Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Wizards'' plāno noturēt Vašingtonā gan Kuzmu, gan Porziņģi

''Wizards'' plāno noturēt Vašingtonā gan Kuzmu, gan Porziņģi
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Marks Steins ziņo, ka Vašingtonas ''Wizards'' pēc vakar veiktā maiņas darījuma, kā rezultātā Rui Hačimura tika aizsūtīts uz Losandželosas ''Lakers'', ir pārliecināta par Kaila Kuzmas noturēšanu vienībā. Tāpat tā plāno slēgt jaunu līgumu ar Kristapu Porziņģi, kuram ir iespēja atteikties no esošā līguma pēdējās sezonas.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas ''Wizards'' šo nedēļu sākusi ar maiņas darījuma veikšanu. Uz Losandželosas ''Lakers'' tā aizmainījusi japāni Rui Hačimuru, pretī saņemot Kendriku Nanu un trīs otrās kārtas drafta izvēles.

Visdrīzāk šāds solis sperts, lai komandā spētu nosargāt citus līderus blakus Bredlijam Bīlam. Pēc šīs sezonas no līguma pēdējiem gadiem atteikties var gan Kails Kuzma, gan Porziņģis. Pirmais jau publiski paudis, ka viņa vērtība ir augstāka nekā pašreizējā līguma ietvaros, kamēr Kristaps Porziņģis līguma situāciju plānoja pārrunāt Zvaigžņu spēles pārtraukuma laikā.

Kā ziņo NBA apskatnieks Marks Steins, tad ''Wizards'' plāno parakstīt jaunus līgumus gan ar Kuzmu, gan Porziņģi. Pēc Hačimuras veiktās maiņas komandā ir pārliecība, ka tai izdosies noturēt Kuzmu, bet Porziņģim ir iepatikusies viņa situācija ''Wizards'' komandā.

Jāatgādina, ka līdz potītes traumas gūšanai, kuras dēļ Porziņģis nespēlēs aptuveni divas nedēļas, latvietis aizvadījis karjeras labāko NBA sezonu. Pagaidām viņš vidēji spēlē met 22.1 punktu, izcīna 8.8 atlēkušās bumbas un atdod 2.4 rezultatīvās piespēles.

Iepriekšējo līgumu uz pieciem gadiem par 158 miljoniem ASV dolāru Porziņģis noslēdza ar Dalasas ''Mavericks''. Gadījumā, ja viņš neattieksies no pēdējās līguma sezonas, tad 2023./2024. gadā viņš pelnītu 36 miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
https://basketball.realgm.com/wiret...
https://twitter.com/TheSteinLine


, 2023-01-24 11:06, pirms gada
vai tas nozīmētu - kaulēšanās par maiņas darījuma "ciparu"?
, 2023-01-24 11:17, pirms gada
Plāni viņiem varētu būt dažādi..Vai Kuzma vispār grib palikt WSH,jo tādas baumas tur ir parādījušās un beigās paliks bez Kuzmas un Rui.

Rui būtu bijis RFA un varētu pielīdzināt jebkādu summu ja viņi gribētu.
Cena noteikti nebūtu baigi lielā.Vienmēr var taisīt sing n trade.

