Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dončičs pēc izstāšanās no cīņas par NBA titulu: ''Šodien spēlēju briesmīgi''

Dončičs pēc izstāšanās no cīņas par NBA titulu: ''Šodien spēlēju briesmīgi''
Luka Dončičs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota jau viena fināliste - par to kļuvusi Goldensteitas ''Warriors'', kas Rietumu fināla sērijas piektajā spēlē ar 120:110 pārspēja Dāvja Bertāna Dalasas ''Mavericks''. Pēc izstāšanās savu piektā mača sniegumu kritizēja Luka Dončičs, taču atklāja, ka vienībai jābūt lepnai par sasniegto Rietumu finālu.

Naktī uz piektdienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) cīņas par titulu izstājās Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas ''Mavericks'', kas viesos Rietumu konferences fināla piektajā spēlē ar 110:120 piekāpās Goldensteitas ''Warriors''. Sērijā Goldensteita uzvarēja ar 4-1, tādējādi sesto reizi astoņu gadu laikā iekļūstot NBA finālā, kas sāksies 2. jūnijā.

Dalasas līderis Luka Dončičs piekto spēli noslēdza ar 28 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un sešām piespēlēm, taču slovēnim nevedās ar precizitāti no distances - ''Mavericks'' vadošais spēlētājs trāpīja tikai trīs no 13 tālmetieniem, un septiņus no 15 divpunktu metieniem. ''Spēlēju briesmīgi,'' paškritisks bija Dončičs. ''Man nepatīk zaudēt, īpaši šādā veidā,'' turpināja basketbolists.

Dalasa gan aizspēlējās tālāk nekā tika gaidīts un Luka Dončičs pēc mielēm par zaudējumu uzskatīja, ka visiem jābūt lepniem par sasniegto. ''Ja runājam par sezonu, tad lepojos ar visiem spēlētājiem, darbiniekiem un jebkuru mūsu pārstāvi. Neviens neticēja, ka mēs tik tālu tiksim. Cīnījāmies līdz beigām, taču Goldensteita bija labāka komanda. Apsveicu viņus.''

''Uzskatu, ka man jāspēlē labāk aizsardzībā. Godīgi sakot, šajā sezonā spēru nozīmīgu soli uz priekšu, taču vēl ir iespējama spēles uzlabošana šajā aspektā. Tas ir viens no elementiem, kas mums var palīdzēt sasniegt nākamo līmeni,'' par uzlabojumiem savā sniegumā pauda slovēnis.

Dalasai priekšā svarīga vasara. ''Mavericks'' ģenerālmenedžerim Niko Herisonam jālemj, vai mainīt spēlētājus apkārt Dončičam, vai turpināt uzticēties jau esošajiem. Nozīmīgs būs Džeilena Bransona statuss, kurš starpsezonā var kļūt par brīvo aģentu un laimi meklēt kādā citā komandā. Aizsargs bija viens no Dalasas līderiem izslēgšanas spēlēs.

