Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Džeimss un Deiviss nespēlē "Lakers" uzvarā, Pasečņiks mazrezultatīvs

Džeimss un Deiviss nespēlē "Lakers" uzvarā, Pasečņiks mazrezultatīvs
Foto: NBA.com/Wizards

Ar spēli starp Latvijas basketbolistu Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" un Losandželosas "Lakers" iesākās sestā pārbaudes spēļu diena Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Orlando "burbulī". Pasečņiks guva divus punktus astoņās ar pusi minūtēs, bet Vašingtona piekāpās ar 116:123.

Rietumu konferences spēcīgākā komanda Losandželosas "Lakers" šoreiz bija izlēmusi nelaist laukumā nedz Lebronu Džeimsu, nedz Entoniju Deivisu. Deivisam pagājušajā spēlē pret Orlando "Magic" nācās pamest spēli jau pirmajā ceturtdaļā pēc tam, kad Maikls Kārters-Viljamss viņam ar roku iebakstīja acī. Lai šādi un vēl nopietnāki savainojumi netiktu gūti, komandas svarīgākie spēlētāji pārbaudes spēlēs un visticamāk arī atlikušajās regulārās sezonas cīņās tiks pietaupīti un laukumā pavadīs mazāku laiku. Arī "Wizards" komandā iztrūkst vadošie spēlētāji - līdz sezonas beigām labā pleca traumas dēļ nespēlēs Bredlijs Bīls; komandai Disneja Pasaulē nav pievienojušies arī Džons Vols un Dāvis Bertāns.

Pirmais puslaiks izvērtās ļoti rezultatīvs, abām komandām kopā pirmajās 24 minūtēs gūstot 134 punktus, tomēr vadībā ar nelielu pārsvaru bija sešpadsmitkārtējā NBA čempionvienība "Lakers" - 69:65. Galvenais iemesls tam bija gan Losandželosas basketbolistu pāsvars bloķētajos metienos (5:1), gan mazāks pieļauto kļūdu skaits (7:10), lai arī metienu precizitāte bija labāka "Wizards" komandai. "Lakers" paveica labu darbu trešajā ceturtdaļā, iegūstot jau komfortablāku pārsvaru 106:95, kas lielā mērā arī ielika pamatus uzvarai, jo "Wizards" ceturtajā ceturtdaļā bija nedaudz labāki par pretiniekiem. Gala rezultāts - 123:116.

Rezultatīvākais Losandželosas komandā bija Dž. R. Smits, kurš pretinieku grozā iemeta 20 punktus (6/7 no tālmetienu līnijas). Tāpat jāpiemin pērnā gada draftā neizvēlētais "Lakers" uzbrucējs Devontejs Kuks, kurš guva "double-double" - 11 punktus un 10 atlēkušās bumbas. "Wizards" labā 19 punkti japāņa Rui Hačimuras rēķinā, bet 18 punktus pievienoja Džeroms Robinsons.

Atšķirībā no iepriekšējā mača, kurā Anžejs Pasečņiks laukumā nāca tikai ceturtajā ceturtdaļā, šoreiz 2,18 m garais Latvijas centrs spēlē iesaistījās jau pirmā ceturkšņa otrajā pusē. Bez maiņām viņš nospēlēja līdz pat otrās ceturtdaļas vidum, un šo astoņu ar pusi minūšu laikā vienīgos divus punktus guva pēc komandas biedra Mo Vāgnera netrāpīta soda metiena, tāpat aizsadzībā izceļoties ar Diona Veitersa nobloķēšanu. Spēles beigās Pasečņika statistikas ailītē bija iekrāti divi punkti, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, kā arī viena personīgā piezīme. Uz laukuma viņš kopumā pavadīja 8:33 minūtes.

Devītajā vietā austrumu konferencē esošā "Wizards" (24-40) pirmo oficiālo spēli sarežģītajā ceļā līdz vietas nodrošināšanai "play-off" kārtā aizvadīs 31. jūlijā pulksten 23:00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar Fīniksas "Suns" komandu (26-39). Savukārt Frenka Vogela trenētajai "Lakers" jau pirmajā spēlē paredzēts principiālais duelis pret pilsētas otru komandu un galvenajiem sāncenšiem rietumu konferencē "Clippers".


, 2020-07-28 07:52, pirms 4 gadiem
Joprojām pietrūkst aktivitātes, atvēlētajās 8 minūtēs jau varēja vismaz kādu atlēcošo bumbu sagrābt!
, 2020-07-28 08:48, pirms 4 gadiem
Nemaz jau tik slikti neizskatījās - aizsardzībā bija tīri laps ar bloku, pārķertu bumbu un aktīvu darbību.
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.