Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Grizzlies'' izpērk Rondo līgumu, aizsargs atgriezīsies ''Lakers''

''Grizzlies'' izpērk Rondo līgumu, aizsargs atgriezīsies ''Lakers''
Reižons Rondo. Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais NBA čempions Reižons Rondo pēc sezonas pārtraukuma atgriezīsies Losandželosas ''Lakers'' vienībā, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis. Memfisas ''Grizzlies'' un Rondo pārstāvji vienojušies par līguma izpirkšanu.

Losandželosas ''Lakers'' rindās 35 gadus vecais Rondo iepriekš spēlēja no 2018. līdz 2020. gadam, palīdzot izcīnīt franšīzes 16. NBA čempiontitulu. Pēc triumfa ar ezerniekiem aizsargs izvēlējās karjeru turpināt Atlantas ''Hawks'', noslēdzot divu gadu līgumu, tomēr neilgi pirms maiņas darījumu noslēguma tika aizmainīts uz Losandželosas ''Clippers'', kas otrā virzienā sūtīja Lū Viljamsu. Augusta vidū pieredzējušais Rondo vēlreiz tika aizmainīts, nonākot Memfisas ''Grizzlies'', tomēr debitēt Tenesī štata komandā neizdosies. Grizlijlāči izpirks saspēles vadītāja 7,5 miljonu ASV dolāru vērto līgumu un Rondo atgriezīsies Losandželosas ''Lakers'' vienībā.

Aizvadītajā sezonā 185 centimetrus garais Rondo piedalījās 45 spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 5,1 punktiem, 4,3 rezultatīvām piespēlēm un 2,5 atlēkušajām bumbām laukumā pavadītajās nepilnās 18 minūtēs.

Paredzēts, ka Rondo noslēgs 2,6 miljonu dolāru vērtu līgumu ar ''Lakers'', kam papildus saņems 7,5 miljonus no izpirktā līguma. Losandželosas kluba sastāvā atlikusi viena brīva vieta, kas tiks aizpildīta ar pieredzējušo aizsargu, tādējādi noslēdzot sastāva komplektāciju nākamajai sezonai.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-rajon-...


, 2021-08-31 07:36, pirms 3 gadiem
Var kāds pastāstīt, kāpēc tiek izpirkts šāds līgums, nevis tiek meklēta maiņa? Es saprastu, ka būtu 20m+ sezonā, bet 7,5m priekš Rondo neizklausās pēc nenormālas pārmaksas (protams vecums, bet nu...). Turklāt līgums tikai uz sezonu.
, 2021-08-31 09:31, pirms 3 gadiem
Atbilde ir vienkārša - nav pieprasījuma tirgū, nav viņam vērtības. Visi zin, ka viņa vērtība ir minimālā alga patreiz. Ja kādam viņš būtu bijis vajadzīgs, tad jau būtu notikusi maiņa, kā tas bija ar Beverliju un Bledso. Bet neviens pat neinteresējās par viņu. Jo parasti kad veterāns tiek aizmainīts uz jaunu spēlētāju nepieredzējušu komandu, tā visi kas viņu grib zvana, jo zin ka piem. MEM tādu nevajag. Šajā gadījumā zvanīja tikai par Beverliju un Bledso. Un tā kā vietas sastāvā nav jo pilns tagad ar labiem jaunajiem spēlētājiem kurus atlaist nav prāta darbs. Tāpēc jāvienojās par līguma laušanu.
, 2021-08-31 15:03, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Atbilde ir vienkārša - nav pieprasījuma tirgū, nav viņam vērtības. Visi zin, ka viņa vērtība ir minimālā alga patreiz. Ja kādam viņš būtu bijis vajadzīgs, tad jau būtu notikusi maiņa, kā tas bija ar Beverliju un Bledso. Bet neviens pat neinteresējās par viņu. Jo parasti kad veterāns tiek aizmainīts uz jaunu spēlētāju nepieredzējušu komandu, tā visi kas viņu grib zvana, jo zin ka piem. MEM tādu nevajag. Šajā gadījumā zvanīja tikai par Beverliju un Bledso. Un tā kā vietas sastāvā nav jo pilns tagad ar labiem jaunajiem spēlētājiem kurus atlaist nav prāta darbs. Tāpēc jāvienojās par līguma laušanu.
nu taa jau gluzhi nav, vinsh pats ir izteicies, ka nav ieintereseets spelet komandaas, kuras neciinas par neko. Kura komanda tad savaas rindaas grib neapmierinaatu speletaju, kuram iisti nav motivacijas sisties par to, lai plejoffos izlidotu pirmajaa kaartaa?
Veeljoprojam var iedot savas stabilas 15-20 minuutes, ideaali paaredz laukumu, ir labs defaa, beidzot arii ir uztreneejis kautkaadu metienu no distances un tieshi pirms diviem gadiem vinsh bija atsleegas speeleetajs Leikeriem, kad tie triumfeeja. Es nedomaaju, kad kautkas par tiem 2 gadiem vina speelee iisti ir mainiijies, jo vina speele nebalstaas uz atleetismu vai jaudu, kura uz vecumu saruuk
No Clipperiem tika aizmainiits, tikai deelj vinu filozofijas, kad ikvienam laukumaa ir jaabut ar labu 3pt metienu. Nespeeja sisteemaa buut efektiivs. Taada Juuta, Maiami vinu savaaktu no contenderiem, no videejaam bliceem buutu taadas veel vairaak. Lakers vinam ir zinaama komanda, ir pieradijis, ka maak saspeleties ar Bronu un AD, un kaapeec speeleeshanai bonusaa veel nepadziivot saulainajaa Kalifornijaa?
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
2

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.