Tikmer Luka Dončičs ''play-off'' noslēdzis ar vidēji gūtiem 31.7 punktiem, izcīnītām 9.8 atlēkušajām bumbām un atdotām 6.4 rezultatīvajām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2022-05-27 16:36, pirms 2 gadiem
Resnis joprojām uzskata, ka bez viņa Dalasa nav nekas.
Tieši tāpēc šai komandai lieli panākumi nespīd.
, 2022-05-27 16:36, pirms 2 gadiem
Ja godīgi brīnījos ka viņi vispār tika tik tālu po,uzskatu ka Mavs šosezon jau nu galīgi skumt nav pamata,domāju sasniedza daudz vairāk ko vispār bija gaidījuši!
, 2022-05-27 16:38, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Resnis joprojām uzskata, ka bez viņa Dalasa nav nekas.
Tieši tāpēc šai komandai lieli panākumi nespīd.
Oho,3 kārta bez n-tajiem stāriem komandā ir slikti?Luka vispār izbrīvē viņiem neskaitāmus brīvus metienus ,novērs no citiem uzmanību ,tas ka citi nespēj iemest vai taisa auzas ar bumbu nav viņa zina !
, 2022-05-27 16:50, pirms 2 gadiem
3 pt. % katastrofa, labāk būtu atmetis Dāvim
, 2022-05-27 17:07, pirms 2 gadiem
Nomet kg no savas masas,tumīgais.
, 2022-05-27 17:09, pirms 2 gadiem
salming18 rakstīja: Oho,3 kārta bez n-tajiem stāriem komandā ir slikti?Luka vispār izbrīvē viņiem neskaitāmus brīvus metienus ,novērs no citiem uzmanību ,tas ka citi nespēj iemest vai taisa auzas ar bumbu nav viņa zina !
Daudziem mazvērtības komplekss pret Luku.
, 2022-05-27 17:53, pirms 2 gadiem
salming18 rakstīja: Oho,3 kārta bez n-tajiem stāriem komandā ir slikti?Luka vispār izbrīvē viņiem neskaitāmus brīvus metienus ,novērs no citiem uzmanību ,tas ka citi nespēj iemest vai taisa auzas ar bumbu nav viņa zina !
Nu nevajag nolikt pārējos spēlētājus. Tas pats Dinvidijs nospēlēja ļotk labi, bet to neviens atkal neredz. Tam pašam Burkam Kids iedod nospēlēt divas minūtes, kuru laikā iemet divus no trim tālmetieniem. Buloks gandrīz vispār nesaņēma bumbu labās pozīcijās, bet tāpat iemeta 2 no 4 tālmetieniem. Klebers arī šodien daudz tika ignorēts.
Tas, ka šodien LD tik daudz meta zemas realizācijas metienus, ir jau viņa paša vaina. Ja pašam konkrētā dienā nekrīt metieni, tad vairāk ir jāspēlē uz komandu.
, 2022-05-27 18:22, pirms 2 gadiem
Davis tur vipar neiederas , ar Kristapu Wizardos taisitu burvju lietas !
, 2022-05-27 18:42, pirms 2 gadiem
GUGA W rakstīja: Davis tur vipar neiederas , ar Kristapu Wizardos taisitu burvju lietas !
Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis - amerikānim tie visīstākie burvju vārdi un uzvārdi .
, 2022-05-27 18:45, pirms 2 gadiem
Visspilgtākā epizode, kad pončiks aizmeta garām metienu un palika purināt galvu, nevis skrēja atpakaļ lai neļautu ierīt truli savā grozā tak cīnies līdz galam, tā tev nav regulārā sezona puišel. Vēl ir jāpieaug mazajam abos laukuma galos.
, 2022-05-27 18:55, pirms 2 gadiem
Lai arī kā man Luka nepatiktu, tomēr viņš dabūs vairākus gredzenus, jo clutch tomēr viņš ir unikāls, bet man liekas komandas uzbūvei jābūt līdzīgai kā tagad Mavs, proti, otrs stārs neder, visiem jābūt šestakiem un kā Brunsons jāizkapā punktus. Tik līdz Lukam jādalās ar bumbu vairāk kā tikai lobi, tā uzreiz juks ārā komanda. Diemžēl tas ir līdzīgi kā ar LJ, kur tev gribi vai negribi būs jāspēlē pēc viņa vijoles.
, 2022-05-27 19:57, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Lai arī kā man Luka nepatiktu, tomēr viņš dabūs vairākus gredzenus, jo clutch tomēr viņš ir unikāls, bet man liekas komandas uzbūvei jābūt līdzīgai kā tagad Mavs, proti, otrs stārs neder, visiem jābūt šestakiem un kā Brunsons jāizkapā punktus. Tik līdz Lukam jādalās ar bumbu vairāk kā tikai lobi, tā uzreiz juks ārā komanda. Diemžēl tas ir līdzīgi kā ar LJ, kur tev gribi vai negribi būs jāspēlē pēc viņa vijoles.
Viens nedabus ja nebus blakus otra normāla stāra. Bet to jau LD nesaprot jo izdzivoja KP no Fallass
, 2022-05-27 20:51, pirms 2 gadiem
Tieši tā, būt starp NBA 4 labākajām komandām ir izcils sasniegums, ņ.emot vērā komandas īpatnības (pārāk liels akcents uz vienu superzvaigzni)
, 2022-05-27 21:11, pirms 2 gadiem
Finals tik bus pec 11 menesiem? 2.maijā?😑
, 2022-05-27 21:21, pirms 2 gadiem
MazaFaka5 rakstīja: Visspilgtākā epizode, kad pončiks aizmeta garām metienu un palika purināt galvu, nevis skrēja atpakaļ lai neļautu ierīt truli savā grozā tak cīnies līdz galam, tā tev nav regulārā sezona puišel. Vēl ir jāpieaug mazajam abos laukuma galos.
pareiz jau sak, ka puika vēl, kad jaunības apbružājums izveidosies, tad varēs secināt, kas pa legacy viņam spīd. MWP jau izspiedīs, bet tie arī griesti iekš Mavs.
, 2022-05-27 21:35, pirms 2 gadiem
LUKA MAGIC!!!!!!!!!!!!! Nākamsezon pievienos kvalitatīvu centru un paredzu kā minimums konferences finālu atkal dallasai.
, 2022-05-28 11:00, pirms 2 gadiem
Starpcitu nākamgad Mavs varētu paņemt Irvingu, Durentu un Stefanu Kariju, tad kopā ar Luku būtu ez tituls un sezonu pat varētu nobeigt ar 82-0 bilance, nu ja traumu nebūtu!
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.