Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Zubacs uz trim sezonām pagarina līgumu ar ''Clippers''

Zubacs uz trim sezonām pagarina līgumu ar ''Clippers''
Ivica Zubacs uzbrukumā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Līgumu uz trim sezonām ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas ''Clippers'' pagarinājis centra pozīcijā spēlējošais Ivica Zubacs, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

''Clippers'' bija ''komandas opcija'', kura ļāva bez basketbolista piekrišanas pagarināt ar viņu līgumu uz vienu sezonu par 7.5 miljoniem ASV dolāru. Losandželosas klubs gan pats to noraidīja un izvēlējās ar sportistu noslēgt jaunu līgumu - uz trim gadiem, kas viņam garantēs 33 miljonus ASV dolāru.

Zubacs NBA pievienojās 2016. gadā, kad ar kopējo 32. izvēli viņu draftēja otrs Losandželoas klubs - ''Lakers''. Centrs pārstāvēja ''Lakers'' nepilnas trīs sezonas. 2018./2019. gada sezonas vidū viņš tika aizmainīts uz ''Clippers'', kur nākamgad aizvadīs jau savu piekto sezonu.

25 gadus vecajam basketbolistam aizvadītā sezona bija individuāli visproduktīvākā. Viņš ''Clippers'' rindās aizvadīja 76 spēles, kurās izcēlās ar 10.3 punktiem, 8.5 atlēkušajām bumbām, 1.6 rezultatīvām piespelēm, bloķētu metienu un 0.5 pārtvertām bumbām vidēji katrā no tām.

Līdz ar līguma pagarināšanu Zubacs kļuva par vienīgo aktīvo basketbolistu ''Clippers'' rindās ar tik daudz sezonām šajā klubā.

''Clippers'' aizvadītajā sezonā tika pie 42 panākumiem 82 mačos, ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē. Vienības sezona aprāvās priekšlaicīgi, kad tai neizdevās pārvarēt ''play-in'' turnīru. Klubs ir apņēmības pilns nākamajā sezonā pārsteigt skeptiķus un cīnīties par titulu. Papildināt ''Clippers'' rindas plāno arī Hjūstonas ''Rockets'' saspēles vadītājs Džons Vols.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/player/sta...


, 2022-06-29 09:37, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, labs centrs, var uzņemties līdera lomu!
, 2022-06-29 12:26, pirms 2 gadiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Ļoti labi, labs centrs, var uzņemties līdera lomu!
Jap, kas tad PG un Kawhi par līderiem. Labi, ka tagad ir Zubacs. Būs kam iedot bumbu pēdējās sekundēs, lai ņem uz sevi.
, 2022-06-29 14:15, pirms 2 gadiem
11 M sezonā par dabas dotumiem un nepiekāpīgu raksturu - tā es īsumā raksturotu šo līgumu.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
28

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Greisons Alens ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
3

Karjerā labāko regulāro sezonu aizvadījušais Alens tiek pie 70 miljonu līguma ar ''Suns''

Savā karjerā labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Greisons Alens vienojies ar Fīniksas ''Suns'' par līguma pagarināšanu uz nākamajām četrām sezonām par 70 miljoniem ASV dolāru, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".