Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Porziņģim zema precizitāte, "Kings" uzvar "Mavs" un pārtrauc zaudējumu sēriju

Porziņģim zema precizitāte, "Kings" uzvar "Mavs" un pārtrauc zaudējumu sēriju
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Kārtējo spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīra aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks". Latvieša pārstāvētā komanda ar 107:121 piekāpās vienai no sliktākajām Rietumu konferences komandām Sakramento "Kings", kas tādējādi pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju. Porziņģis realizēja tikai trīs metienus no spēles, maču noslēdzot ar deviņiem punktiem.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes, kuru laikā izdarīja 14 metienus un guva deviņus punktus (1p. 2/2, 2p. 2/7, 3p. 1/7). Latvietis zaudējumā pret "Kings" izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat viņam viena piezīme un sliktākais +/- koeficients starp visiem "Mavericks" spēlētājiem – mīnus 24. Visus punktus latvietis guva jau pirmajā ceturtdaļā, bet atlikušajā spēles daļā viņš aizmeta garām visus sešus metienus. Pārtrūkusi Porziņģa piecu spēļu sērija, kurā viņš guva vismaz 20 punktus, kā arī realizēja vismaz divus tālmetienus. Porziņģis metienus realizēja ar 21,4% precizitāti, kas ir sliktākā metienu realizācija šajā sezonā. Šajā sezonā Porziņģis ne reizi nebija guvis mazāk par 11 punktiem.

Luka Dončičs 36 minūtēs guva 37 punktus (1p. 5/10, 2p. 10/14, 3p. 4/13), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Slovēnis lielākā daļu savu punktu guva noslēdzošajā ceturtdaļā. Dončičam arī viena pārtverta bumba, trīs bloķēti metieni, četras kļūdas un piecas piezīmes. Spēli viņš noslēdza ar +/- koeficientu mīnus 20. Šī ir jau 16. spēle pēc kārtas, kurā Dončičs nav spējis iekrāt triple-double. Slovēnis šonakt tika pie 12. tehniskās piezīmes.

"Mavericks" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un šobrīd ar 30 uzvarām un 26 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē. Nākamā spēlē Dalasai paredzēta naktī uz ceturtdienu, kad savā laukumā jāuzņem vājākā Austrumu konferences komanda Detroitas "Pistons".

Pirmos punktus spēlē guva Sakramento "Kings", kas pirmajā ceturtdaļā veica izrāvienu 14:3. Ceturtdaļas turpinājumā "Mavericks" spēja atspēlēt deficītu līdz diviem punktiem. Porziņģis pirmajā ceturtdaļā guva jau deviņus punktus, kas, kā beigās izrādījās, bija viņa vienīgie punkti šajā spēlē. Puslaika turpinājumā, pateicoties Terensam Deivisam un D'Āronam Foksam, "Kings" iekrāja 15 punktu pārsvaru, ieliekot nopietnus pamatus tam, lai uzvarētu šo spēli – visai "Kings" komandai izdevās realizēt metienus ar 79,2% precizitāti.

Trešās ceturtdaļas beigās "Mavericks" izdevās uzsākt atspēlēšanos, jo "Kings" vairs nespēja atkārtot otrās ceturtdaļas metienu realizāciju. Pirms noslēdzošās ceturtdaļas "Kings" bija 10 punktu pārsvars. Noslēdzošajā ceturtdaļā lielisku sniegumu demonstrēja Luka Dončičs, kurš guva 22 punktus. "Mavericks" spēja pietuvoties "Kings" līdz sešu punktu deficītam, bet ne tuvāk – "Kings" atguvās un spēja spēli novest līdz uzvarai, pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju. "Mavericks" šajā spēlē ne reizi neatradās vadībā.

