Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bertāns: "Spēlēšu savu spēli, neko jaunu neizgudrošu"

Bertāns: "Spēlēšu savu spēli, neko jaunu neizgudrošu"
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu spēlētāji pēc vasaras sanākuši kopā, lai sāktu savos klubos gatavoties jaunajai sezonai. Ierastajā pirmsezonas mediju dienā žurnālistu jautājumiem atbildes sniedza Dāvis Bertāns.

Latvijas basketbolu jaunajā sezonā tāpat kā pērn NBA laukumos pārstāvēs divi spēlētāji - Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kuri interesantā notikumu pavērsienā tika iesaistīti savstarpējā maiņas darījumā. Pirms šīs sezonas Bertānam būs iespēja iziet pilnu sagatavošanās posmu ar Dalasas "Mevericks".

"Sezonas vidū tiku iemests jaunā sistēmā. Saņēmu īso apmācības kursu lietās, kuras man būs jādara. Tagad varu sākt jau no pamatiem un ar priekšstatu par komandas spēli. Vajadzētu būt, ka būs vieglāk," ieskicēja "Mavericks" uzbrucējs.

Bertāns Dalasā nonāca kopā ar Spenseru Dinvidiju, kurš sezonas otrajā pusē kļuva par vienu no uzticamākajiem Lukas Dončiča komandas biedriem. Bertāns atzīmēja: "Tas prasīja nedaudz laika, lai saprastos laukumā. Ir vieta komandas izaugsmei un galvenais uzsvars ir uz runāšanu abos laukuma galos."

"Spēlēšu tāpat kā līdz šim, neko jaunu neizgudrošu. Uzlabot - protams, varētu tālmetienu procentu. Tas vienmēr varētu būt labāks. Priekš manis galvenais, lai komanda uzvar. Kamēr tas notiek, būšu gatavs palīdzēt jebkurā veidā, kā varu," norādīja Latvijas izlases basketbolists, kuram nedēļu pirms sezonas sākuma apritēs 30 gadi.


, 2022-09-28 00:30, pirms 2 gadiem
Dāvis saka,ka spēlēs tapat kā līdz šim, ne jau "savu spēli " . Nav jau Dinamo hokejists
, 2022-09-28 07:03, pirms 2 gadiem
Laikam jānovēl, lai ķieģeļu maz un mūrnieka arodu var apgūt pēc karjeras beigām!
, 2022-09-28 11:09, pirms 2 gadiem
Bertāns turpinās mest ķieģeļus, kā jau pēdējās 2-3 sezonas.
, 2022-09-28 11:22, pirms 2 gadiem
Interesanti.
Spēlēs savu spēli kuru iekš Mavs nav principā spēlējis lēnā tempa dēļ
, 2022-09-28 12:07, pirms 2 gadiem
Tikai, ludzu, nedrible, Davi! Var bikses pieslapinat
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".
Dāvis Bertāns, Džeitī Tors (#21) un Markess Boldens (#3) priekšplānā. Foto: Reuters/Scanpix
8

Porziņģis nespēlē, Bertānam trīs tālie, latviešu duelī ķelti grauj ''Hornets''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizrit regulārās sezonas izskaņa. Latviešu pārstāvēto klubu duelī Bostonas ''Celtics'' ar 131:98 savā laukumā sagrāva Šarlotas ''Hornets''. Mačā nepiedalījās Kristaps Porziņģis, savukārt Dāvis Bertāns izcēlās ar trīs tālmetieniem.
Dāvis Bertāns reaģē uz saņemto piezīmi mačā pret Atlantu. Foto. AP. Scanpix
14

Bertānam vāja precizitāte, bet labākais +/- rādītājs, "Hornets" lieliski atspēlējas Atlantā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie 20. uzvaras šajā sezonā tikusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Šārlotas "Hornets". Latvieša pārstāvētā komanda atspēlēja 15 punktu deficītu noslēdzošajās 20 minūtēs un ar 115:114 pārspēja Atlantas "Hawks". Bertānam šajā spēlē seši gūtie punkti.