna, Lietuva, Austrālija

Komandas, kuras netika ārā no grupas, turpinās cīņu par 17.-32. vietu.

M grupa (Guanžou): Ķīna, Kotdivuāra, Nigērija, Koreja
N grupa (Pekina): Tunisija, Irāna, Angola, Filipīnas
O grupa (Donguana): E3, Japāna, Melnkalne, F3
P grupa (Šanhaja): Vācija, Jordānija, Kanāda, Senegāla


, 2019-09-04 18:25, pirms 5 gadiem
Lietuva atkal tā kā nāves grupā, ja tas izvietojums ir pareizs
, 2019-09-04 18:46, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: Lietuva atkal tā kā nāves grupā, ja tas izvietojums ir pareizs
Un kas tad ir J grupa?
, 2019-09-04 18:52, pirms 5 gadiem
RAZOR rakstīja: Un kas tad ir J grupa?
Nāvīgā nāves grupa vai vēl nāvīgāka nāves grupa.
, 2019-09-04 19:11, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: Lietuva atkal tā kā nāves grupā, ja tas izvietojums ir pareizs
Nāves grupa? Atliek uzvarēt Austrāliju rīt un miers. Un nešaubos, ka tajā komandā valda pilnīgs miers, drošs top8. Ja neuzķeras uz ASV, medaļām ir jābūt pašsaprotam mērķim.
Katrā gadījumā ne Austrālija, ne Francija nav komandas, pret kurām nav variantu, bet drošāk būs rīt Valančūnam izcīnīt uzvaru pret Bogutu.
, 2019-09-05 08:11, pirms 5 gadiem
Nekādas nāves grupas... Tas jau bija skaidrs, ka 2. kārtā vairs sētas komandu nebūs. Vnk šodien jāuzveic Austrālija vai arī tad būs jāuzveic Francija. Abas ir reālas iespējas, jo leiši šogad izskatās ļoti pārliecinoši.
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.