Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bertānam būs jauns galvenais treneris: Brūksa un ''Wizards'' ceļi šķiras

Bertānam būs jauns galvenais treneris: Brūksa un ''Wizards'' ceļi šķiras
Skots Brūkss. Foto: AFP/Scanpix

ESPN ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Dāvja Bertāna pārstāvētā komanda Vašingtonas ''Wizards'' nav spējusi vienoties par jaunu līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Skotu Brūksu, tādējādi abām pusēm izbeidzot piecu gadu ilgo sadarbību. No tām trīs reizes ''Wizards'' prata iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Skots Brūkss kopš 2016. gada strādāja par Vašingtonas ''Wizards'' galveno treneri. Piecu gadu laikā Brūkss ar ''Wizards'' trīs reizes iekļuva izslēgšanas spēlēs, kamēr divus gadus sezonu noslēdza priekšlaicīgi. Rezultātu ziņā labākā sezonā ar ''Wizards'' Brūksam bija pirmā - 2016./2017. gada sezonā Vašingtona aizspēlējās līdz Austrumu konferences otrajai kārtai, kamēr pārējās divās reizēs ''Wizards'' izstājās jau pēc pirmās.

Šī bija Brūksa pēdējā līguma sezona. Gads iesākās sarežģīti - ''Wizards'' no visām NBA komandām visvairāk cieta no Covid-19 uzliesmojumu, kā arī atsevišķi spēlētāji mocījās ar traumām. Aina mainījās sezonas otrajā daļā, kad MVP sniegumu sāka demonstrēt Rasels Vestbruks, kurš ar vidēji sakrātu ''triple-double'' ieveda ''Wizards'' izslēgšanas spēlēs. Tajās Vašingtona ar 1-4 sērijā līdz četrām uzvarām zaudēja Austrumu konferences uzvarētajai Filadelfijas ''76ers''.

Sezonas vidū portāls ''Sportacentrs.com'', analizējot tā brīža komandas sniegumu ar ''The Athletic'' apskatnieku Fredu Kacu, jautāja arī par galvenā trenera nākotni. Lai arī Brūkss bijis spēlētāju treneris un viņam bijušas labas attiecības ar ģenerālmenedžeri Tomiju Šepardu, visticamāk, ar to tomēr bijis par maz. '' Kad treneris ir tik ilgi ar komandu, tad vienmēr tā izvērtēs paveikto ilgtermiņā. Nevaru apgalvot, ka Brūksa krēsls ir drošībā, jo citādi viņam jau piedāvātu tā pagarinājumu,'' tā šī gada marta beigās pauda ''The Athletic'' apskatnieks.

ESPN ziņo, ka ''Wizards'' un Brūksa ceļi pēc piecu gadu sadarbības šķirsies. Abas puses nav spējušas vienoties par jaunā līguma nosacījumiem, tāpēc sadarbība netiks turpināta. Vēlāk to oficiāli apstiprināja arī pati komanda. ''Pēdējos divos gados esam spēruši vajadzīgos soļus, lai attīstītu jaunos spēlētājus un pievienotu pareizos spēlētājus ap Bredliju Bīlu. Mūsu organizācija būs vienmēr pateicīga Skotam par padarīto darbu un ziedošanos pēdējo piecu gadu laikā mūsu labā,'' citēts ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

Bez Vašingtonas Brūkss septiņas sezonas bija Oklahomsitijas ''Thunder'' galvenais treneris, vienu reizi ar to iekļūstot NBA finālā, bet divas Rietumu konferences finālā. Trenera karjeras laikā no 935 regulārās sezonas spēlēm Brūksa komandas uzvarējušas 521, kamēr izslēgšanas 97 mačos Brūksa bilance ir 49-48.


, 2021-06-16 18:55, pirms 3 gadiem
beidzot
, 2021-06-16 19:20, pirms 3 gadiem
Diez ko Bruks gribēja no WSh līguma ziņā.
Nu nebūs viņš pieprasīts
, 2021-06-16 19:25, pirms 3 gadiem
Dāvim sliktāk jau nebūs
, 2021-06-16 19:56, pirms 3 gadiem
Fantastiski jaunumi!
, 2021-06-16 20:59, pirms 3 gadiem
Van Gandiju uz WAS, lai gai neticu isti
, 2021-06-16 21:52, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Van Gandiju uz WAS, lai gai neticu isti
D'Antoni būtu interesants variants.
, 2021-06-17 05:57, pirms 3 gadiem
Varbūt beidzot Dāvim dos izvērsties nevis tupi stāvēt stūrī.
, 2021-06-17 08:14, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Varbūt beidzot Dāvim dos izvērsties nevis tupi stāvēt stūrī.
Paskaties par ko viņš Avdiju pataisīja.Reāli Avdiju pataisīja par spot up šūteri kura ir viņa vājākā vieta
, 2021-06-17 14:23, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Paskaties par ko viņš Avdiju pataisīja.Reāli Avdiju pataisīja par spot up šūteri kura ir viņa vājākā vieta
Bija laiks pārmaiņām. Avdija spēlēja sev netipiski, tas gan. Labprāt redzētu Atkinsonu kā WSH trenneri.
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".
Dāvis Bertāns, Džeitī Tors (#21) un Markess Boldens (#3) priekšplānā. Foto: Reuters/Scanpix
8

Porziņģis nespēlē, Bertānam trīs tālie, latviešu duelī ķelti grauj ''Hornets''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizrit regulārās sezonas izskaņa. Latviešu pārstāvēto klubu duelī Bostonas ''Celtics'' ar 131:98 savā laukumā sagrāva Šarlotas ''Hornets''. Mačā nepiedalījās Kristaps Porziņģis, savukārt Dāvis Bertāns izcēlās ar trīs tālmetieniem.
Dāvis Bertāns reaģē uz saņemto piezīmi mačā pret Atlantu. Foto. AP. Scanpix
14

Bertānam vāja precizitāte, bet labākais +/- rādītājs, "Hornets" lieliski atspēlējas Atlantā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie 20. uzvaras šajā sezonā tikusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Šārlotas "Hornets". Latvieša pārstāvētā komanda atspēlēja 15 punktu deficītu noslēdzošajās 20 minūtēs un ar 115:114 pārspēja Atlantas "Hawks". Bertānam šajā spēlē seši gūtie punkti.