Ar 30 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās "Kings" līderis Fokss, bet 24 punktus pievienoja Herisons Bārnss. Hasans Vaitsaids izcēlās ar double-double - 12 punkti un 10 atlēkušās bumbas. "Mavericks" rindās otrs rezultatīvākais bija Doriens Finijs Smits, kurš realizēja sešus trejačus, gūstot kopumā 22 punktus.

VIDEO: Porziņģis sakrāj 9+11 un konfliktē ar pretinieku.


, 2021-04-19 05:01, pirms 3 gadiem
Šī bija paraugspēle, kā viens spēlētāja vēlme dzīties pēc personiskiem statiem sačakarē komandai visu spēli. Un tas saucās saspēles vadītājs. Tās regulārās uzbrukuma laika pārdriblēšanas, pēdējo sekunžu piespēles, kad komandas biedriem nav iespējas izmest normālu metienu, jau aknās griežas. Man patiesībā Karlails žēl, jo saprotu, ka tur vajag drosmi, lai Kjubana ''padēlu'' nosēdinātu uz rezervistu tālākā soliņa.
KP salīdzinoši vāja spēle. Kaut gan ko var gribēt, ja jāmet metieni, ja vispār dabū bumbu, kad nav laika sagatavoties.
, 2021-04-19 05:01, pirms 3 gadiem
Viena no sliktākajām Dalasas spēlēm šosezon. Viss laukumā sanāca tikai DFS.
, 2021-04-19 05:02, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Viena no sliktākajām Dalasas spēlēm šosezon. Viss laukumā sanāca tikai DFS.
Brunsonam arī spēle gāja no rokas.
, 2021-04-19 05:03, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Brunsonam arī spēle gāja no rokas.
Viņš iemeta. Bet piespēles maz deva + ar kļūdas gandrīz pēc Lukas standarta pret piespēlēm.
, 2021-04-19 05:06, pirms 3 gadiem
KP kopš 2/4 pilnībā pazuda - katastrofāli nekrita, trūka pārliecības. Ignors arī no komandas biedru puses, īpaši uzkrītoši no LD puses, kad KP stāv pilnīg brīvs dažu metru attālumā. OK, ikvienam gadās sliktas spēles. LD gan pavilka spēles otrajā pusē. Izņemot Brunson daļēji, neatradās neviens cits, kurš viņu atbalstītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-04-19 05:11, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: KP kopš 2/4 pilnībā pazuda - katastrofāli nekrita, trūka pārliecības. Ignors arī no komandas biedru puses, īpaši uzkrītoši no LD puses, kad KP stāv pilnīg brīvs dažu metru attālumā. OK, ikvienam gadās sliktas spēles. LD gan pavilka spēles otrajā pusē. Izņemot Brunson daļēji, neatradās neviens cits, kurš viņu atbalstītu.
Ko LD spēles otrajā puslaikā pavilka? To ka uztaisīja personiskos status? Ja saspēles vadītājam rezultatīvas piespēles ir tikpat cik kļūdas+ tās personiskās piezīmes, kad varēja spēli lauzt, tad, manuprāt, par pavilkšanu šeit ir grūti ko teikt.
, 2021-04-19 05:12, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šī bija paraugspēle, kā viens spēlētāja vēlme dzīties pēc personiskiem statiem sačakarē komandai visu spēli. Un tas saucās saspēles vadītājs. Tās regulārās uzbrukuma laika pārdriblēšanas, pēdējo sekunžu piespēles, kad komandas biedriem nav iespējas izmest normālu metienu, jau aknās griežas. Man patiesībā Karlails žēl, jo saprotu, ka tur vajag drosmi, lai Kjubana ''padēlu'' nosēdinātu uz rezervistu tālākā soliņa.
