Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Trīs pilsonības: Embīds šovasar kļuvis arī par ASV pilsoni

Trīs pilsonības: Embīds šovasar kļuvis arī par ASV pilsoni
Žoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas ''76ers'' līderis Žoels Embīds šajā vasarā ne tikai kļuvis par Francijas pilsoni, bet arī ieguvis ASV pilsonību, basketbolists apliecināja medijiem.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas ''76ers'' līderis Žoels Embīds bez kļūšanas par Francijas pilsoni šajā vasarā ieguvis arī ASV pilsonību. ''Šeit dzīvoju jau ilgi. Mans dēls ir amerikānis. Tā kā dzīvoju šeit un jūtos kā mājās, nodomāju, kāpēc gan to neizdarīt,'' par apsvērumiem pauda Embīds, kurš gan izvairīgi atbildēja uz jautājumu, kuru valsts izlasi viņš pārstāvētu starptautiskajās sacensībās. ''Vēlos spēlēt bez traumām un izcīnīt NBA čempiontitulu vispirms.''

Šajā vasarā Kamerūnā dzimušais Embīds kļuva arī par Francijas pilsoni. Tās sastāvā viņš nepiedalījās 2022. gada Eiropas čempionātā, taču Francijas izlases korpuss atklāja, ka gadījumā, ja spēlētājs vēlēsies pārstāvēt Franciju starptautiskajos turnīros, tad viņam būs tāda iespēja. ''Turpmāk būs jāsaka kamerūnietis, amerikānis un francūzis,'' smejoties par turpmāko mēles mežģi ''76ers'' spēlētāju saucējam teica basketbolists.

Žoels Embīds visu savu basketbolista karjeru pavadījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Filadelfijas ''76ers''. Iepriekšējā sezonā viņš regulārajā turnīrā vidēji meta 30.6 punktus un izcīnīja 11.7 bumbas zem groziem, bet karjeras 328 spēlēs Embīds vidēji guvis 26 punktus un savācis 11.4 atlēkušās bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2022-09-30 09:12, pirms 2 gadiem
Gaidam ceturto!
, 2022-09-30 09:28, pirms 2 gadiem
Latvijas?
, 2022-09-30 10:11, pirms 2 gadiem
Mūsdienu multikulturālā liberastu sačakarētā pasaule. Cilvēks vairs nesaprot kas viņš ir - Kamerūnietis, Francūzis vai Amerikānis. Identitātes krīze daudziem dēļ šīs kroplās ideoloģijas.
, 2022-09-30 10:23, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Mūsdienu multikulturālā liberastu sačakarētā pasaule. Cilvēks vairs nesaprot kas viņš ir - Kamerūnietis, Francūzis vai Amerikānis. Identitātes krīze daudziem dēļ šīs kroplās ideoloģijas.
Es teuliktu, ka nav sajēgas par identitāti. Pilsonība nav identitāte, bet gan garants. Francijas pilsonību viņam īsti nevajadzēja varbūt nekam citam kā Eiropas pasei, bet paskaties no gaišās puses, viņam ir ASV un ES pases. Ceļošana apkārt tagad ir kļuvusi daudz vieglāka, nevajag gandrīz nekādus papīrus nekur. Bet tu tikai riet māki un saskati problēmas tur, kur to nemaz nav.
, 2022-09-30 11:26, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Mūsdienu multikulturālā liberastu sačakarētā pasaule. Cilvēks vairs nesaprot kas viņš ir - Kamerūnietis, Francūzis vai Amerikānis. Identitātes krīze daudziem dēļ šīs kroplās ideoloģijas.
Nekāds sakars ar identitāti, jo katra identitāte ir tāda, kādu katrs indivīds jūt to pats. Un to nevar ne iedot, ne arī atņemt.
Kā jau šeit rakstīja-pilsonība (pase) nepieciešama, lai varētu brīvi pārvietoties. Un tāda mēroga sportistam, kāds ir Embīds, tas ir ļoti būtiski.
, 2022-09-30 11:36, pirms 2 gadiem
aicis23 rakstīja: Es teuliktu, ka nav sajēgas par identitāti. Pilsonība nav identitāte, bet gan garants. Francijas pilsonību viņam īsti nevajadzēja varbūt nekam citam kā Eiropas pasei, bet paskaties no gaišās puses, viņam ir ASV un ES pases. Ceļošana apkārt tagad ir kļuvusi daudz vieglāka, nevajag gandrīz nekādus papīrus nekur. Bet tu tikai riet māki un saskati problēmas tur, kur to nemaz nav.
vēl jānokārto Latvijas nepilsoņa pase un vispār visas durvis vaļā
, 2022-09-30 11:50, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Mūsdienu multikulturālā liberastu sačakarētā pasaule. Cilvēks vairs nesaprot kas viņš ir - Kamerūnietis, Francūzis vai Amerikānis. Identitātes krīze daudziem dēļ šīs kroplās ideoloģijas.
no kurienes tu ņēmi, ka viņš nesaprot kas viņš ir, ka viņam ir identitātes krīze? Domāju, ka viņš ļoti labi saprot un vienkārši izmanto iespējas dabūt dažādas pases, kuras var noderēt dažādās situācijās
, 2022-09-30 11:53, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: vēl jānokārto Latvijas nepilsoņa pase un vispār visas durvis vaļā

Nav Latvijas nepilsoņiem visas durvis vaļā.
Braucām ekskursijā, un vienai ģimenei bija nepilsoņu pases. Viņiem bija čakars uz visām robežām.
, 2022-09-30 12:06, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja:
Nav Latvijas nepilsoņiem visas durvis vaļā.
Braucām ekskursijā, un vienai ģimenei bija nepilsoņu pases. Viņiem bija čakars uz visām robežām.
tur kur čakars, tur ar pindosu vai franku pasēm, citā virzienā izvilks šo
, 2022-09-30 12:19, pirms 2 gadiem
Ja ieviestu likumu, ka nodokļi jāskaita uz visām pilsonības valstīm, tad nemaz tik naski tās ekolekcionētu.
, 2022-09-30 12:20, pirms 2 gadiem
Vot tas tik būs numurs, ja šamējais uzmetīs francūžus un beigās spēlēs pie ASV😄
, 2022-09-30 12:56, pirms 2 gadiem
Vatnjiku spiegs 100 proč, jo kurš gan iedomāsies ka vates labā darbojas pantera?
, 2022-09-30 13:09, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Vot tas tik būs numurs, ja šamējais uzmetīs francūžus un beigās spēlēs pie ASV😄
Ko nozīmē uzmest? Desu uz Makarona galda? Viņi deva, viņš paņēma.
, 2022-09-30 13:30, pirms 2 gadiem
Embids konkreta ielene, nekadas bllattjj patriotisma par dzimteni un vienu valsti. Okay 2 valstis vel var saprast tas ir normali, bet 3? Piddarella.
, 2022-09-30 14:20, pirms 2 gadiem
Kas te par dalbajobiem 😂 Nav tāda lieta, kā nokārtot nepilsoņu pases 😂
, 2022-09-30 14:22, pirms 2 gadiem
Ontario. Kādā sakarā ielene? Lohs esi un nesaproti ko nozīmē pilsonība. Tik daudzi nesaprot atšķirību starp pilsonību un tautību
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
11

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.