Beigās pārmaksās par Kuzmu kā to izdarīja ar Bīlu kur nebija neviena tiešā konkurenta
, 2023-01-24 11:24, pirms gada
mid3 in the making
, 2023-01-24 11:29, pirms gada
Es Kuzmam uzdzītu vērtību, kura jau tagad ir augšā un aiztreidotu pret kko vērtīgu. Ja varētu dabūt divas 1.k drafta iespējas + vidēji vērtīgs spēlētājs (kaut vai Krauders), es momentāli veiktu šādu treidu. Par mazāku atlīdzību gan nē. Bet nu negribētu riskēt starpsezonā pazaudēt Kuzmu bez atlīdzības.
+Jāatlaiž skautinga personāls, draftēšana bijusi briesmīga.
, 2023-01-24 11:54, pirms gada
Charly Skymaker rakstīja: Es Kuzmam uzdzītu vērtību, kura jau tagad ir augšā un aiztreidotu pret kko vērtīgu. Ja varētu dabūt divas 1.k drafta iespējas + vidēji vērtīgs spēlētājs (kaut vai Krauders), es momentāli veiktu šādu treidu. Par mazāku atlīdzību gan nē. Bet nu negribētu riskēt starpsezonā pazaudēt Kuzmu bez atlīdzības.
+Jāatlaiž skautinga personāls, draftēšana bijusi briesmīga.
Tu tiešām domā, ka kādam vajag Kuzmu par 2x1.pikiem plus spēlētāju???
Slēpts komentārs: Dzimmiy
, 2023-01-24 12:30, pirms gada
Tas tāpēc, ka nba ir fixed league, tuvu kā pro reslings, wizardiem nav jābūt labiem nekad, viņiem jāsūkā plus jāpiegādā vai jāsavāc daži spēlētāji no citām komandām, menedzments dara lielisku darbu šajā sakarā, imho
, 2023-01-24 14:03, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Tu tiešām domā, ka kādam vajag Kuzmu par 2x1.pikiem plus spēlētāju???
Kurš tad to var zināt! Ik pa laikam uzrodās kāda komanda, kas ir gatava likt galdā daudz, lai dabūtu kādu spēlētāju, kurš ir iepaticies ļoti. Ja pa Mareju dabūja trīs 1.k drafta pikus, kāpēc par Kuzmu divus nevarētu dabūt. Šogad varētu būt tikai dažas komandas kas iztirgos veterānus. Var sākties solīšana. Tad jautāšu pretjautājumu - vai tu domāji, ka MIN par Gobēru maksās piecas 1.k drafta iespējas, divas drafta izvēļu maiņas un trīs rotācijas spēlētājus?
, 2023-01-24 15:12, pirms gada
Charly Skymaker rakstīja: Tad jautāšu pretjautājumu - vai tu domāji, ka MIN par Gobēru maksās piecas 1.k drafta iespējas, divas drafta izvēļu maiņas un trīs rotācijas spēlētājus?
Tas gan
, 2023-01-24 16:19, pirms gada
Charly Skymaker rakstīja: Kurš tad to var zināt! Ik pa laikam uzrodās kāda komanda, kas ir gatava likt galdā daudz, lai dabūtu kādu spēlētāju, kurš ir iepaticies ļoti. Ja pa Mareju dabūja trīs 1.k drafta pikus, kāpēc par Kuzmu divus nevarētu dabūt. Šogad varētu būt tikai dažas komandas kas iztirgos veterānus. Var sākties solīšana. Tad jautāšu pretjautājumu - vai tu domāji, ka MIN par Gobēru maksās piecas 1.k drafta iespējas, divas drafta izvēļu maiņas un trīs rotācijas spēlētājus?
Gan Marejs, gan Gobērs bija vairāk tādi kā izmisuma soļi no konkrētajām komandām, nevis standarta prakse. Turklāt abiem šķiet ir kontrakti uz pāris gadiem. Un tam ir liela nozīme maiņas vērtībai. Neviens nedos divus 1.k pickus par expiring kontraktu tāda līmeņa lomas (vnk labs šūteris, kurš vāc status vājā komandā) spēlētājam.
, 2023-01-24 16:40, pirms gada
smailiite rakstīja: Gan Marejs, gan Gobērs bija vairāk tādi kā izmisuma soļi no konkrētajām komandām, nevis standarta prakse. Turklāt abiem šķiet ir kontrakti uz pāris gadiem. Un tam ir liela nozīme maiņas vērtībai. Neviens nedos divus 1.k pickus par expiring kontraktu tāda līmeņa lomas (vnk labs šūteris, kurš vāc status vājā komandā) spēlētājam.
Nu kāds tur izmisuma solis par Mareju. Visi zināja, ka Spurs grib 3 drafta izvēles. Tai komandai, kurai visvairāk vajadzēja, to cenu arī maksāja. Un tā arī var beigās sanākt īre uz 2 gadiem - pēc tam Marejs var iet kur grib. Ja Wizards pateiks divas drafta izvēles par Kuzmu, kāda var beigās izlemt tādu pašu "izmisuma soli" veikt. Dumju komandu līgā pietiek. Es jau nesaku, ka Kuzmam ir tāda vērtība. Es par viņu neko tādu nemaksātu. Bet nu Wizards ir vērts izskatīt piedāvājumus, jo Kuzma tiešām var aiziet kur vēlas pēc šī gada.
, 2023-01-24 17:44, pirms gada
Dalasā līdzīgi runāja par KP.
, 2023-01-24 18:52, pirms gada
Laikam jau ar sms kredit palīdzību
, 2023-01-24 20:06, pirms gada
Vispirms novēlu KP salāpīt potīti. Pēcāk jau var spriest par da jebko. Galvenais, lai spēlētājs vesels. Vislaik traumētu nevajag nevienam.
Kristaps Porziņģis 2024. gada 5. aprīlī Bostonā. Foto: AP/Scanpix
5

Porziņģa debija Bostonā: ceturtais lielākais uzvaru skaits "Celtics" vēsturē

Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ir vienīgās komandas NBA vēsturē, kuras regulāro sezonu vismaz 10 reizes pabeigušas ar 60 uzvarām. Tagad viena šāda sezona ir arī Kristapa Porziņģa rēķinā.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".