KP salīdzinoši vāja spēle. Kaut gan ko var gribēt, ja jāmet metieni, ja vispār dabū bumbu, kad nav laika sagatavoties.
Šoreiz nepiekrītīšu. Neesmu LD fans, bet viņš izdarīja daudz otrajā puslaikā. Varētu pārmest kaut ko, ja būtu kā citas reizes, kad LD nekrita, bet viņš stūrgalvīgi turpināja skriet ar galvu sienā. Ši nebija tā reize. Ja krīt, tad jāmet. Probēlema uzbrukumā bija tā, ka nevienam citam otrajā puslaikā nekrita, izņemto daļēji Brunson.
, 2021-04-19 05:18, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Šoreiz nepiekrītīšu. Neesmu LD fans, bet viņš izdarīja daudz otrajā puslaikā. Varētu pārmest kaut ko, ja būtu kā citas reizes, kad LD nekrita, bet viņš stūrgalvīgi turpināja skriet ar galvu sienā. Ši nebija tā reize. Ja krīt, tad jāmet. Probēlema uzbrukumā bija tā, ka nevienam citam otrajā puslaikā nekrita, izņemto daļēji Brunson.
Atgādināšu, ka basketbols ir komandas sporta veids. Ja spēlētājs ir saspēles vadītājs, tad viņam jāveido spēle, un nevis jānodriblē līdz uzbrukuma pēdējām sekundēm, un tad jālien uz groza apakšu cenšoties iemest. Pretinieki šos Dončiča gājienus jau sen ir atkoduši, un ļoti labi zin, kādas pret to ir zāles. Jā, sameta atkal viņš savus 30+ punktus, bet kāds komandai no tā labums, ja ir zāģis tajā vietā, kur pēc loģikas vajadzēja būt uzvarai. Un tādu zāģu ir aizvien vairāk.
, 2021-04-19 05:19, pirms 3 gadiem
Kāš nabagiem vienam pēc otra
, 2021-04-19 05:20, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko LD spēles otrajā puslaikā pavilka? To ka uztaisīja personiskos status? Ja saspēles vadītājam rezultatīvas piespēles ir tikpat cik kļūdas+ tās personiskās piezīmes, kad varēja spēli lauzt, tad, manuprāt, par pavilkšanu šeit ir grūti ko teikt.
Pēc Tavas loģikas sanāk, ka slikti, ka LD pats daudz uzbruka, pie tam rezultatīvi, bet nevis tā vietā dalīja piespēles. Bet, ja tas pats KP nevar trāpīt brīvu metienu no 2,5 m, postā viņam iemet, bet bumbu vismaz 2x īsā laikā pazuadē driblā. No 3p varēja trāpīt tikai sākumā - pēc tam viss pa tukšo.
, 2021-04-19 05:30, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Pēc Tavas loģikas sanāk, ka slikti, ka LD pats daudz uzbruka, pie tam rezultatīvi, bet nevis tā vietā dalīja piespēles. Bet, ja tas pats KP nevar trāpīt brīvu metienu no 2,5 m, postā viņam iemet, bet bumbu vismaz 2x īsā laikā pazuadē driblā. No 3p varēja trāpīt tikai sākumā - pēc tam viss pa tukšo.
Pirmkārt, es nerakstīju, ka KP šī bija laba spēle.
Otrkārt, ja LD uzbrukuma bilance būtu 60+%, tad mēs tiešām varam runāt par reālu viņa ieguldījumu šai spēlē. Speciāli neskaitīju, bet viņa laušanās uz groza apakšu, un tur bumbas zaudēšana, bija ar varen lielu negatīvo bilanci. Pat neizdarot metienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-04-19 05:48, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Pēc Tavas loģikas sanāk, ka slikti, ka LD pats daudz uzbruka, pie tam rezultatīvi, bet nevis tā vietā dalīja piespēles. Bet, ja tas pats KP nevar trāpīt brīvu metienu no 2,5 m, postā viņam iemet, bet bumbu vismaz 2x īsā laikā pazuadē driblā. No 3p varēja trāpīt tikai sākumā - pēc tam viss pa tukšo.
