Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anselds jaunākais par Bertāna-Avdijas vārdu apmaiņu: "Spriedze izlauzās uz āru"

Anselds jaunākais par Bertāna-Avdijas vārdu apmaiņu: "Spriedze izlauzās uz āru"
Vess Anselds jaunākais 2021. gada 23. decembrī. Foto: AP/Scanpix

"Bija sakrājies rūgtums un puiši uzvilkās par izteiksmes veidu, nevis pateiktajiem vārdiem. Nedomāju, ka tas pāraugs tālākā konfliktā," Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds jaunākais pirmdien, 27. decembrī, pavēstīja savu viedokli par Dāvja Bertāna un Deni Avdijas notikušo vārdu apmaiņu.

Pieci “burvju” spēlētāji – brazīlietis Rauls Netu, Bredlijs Bīls, Kentaviuss Kaldvels-Poups, Entonijs Džils un Tomass Braients – nonākuši pašizolācijā. “Man ir grūti izsekot tam līdzi. Situācija mainās katru stundu,” pirmdien atzina Vess Anselds jaunākais.

“Wizards” svētdien savā laukumā zaudēja Filadelfijas “76ers” ar 96:117. Ceturtās ceturtdaļas beigās Bertāns izmeta trīspunktu metienu un pēc tam pievērsās Avdijam. Latvietis pavērsa pirkstu Izraēlas basketbolista virzienā, teica dažus vārdus un devās uz soliņu. “NBC Sports” vēlāk parādīja Avdijas sarunu ar komandas pārstāvi un Spenseru Dinvidiju.

Galvenais treneris atzina, ka vārdu apmaiņa nav palikusi neievērota. “Vajadzēja pievērst tai uzmanību un šorīt izrunājām notikušo. Vakar pārrunājām to arī minūtes pārtraukumā. Nav svarīgi, ko pasaki, bet – kā tu to pasaki. Domāju, ka abiem puišiem tas jāsaprot.”

Basketbola Slavas zāles dalībnieka Vesa Anselda (1946-2020) dēls norādīja, ka spēlētājiem jāciena vienam otru. “Pastāv tāda lieta kā atbildība par savu rīcību – savstarpējās attiecībās jāsaglabā lietišķums un pašcieņa. No otras puses, rūgtums dažreiz var ņemt virsroku un viss nenotiek, kā vajadzētu.”

Vess Anselds jaunākais atzina, ka sakāvē pret Filadelfiju spriedze izlauzusies ārā un emocijas ņēmušas virsroku. “Nedomāju, ka tā ir ielaista problēma, kas mums sagādās problēmas nākotnē. Vienkārši tādas lietas jāizrunā un tas ir veids, kā mēs to atrisinām.”

Divdesmit gadus vecajam Avdijam ir Izraēlas un Serbijas pilsonība – viņa tēvs Zufers izauga bijušajā Dienvidslāvijā. Uzbrucējs kopā ar Izraēlas jaunatnes izlasi 2018. un 2019. gadā uzvarēja Eiropas U20 čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/washingto...


, 2021-12-28 01:58, pirms 2 gadiem
Mēs esam Dāvja pusē, un, paldies, ka, beidzot, ierādīja līkajam šnobelim viņa īsto vietu. RK rullē
, 2021-12-28 10:46, pirms 2 gadiem
Kas mēs kādā pusē? Kas ir RK? Kas kuram ierādīja vietu un kapēc? Vienīgais, ko no tava komentāra var saprast, ka tev nepatīk ebreji.
, 2021-12-28 12:40, pirms 2 gadiem
Viena lieta, kas reāli besī - kad tu ej uz metienu vai jau esi metiena fāzē, komandas biedrs blakus bļauj - nemet, vai piespēlē vai ko tamlīdzīgu. Attiecīgi, tu tajā brīdī norausties, neiemet un tad tas pats komandas biedrs, kurš tev norāva metienu, pārmetoši vēl uzbļauj - vajadzēja piespēlēt. Šī izskatījās tieši pēc šādas epizodes.
Morāle - ja redzi, ka komandas biedrs met pa grozu, turi muti vai atbrīvojies jau pirms viņš iet uz metienu, lai var tev laicīgi iespēlēt.
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".
Dāvis Bertāns, Džeitī Tors (#21) un Markess Boldens (#3) priekšplānā. Foto: Reuters/Scanpix
8

Porziņģis nespēlē, Bertānam trīs tālie, latviešu duelī ķelti grauj ''Hornets''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizrit regulārās sezonas izskaņa. Latviešu pārstāvēto klubu duelī Bostonas ''Celtics'' ar 131:98 savā laukumā sagrāva Šarlotas ''Hornets''. Mačā nepiedalījās Kristaps Porziņģis, savukārt Dāvis Bertāns izcēlās ar trīs tālmetieniem.
Dāvis Bertāns reaģē uz saņemto piezīmi mačā pret Atlantu. Foto. AP. Scanpix
14

Bertānam vāja precizitāte, bet labākais +/- rādītājs, "Hornets" lieliski atspēlējas Atlantā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie 20. uzvaras šajā sezonā tikusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Šārlotas "Hornets". Latvieša pārstāvētā komanda atspēlēja 15 punktu deficītu noslēdzošajās 20 minūtēs un ar 115:114 pārspēja Atlantas "Hawks". Bertānam šajā spēlē seši gūtie punkti.