Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kids par viesošanos Latvijā: "Gribēju redzēt Porziņģi ārpus basketbola laukuma"

Kids par viesošanos Latvijā: "Gribēju redzēt Porziņģi ārpus basketbola laukuma"
Džeisons Kids 2018. gada 7. septembrī tika uzņemts Basketbola Slavas zālē. Foto: AFP/Scanpix

"Kristapam Porziņģim viss ir kārtībā – gan fiziski, gan mentāli. Esmu priecīgs par iespēju trenēt viņu," Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids sarunā ar "Dallas Morning News" žurnālistu Bredu Taunsendu atskatījās uz augusta vidū notikušo viesošanos Latvijā.

NBA treneru braucieni uz Latviju kļuvuši par ierastu parādību. Ņujorkas “Knicks” galvenais treneris Deivids Fizdeils ar sievu Natašu latviešu “vienradzi” apciemoja 2018. gada jūlijā Liepājā. "Mavericks" ilggadējais stūrmanis Riks Kārlails ieradās 2019. gada jūnijā, piedaloties līgas rīkotajā nometnē "Basketball without borders".

Kids kopā ar “rikšotāju” vadību sākumā devās uz Slovēnijas galvaspilsētu Ļubļanu, lai “fanfaru pavadībā” vienotos ar Luku Dončiču par piecu gadu līgumu (2022-2027). Pēc līguma parakstīšanas kluba vadība atgriezās Dalasā, bet Kids un spēlētāju snieguma direktors Keisijs Smits devās uz Latviju – šoreiz bez lieka trokšņa, svētdien rakstīja Taunsends.

Žurnālists sestdien satika treneri “Mansfield Fieldhouse USA” sporta kompleksā, kur viņa atbalstītās "Jason Kidd Select" meiteņu basketbola komandas piedalījās vasaras sacensību seriālā (astoņi nedēļas nogales turnīri Arizonā, Kalifornijā, Ilinojā, Džordžijā un Teksasā ar fināliem 28.-29. augustā).

Kids lēsa, ka Rīgā uzturējies trīs dienas. Smitam tā kļuva par otro viesošanos Latvijā – "Basketball without borders" nometnē viņš rūpējās par fizisko sagatavotību. "Kristaps Porziņģis bija neticams namatēvs. Kopīgi vakariņojām. Redzējām, kā viņš trenējas un pavadījām daudz laika sarunās. Viņam viss ir kārtībā – gan fiziski, gan mentāli."

Pagājušā gada oktobrī Porziņģim tika veikta labās kājas ceļgala operācija. Pēc tās viņš izlaida pirmās deviņas spēles, pavisam laukumā izejot 43 no 72 regulārās sezonas cīņām. Šī ir pirmā vasara kopš viņa nokļūšanas Dalasā 2019. gada janvārī, kad latvietim nav jāatveseļojas no savainojuma.

Kids un ģenerālmenedžeris Niko Herisons amatā stājās 28. jūnijā. Viņu pirmā tikšanās ar latvieti notika jūlija beigās, kad Porziņģis nedēļu pavadīja Dalasā. Pirms spēlētāja prombraukšanas Kidam bija lūgums. “Ielūdzu sevi pats, taču...vai būtu pieņemami, ja atbrauktu ciemos?”

Plāns tika īstenots jau pēc divām nedēļām. "Gribēju redzēt, kur atrodas viņa mājas. Skaista zeme. Vienmēr runājam par ģimeni. Dažreiz mums jāparāda, ka rūpējamies. Gribēju, lai viņš zina, ka rūpējos. Zinu, ka viņš ir vesels un priecīgs. Ārpus tā gribēju parunāt par basketbolu un citām lietām. Par basketbolu runājam vienmēr, bet gribēju redzēt, kā viņš jūtas ārpus laukuma. Viss ir kārtībā."

“Mavericks” treniņnometne sāksies 28. septembrī. “Rikšotāju” pirmā spēle paredzēta 21. oktobrī Atlantā.

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...
Divi latviešu dueļi un Ziemassvētki mormoņu pilsētā: NBA publicē kalendāru
Riks Kārlails: Četras dienas Rīgā var mainīt daudzu jauniešu dzīves


, 2021-08-23 00:18, pirms 3 gadiem
no kura laika Porziņģa dzimtā pilsēta ir Rīga?
, 2021-08-23 06:16, pirms 3 gadiem
Kautkas neštīmē.
Tiek tak visur prezentēts, ka KP miti.nas pie Liepājas un tur arī trenējas
, 2021-08-23 08:38, pirms 3 gadiem
Leģions44 rakstīja: no kura laika Porziņģa dzimtā pilsēta ir Rīga?
Iespējams, piedzimis tur?
, 2021-08-23 09:05, pirms 3 gadiem
Jeņķiem ar ģeogrāfiju vienmēr bijušas problēmas, sākot ar prezidentiem un beidzot ar pēdējo mori. Labi, ka vēl valsti pareizi norādīja un nesajauca Latviju ar Lietuvu.
, 2021-08-23 09:10, pirms 3 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Iespējams, piedzimis tur?
Parasti par dzimto pilsētu sauc pilsētu, kurā ir audzināts no bērna vecuma. Ne pilsētu, kurā fiziski ir piedzimis.
, 2021-08-23 09:16, pirms 3 gadiem
Patiesībā šajā gadījumā autors pat nejēdz savas komandas mājsalapā paskatīties info, kur Liepāja ir pieminēta, kur nu vēl kādos citos avotos... Un raksts vēl par samaksu
, 2021-08-23 09:28, pirms 3 gadiem
Esmo no Varakļāniem, bet ja man tāds 2,5m zilonis būtu jādzemdē, brauktu uz Rīgu....
, 2021-08-23 09:46, pirms 3 gadiem
Dzimis 1995. gada 2. augustā (26 gadi)
Valsts karogs: Latvija Liepāja, Latvija