Kādā spēlē intereses pēc būs jāpaskaita cik LD zaudē bumbu neizdarot metienu izmisīgi laužoties uz groza apakšu, tai vietā, lai atspēlētu kādam bumbu uz perimetru, lai tas varētu uzbrukumu glābt. Tur varētu būt interesanta statistika.
, 2021-04-19 06:04, pirms 3 gadiem
Katram melnās dienas gadās. Atšķirībā no nožēlojamā ubaga, kam tādas tik vien ir. Neko padarīt, jāaizmirst un jāgatavojas nākamajām spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-04-19 06:16, pirms 3 gadiem
Urodam ubagam no priekiem gan jau atkal bija priekšlaicīga sēklas noplūde
, 2021-04-19 06:29, pirms 3 gadiem
Viss skaidrs. Kp grib out.
, 2021-04-19 06:36, pirms 3 gadiem
Mēs te pārmetam Kristapam par zemo metienu realizācijas procentu...Bet Kristaps pats ir teicis, ka viņam jāsajūt spēles ritms jau no paša sākuma. Un par kādu spēles ritma uzķeršanu varētu būt runa šoreiz, ja pirmo metienu viņš izdara tikai pēc nospēlētām 2,5 minūtēm, otro pēc 5?
, 2021-04-19 07:08, pirms 3 gadiem
Mavs teorētiski parocīgas kalendārs līdz sezonas beigām, viņiem ir drīzāk mīnus kā plus.
, 2021-04-19 07:16, pirms 3 gadiem
Izskatās ka visa komanda nolažoja.
Maksi 21 min - 0
Pauels 17 min - 0
KP 37 min - 9
Tims 8 punkti , Ričardsons 7
Kopā ar visiem nedzēra tikai Bransons.
, 2021-04-19 07:23, pirms 3 gadiem
Zaudējumu lupatlašiem, jau nu galīgi nevajadzēja!
, 2021-04-19 07:28, pirms 3 gadiem
Ar tādu precizitāti spēlēt NBA nevar..kapracis..
, 2021-04-19 07:28, pirms 3 gadiem
Drausmīga spēle no Dalasas. Pirmajā puslaikā visi draudzīgi nespēlēja aizsardzībā. Otrajā jau sāka censties. Kristaps pa laukumu staigāja. šitam visam pie vainas ir Kārlaila taktika rotācijai izmantojot 7 ar pus spēlētājus. grafiks šogad saspringts kā nekad. Jāspēlē ar plašāku loku spēlētāju. Man ,piemēram, nav skaidrs kāpēc Kristapam tika ļauts pēdējās divās spēlēs pa 38 min. Bezjēdzīgi.
, 2021-04-19 07:40, pirms 3 gadiem
Namejs ar Ubagu sacenšās par lielākā muļķa titulu.
, 2021-04-19 07:41, pirms 3 gadiem
bigpupa rakstīja: Izskatās ka visa komanda nolažoja.
Maksi 21 min - 0
Pauels 17 min - 0
KP 37 min - 9
Tims 8 punkti , Ričardsons 7
Kopā ar visiem nedzēra tikai Bransons.
Da tu ko, vainīgs Luka, paprasi Namejam.
, 2021-04-19 07:54, pirms 3 gadiem
Kāpēc Kristaps pagrūda to afroamerikāni? Un nav ļaunuma bez labuma - cik saprotu, tad ubags ir bloķēts
, 2021-04-19 07:56, pirms 3 gadiem
Aigars30 rakstīja: Kāpēc Kristaps pagrūda to afroamerikāni? Un nav ļaunuma bez labuma - cik saprotu, tad ubags ir bloķēts
Jā, tikai nesaprotu kāpēc bloķētie vēl var komentēt. Bet nu zinot sc, viņam pēc 3 dienām būs "jauns" 13 gadus vecs profils.
, 2021-04-19 08:10, pirms 3 gadiem
Mans organisms izrādījās tik gudrs,ka izdomāja pamosties tikai uz otro puslaiku. Taču arī to bija grūti noskatīties. Kāpēc laukumā bija izgājis KP,vispār nesaprotu. PIlnīgi tukša dreifēšana abos laukuma galos.
