Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Porziņģis pret čempioniem nespēlēs – Dalasa pēdējo pārbaudi aizvadīs bez līderiem

Porziņģis pret čempioniem nespēlēs – Dalasa pēdējo pārbaudi aizvadīs bez līderiem
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Dalasas "Mavericks" pavēstījusi, ka nākamajā naktī gaidāmo pēdējo pārbaudes spēli pret Milvoki "Bucks" aizvadīs bez Kristapa Porziņģa, Lukas Dončiča un Tima Hārdeveja.

Dalasas "Mavericks" galvenā trenera Džeisona Kida plāns bija par ģenerālmēģinājumu pirms jaunās sezonas izmantot trešo pārbaudes spēli izbraukumā pret Šārlotas "Hornets" (127:59), taču Dalasas pārsvars uz rezultāta tablo bija tik iespaidīgs, ka treneris vadošos spēlētājus ceturtajā ceturksnī tomēr laukumā neizlaida. Tas gan neietekmēja plānoto rotāciju pēdējai pārbaudes spēlei, un līderi Milvoki aprobežosies tikai ar treniņu un pārbaudes spēlē nepiedalīsies.

"Mavericks" līdz šim uzvarējusi visās trijās pārbaudes spēlēs, mājās apspēlējot arī Jūtas "Jazz" (111:101) un Losandželosas "Clippers" (122:114). Kristaps Porziņģis vidēji 19,3 minūtēs sakrāja 13,0 punktus (kopējā metienu statistika – 2p. 10/12, 3p. 4/12, 1p. 7/11), 6,0 atlēkušās bumbas, 3,0 rezultatīvas piespēles, 1,7 bloķētus metienus un 1,7 kļūdas. Dončičs vidēji 20,0 minūtēs tika pie 14,3 punktiem (2p. 11/18, 3p. 6/17, 1p. 3/4), 7,3 rezultatīvām piespēlēm, 6,0 atlēkušajām bumbām un 2,0 kļūdām, bet Hārdevejs vidēji 19,0 minūtēs atzīmējās ar 11,0 punktiem (2p. 4/11, 3p. 7/16, 1p. 4/5), 2,7 atlēkušajām bumbām un 2,7 rezultatīvām, piespēlēm.

Sezonu Dalasas "Mavericks" nākamnedēļ sāks ar izbraukuma spēlēm pret Atlantas "Hawks" (naktī uz piektdienu) un Toronto "Raptors" (naktī uz svētdienu).

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...


Kristaps Porziņģis 2024. gada 5. aprīlī Bostonā. Foto: AP/Scanpix
5

Porziņģa debija Bostonā: ceturtais lielākais uzvaru skaits "Celtics" vēsturē

Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ir vienīgās komandas NBA vēsturē, kuras regulāro sezonu vismaz 10 reizes pabeigušas ar 60 uzvarām. Tagad viena šāda sezona ir arī Kristapa Porziņģa rēķinā.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".