Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Embīds vēl nav izšķīries starp Francijas un ASV izlasēm

Embīds vēl nav izšķīries starp Francijas un ASV izlasēm
Žoels Embīds. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas ''76ers'' līderis Žoels Embīds, atbildot uz Francijas medija ''L'Equipe'' jautājumiem, atklāja, ka vēl nav izlēmis, kuru izlasi viņš vēlētos pārstāvēt - ASV vai Francijas. 2022. gada vasarā viņš kļuva par abu valstu pilsoni.

2022. gada vasarā gan par Francijas, gan ASV pilsoni kļuva Filadelfijas ''76ers'' līderis Žoels Embīds, kurš tādējādi deva vietu diskusijām par to, kuru valstsvienību viņš turpmāk pārstāvēs. Embīds dzimis Kamerūnā, taču šīs valsts basketbola izlasē nav aizvadījis nevienu spēli.

Šogad Filipīnās, Indonēzijā un Japānā gaidāms 2023. gada Pasaules kauss basketbolā, kurā visdrīzāk piedalīsies gan Francija, gan ASV. ''Koncentrējos tikai NBA sezonai. Lēmumu pieņemšu pēc sezonas beigām,'' uz Francijas medija ''L'Equipe'' jautājumiem par viņa domām, kuru izlasi viņš varētu pārstāvēt, atbildēja basketbolists.

''Man šis jautājums uzdots daudz reižu,'' turpināja ''76ers'' līderis. ''Mums ir ļoti laba iespēja iegūt titulu kopā ar ''76ers''. Vēlos, lai domās esmu tikai un vienīgi šeit. Būtu ļoti labi, ja pirms vasaras spēlēm izlasē iegūtu čempiontitulu. Uzvarēt Pasaules kausā vai olimpiskajās spēlēs būtu patīkami, taču man nav ne jausmas, kas līdz tam notiks. Ja izcīnīšu NBA titulu, tad, iespējams, jutīšos noguris. Līdz ar to daudz kas būs atkarīgs, kā jutīšos pēc sezonas,'' noslēdza Embīds.

Šīs sezonas 35 spēlēs Embīds vidēji spēlē guvis 33.4 punktus, izcīnījis 9.8 atlēkušās bumbas un atdevis 4.1 rezultatīvo piespēli. Tikmēr ''76ers'' ir viena no Austrumu konferences līderēm, ar 31 uzvaru 47 spēlē esot otrajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Actua...


, 2023-01-26 22:33, pirms gada
Nevar izlemt, vai ir amerikānis vai francūzis. Kārtīgs patriots
, 2023-01-26 22:49, pirms gada
bļāviens-nu rakstīja: Nevar izlemt, vai ir amerikānis vai francūzis. Kārtīgs patriots
ir kamerūnietis... tik nevar izdomāt, kas izdevīgāk - būt par francūzi vai amerikāni...
bēda jau tā - viņš nezin vai ASV treneris sauks uz izlasi vai nē...
ja treneris teiktu, ka vieta sastāvā garantētā... ātri izlemtu par labu ASV...
, 2023-01-26 23:10, pirms gada
Nekas sarežģīts tur nav... nav pat īsti ko domāt - ja sauks ASV, tad ies pie ASV, ja ASV nesauks (maz ticams), tad pievienosies Francijai... Skaidrs, ka ASV būs viņa prioriāte, jo viņam rūp tikai tituls - ja tā nebūtu, tad viņš pārstāvētu savu dzimteni Kamerūnu...
, 2023-01-27 00:51, pirms gada
Uz Kamerūnas izlasi!
, 2023-01-27 07:05, pirms gada
Būtu labāk ar Paskālu Siakamu apvienojuši spēkus un pacēluši Kamerūnu citos augstumos!
, 2023-01-27 12:45, pirms gada
petravicus rakstīja: Nekas sarežģīts tur nav... nav pat īsti ko domāt - ja sauks ASV, tad ies pie ASV, ja ASV nesauks (maz ticams), tad pievienosies Francijai... Skaidrs, ka ASV būs viņa prioriāte, jo viņam rūp tikai tituls - ja tā nebūtu, tad viņš pārstāvētu savu dzimteni Kamerūnu...
100%, ka ASV viņu uzaicinās. ASV dominējoša centra īsti nav.
Labāk viņu redzētu Francijas izlasē. ASV jau tā pat spēks. Francijai vairāk noderētu.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.