Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Prinss pagarina līgumu ar ''Timberwolves'', Bredlijs izvēlas palikt Čikāgā

Prinss pagarina līgumu ar ''Timberwolves'', Bredlijs izvēlas palikt Čikāgā
Torians Prinss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Minesotas ''Timberwolves'' pagarinājusi līgumu ar spēka uzbrucēju Torianu Prinsu, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis. Tonijs Bredlijs tikmēr nolēmis turpināt pārstāvēt Čikāgas ''Bulls''.

Prinss pagarināja līgumu ar Minesotu uz divām sezonām. Tās viņam nodrošinās 16 miljonus ASV dolāru.

28 gadus vecais basketbolists pievienojās NBA 2016. gadā, kad ar kopējo 12. izvēli viņu draftēja Jūtas ''Jazz''. Jūtā viņš tā arī neuzspēlēja, savas karjeras pirmās četras sezonas aizvadot Atlantas ''Hawks'' rindās. Pēcāk viņš paguva uzspēlēt arī Bruklinas ''Nets'' un Klīvlendas ''Cavaliers''. Minesotā viņam nākamgad būs otrā sezona.

Tieši Atlantā viņš aizvadīja savu produktīvāko sezonu karjerā. 2017./2018. gada sezonā viņš neizlaida nevienu pamatturnīra spēli. 82 mačos viņš guva vidēji 14.1 punktu, savāca 4.7 atlēkušās bumbas, atdeva 2.6 rezultatīvas piespēles, pārtvēra bumbu un bloķēja 0.5 metienus.

Aizvadītajā sezonā viņš ņēma dalību 69 mačos un, galvenokārt, laukumā nāca no rezervistu soliņa. Sezonu viņš noslēdza ar 7.3 punktiem, 2.5 atlēkušajām bumbām, rezultatīvu piespēli, 0.7 pārtvertām bumbām un 0.3 bloķētiem metieniem vidēji spēlē.

''Spēlētāja izvēlei'' tikmēr piekritis Čikāgas ''Bulls'' centrs Tonijs Bredlijs. Viņš klubu pārstāvēs arī nākamajās sezonā, par ko saņems divus miljonus ASV dolāru.

24 gadus vecais Bredlijs aizvadītajā sezonā ņēma dalību 55 mačos. Tajos viņš izcēlās ar vidēji trīs punktiem, 3.4 atlēkušajām bumbām, 0.5 rezultatīvām piespēlēm, 0.6 bloķētiem metieniem un 0.2 pārtvertām bumbām spēlē.

Bredlijs kopš savas pirmās NBA sezonas ir paspējis pārstāvēt jau četras komandas - Jūtas ''Jazz'', Filadelfijas ''76ers'', Oklahomsitijas ''Thunder'' un, protams, arī ''Bulls''. Nākamā būs jau sestā sezona Bredlijam iekš NBA.

Kā ''Timberwolves'', tā arī ''Bulls'' ir ''play-off'' komanda. Abām vienībam ir svarīgi atgriezt sastāvā aizvadītās sezonas spēlētājus, kas palīdzējuši sasniegt mērķus. Prinss un Bredlijs ir melnā darba darītāji, kas ir ļoti nepieciešami savai komandai un noderēs arī nākamajā sezonā. Basketbolisti nepavada ilgu laiku laukumā, taču izdara savu uzdevumu un ir komandas dzinējspēks.


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.