, 2021-04-19 08:12, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Jā, tikai nesaprotu kāpēc bloķētie vēl var komentēt. Bet nu zinot sc, viņam pēc 3 dienām būs "jauns" 13 gadus vecs profils.
Tas ir kā parunā : "Paši pūta, paši dega!"
, 2021-04-19 08:16, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Tas ir kā parunā : "Paši pūta, paši dega!"
Precīzi!
, 2021-04-19 08:21, pirms 3 gadiem
bigpupa rakstīja: Izskatās ka visa komanda nolažoja.
Maksi 21 min - 0
Pauels 17 min - 0
KP 37 min - 9
Tims 8 punkti , Ričardsons 7
Kopā ar visiem nedzēra tikai Bransons.
Tur jau tā lieta, ka tikai Brunsons ar DFS nospēlēja gudru basketbolu tikai uzbrukumā. Pārējie vienkārši skrēja ar pieri sienā un aizsardzība laikam nevienam nešķita būtiska lieta, izņemot Pauelu, kurš kaut cik jēdzīgi noturēja savu pretspēlētāju.
Loģisks zaudējums, kas parāda, ka MAVS ir pārāk nestabila un emocionāla komanda priekš PO. Viss izdevīgais kalendārs tiek vienkārši noliets.
, 2021-04-19 08:29, pirms 3 gadiem
Enkurs savā līmenī. Biedriņš nr.2
, 2021-04-19 08:30, pirms 3 gadiem
bigpupa rakstīja: Izskatās ka visa komanda nolažoja.
Maksi 21 min - 0
Pauels 17 min - 0
KP 37 min - 9
Tims 8 punkti , Ričardsons 7
Kopā ar visiem nedzēra tikai Bransons.
Komandā(?) spēlēja 1 spēlētājs. Ja KP - otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā - spēles 28-29 minūtēs (pēc 1/4) izdara tikai 6 metienus, no tiem tikai 2 sagatavotus no labas pozicijas, tad kaut kas nav kārtībā. Sanāk. ka KP pārāk labi nospēlēja sākumu , 1/4 beidzās ar KP 9 punktiem un 9 reb, lai Luka sajustu tiešu konkurentu un "neredzētu" Kristapu visu pārējo spēli. Piespēles nesaņēma arī THJ. Un kad Dallasa 4/4 pievilka līdz -6, tieši Luka dabūja piezīmi + tehnisko, tās bija beigas. KP s'dīga un "negribīga" spēle, bet komandā vajag pārmaiņas - spēlēt kopā ar izteiktu egoistu, kurš ignorē pārējos, nepatīk nevienam. 4 piespēles un 4 kļūdas nav tas, ko sagaida no komandas galvenā PG.
, 2021-04-19 08:32, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Sanāk. ka KP pārāk labi nospēlēja sākumu , 1/4 beidzās ar KP 9 punktiem un 9 reb
Pirmkārt, viņam bija 5 atlēkušās pēc 1/4 nevis 9. Un, otrkārt, viņš tos 9 punktus guva ar 8 izmestiem metieniem - tas nekādā veidā nav uzskatāms par labu spēlēšanu.
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix
4

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies pret Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.
Kristaps Porziņģis 2024. gada 5. aprīlī Bostonā. Foto: AP/Scanpix
5

Porziņģa debija Bostonā: ceturtais lielākais uzvaru skaits "Celtics" vēsturē

Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ir vienīgās komandas NBA vēsturē, kuras regulāro sezonu vismaz 10 reizes pabeigušas ar 60 uzvarām. Tagad viena šāda sezona ir arī Kristapa Porziņģa rēķinā.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".