Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par "Lakers" galveno treneri kļūs Budenholcera ilggadējais palīgs Hams

Par "Lakers" galveno treneri kļūs Budenholcera ilggadējais palīgs Hams
Dārvins Hams. Foto: AFP/Scanpix

ESPN vēsta, ka slavenais NBA klubs Losandželosas "Lakers" panācis vienošanos par četru gadu līgumu ar treneri Dārvinu Hamu, kurš debitēs galvenā trenera amatā.

Dārvins Hams ir 48 gadus vecs treneris, kurš iepriekšējās 11 sezonas nostrādāja trenera asistenta amatā, un deviņas no tām bija trenera Maika Budenholcera vadībā. Kopā ar viņu Hams sāka strādā Atlantas komandā, bet pēc tam sekoja Budenholcera pēdās un kopā ar viņu 2018. gadā pievienojās Milvoki komandai.

Kā ziņo ESPN, Hams esot sevi lieliski parādījis darba intervijās, un piektdien "Lakers" vadība viņam lika galdā sadarbības piedāvājumu. "Lakers" augstu novērtēja trenera stāju un raksturu, kā arī pieredzi darbā ar NBA zvaigznēm.

"Lakers" viņam piedāvāja līgumu uz četriem gadiem un uzticēja pārņemt komandu Frenka Vogela vietā, kura vadībā "Lakers" aizvadīja blāvu sezonu, izcīnot tikai 33 uzvaras. Viens no pirmajiem un galvenajiem Hama uzdevumiem būs atrast veidu, kā integrēt komandā Raselu Vestbruku kopā ar Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu, un šis bija punkts, ko "Lakers" uzsvēra darba intervijās ar visiem kandidātiem.

"Esmu ļoti priecīgs par viņu," sacīja "Bucks" superzvaigzne Jannis Adetokunbo. "Hams viņiem ir lieliska izvēle. Viņš notur cilvēkus uz zemes, viņš neglaimo un nestāsta muļķības. Domāju, ka viņš jau iepriekš bija pelnījis šādu iespēju."

Hams palīdzēja "Bucks" iegūt NBA čempiontitulu iepriekšējā sezonā, kamēr šosezon nācās apstāties konferences pusfinālā pret "Celtics". Hams ir ieguvis NBA titulu arī kā spēlētājs, paveicot to Detroitas "Pistons" sastāvā 2004. gadā.

Hams ir jau strādājis "Lakers" komandā, darot to pirms gadiem, kad divas sezonas bija galvenā trenera palīga amatā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2022-05-28 20:09, pirms 2 gadiem
Fuu. Tagad viss ir atrisināts-westbruks nekludisies un AD netraumesies
, 2022-05-30 07:42, pirms 2 gadiem
Jajā Lebron Excited bļe ,atkal apdirsīsies Lakeri.Ļooooti gaidu ko darīs La offseasonā!!!Ļoti!
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
5

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.