Nav viņš dzimis Rīgā. Tur vienkārši cilvēkam, kurš rakstīja, Latvija=Rīga. Izklausās, ka Kids vairāk ir uzturējies Liepājā nekā Rīgā.
, 2021-08-23 10:05, pirms 3 gadiem
Pumalv rakstīja: Dzimis 1995. gada 2. augustā (26 gadi)
Valsts karogs: Latvija Liepāja, Latvija

Nav viņš dzimis Rīgā. Tur vienkārši cilvēkam, kurš rakstīja, Latvija=Rīga. Izklausās, ka Kids vairāk ir uzturējies Liepājā nekā Rīgā.
Bija taču foto (?) , kurā Kids it kā bija Rīgas īru krogā. Bet mūsu sporta "žurnālistiem" trekns mīnus, ka nevarēja noķert un kaut pāris vārdus uzprasīt. vai arī attiecības ar Porziņģu ģimeni ir tiktāl sabojātas, ka nevienu Latvijas "zurnālistu" pat tuvumā nelaiž???
, 2021-08-23 12:17, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Bija taču foto (?) , kurā Kids it kā bija Rīgas īru krogā. Bet mūsu sporta "žurnālistiem" trekns mīnus, ka nevarēja noķert un kaut pāris vārdus uzprasīt. vai arī attiecības ar Porziņģu ģimeni ir tiktāl sabojātas, ka nevienu Latvijas "zurnālistu" pat tuvumā nelaiž???
Es pieņemu,ka viņi Rīgā bija tikai gaidot KP atbraukšanu,un tad devās uz Liepāju.
Par attiecībām noteikti pareizi
, 2021-08-23 12:27, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Es pieņemu,ka viņi Rīgā bija tikai gaidot KP atbraukšanu,un tad devās uz Liepāju.
Par attiecībām noteikti pareizi
ĒrBaltiks lidojumus uz Liepāju ir pārtraucis ;..(
, 2021-08-23 12:35, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Bija taču foto (?) , kurā Kids it kā bija Rīgas īru krogā. Bet mūsu sporta "žurnālistiem" trekns mīnus, ka nevarēja noķert un kaut pāris vārdus uzprasīt. vai arī attiecības ar Porziņģu ģimeni ir tiktāl sabojātas, ka nevienu Latvijas "zurnālistu" pat tuvumā nelaiž???
Info par Kida vizīti Latvijā bija jau brīdi atpakaļ un, ja vien kādam t.s. Žurnālistam būtu bijusi interese, tad droši varēja uzrakstīt eMail maveriku preses dienestam un šo interviju sarunāt. Tur Porziņģu ģimene nebūtu jāiesaista. Bet nu mūsdienās žurnālistu darbs pārsvarā aprobežojās ar rakšanos internetā un faktu , citos resursos publicēto rakstu atgremošanu

Ja godīgi, tad attiecībā uz 90% sc rakstošo tādu ilūziju par šādu interviju pat neloloju, bet NOVIKS, kurš ir tendēts tieši uz amerikānisko un atspoguļo pat kautkādas mistiskas studentu līgas, visādus mazpazīstamu un ar Latviju nesaistītu treneru dzīves līkločus un tml info, jau varēja ar Latvijas NBA zvaigznes komandas galveno treneri aprunāties
, 2021-08-23 14:04, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: ĒrBaltiks lidojumus uz Liepāju ir pārtraucis ;..(
viņi lido visi ar privātajām..neviens nelido ar eirbaltik
, 2021-08-23 15:39, pirms 3 gadiem
Ļurba rakstīja: viņi lido visi ar privātajām..neviens nelido ar eirbaltik
Tā tas noteikti arī ir
, 2021-08-23 17:57, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Bija taču foto (?) , kurā Kids it kā bija Rīgas īru krogā. Bet mūsu sporta "žurnālistiem" trekns mīnus, ka nevarēja noķert un kaut pāris vārdus uzprasīt. vai arī attiecības ar Porziņģu ģimeni ir tiktāl sabojātas, ka nevienu Latvijas "zurnālistu" pat tuvumā nelaiž???
Netraucē. Žurnālistiem bija zviedru valodas izrunas un rakstības jauninājumu un uzlabojumu kursi, kuros tika izstrādāta sodu sistēma tiem, kas nepareizi raksta zviedru personvārdus
, 2021-08-23 20:21, pirms 3 gadiem
Ārpus basketbola laukumā KP ir itin bieži satiekams ne tikai LV krogos bet arī ASV striptizklubos
, 2021-08-23 20:28, pirms 3 gadiem
blondais stulbenis rakstīja: Ārpus basketbola laukumā KP ir itin bieži satiekams ne tikai LV krogos bet arī ASV striptizklubos
Cik bieži satici un dokumentēji to?
, 2021-08-23 22:31, pirms 3 gadiem
Kamdēļ šis netika lidostā sagaidīts ar plakātu - "NO KIDS allowed!'?
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".
Dāvis Bertāns, Džeitī Tors (#21) un Markess Boldens (#3) priekšplānā. Foto: Reuters/Scanpix
8

Porziņģis nespēlē, Bertānam trīs tālie, latviešu duelī ķelti grauj ''Hornets''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizrit regulārās sezonas izskaņa. Latviešu pārstāvēto klubu duelī Bostonas ''Celtics'' ar 131:98 savā laukumā sagrāva Šarlotas ''Hornets''. Mačā nepiedalījās Kristaps Porziņģis, savukārt Dāvis Bertāns izcēlās ar trīs tālmetieniem.