Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Reliģisku apsvērumu dēļ karjeru pārtraukušais Kolisons atgriežas NBA

Portāla ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka pēc 2 gadu pārtraukuma Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) atgriezīsies 34 gadus vecais amerikāņu basketbolists Darens Kolisons. Kolisons, kurš 2019. gadā negaidīti paziņoja par aiziešanu no basketbola reliģisku iemeslu dēļ, parakstīs 10 dienu līgumu ar sastāva grūtībās nonākušo Losandželosas "Lakers" vienību. Spēlētāja debija komandas rindās gaidāma jau naktī uz svētdienu pret Bruklinas "Nets".

Pēc tam, kad NBA Covid-19 ietekmē ļāvusi komandām piesaistīt jaunus spēlētājus, "Lakers" nolēmusi papildināt savas rindas ar Kolisonu un Stenliju Džonsonu, parakstot ar abiem 10 dienu līgumu. Šobrīd Covid-19 protokolos atrodas tādi komandas spēlētāji kā Malīks Monks, Kents Beizmors, Eiverijs Bredlijs un Ostins Rīvss.

Darens Kolisons, kuru 2009. gadā ar 21. numuru draftēja Ņūorleānas "Hornets" (šobrīd "Pelicans") vienība, jau pirmajā sezonā apliecināja savu piederību NBA, iekļūstot pirmajā debitantu simboliskajā izlasē. Vēlāk Kolisons pārstāvējis arī Dalasas "Mavericks", Losandželosas "Clippers", Sakramento "Kings" un Indiānas "Pacers" vienības. Tieši pēc 2 Indiānā pavadītām sezonām Kolisons pārsteidza basketbola pasauli, paziņojot par karjeras beigšanu. "Lai arī joprojām mīlu basketbolu, zinu, ka dzīvē ir kas svarīgāks - mana ģimene un reliģiskā pārliecība. Esmu viens no Jehovas lieciniekiem, un mana ticība man nozīmē visu. Prieks, ko iegūstu no palīdzēšanas citiem un sludināšanas, ir nesalīdzināms," par negaidītā lēmuma motīviem portālam "The Undefeated" izteicās Kolisons, kura atalgojums sezonā tobrīd tika prognozēts aptuveni 10 miljonu dolāru apmērā.

Savu labāko sezonu pasaules spēcīgākajā līgā Kolisons aizvadīja 2014. - 2015. gada sezonā, kad "Kings" rindās izcēlās ar vidēji 16.1 punktu, 5.6 rezultatīvām piespēlēm un 1.5 pārtvertām bumbām. 1.83 metrus garais saspēles vadītājs, kurš karjerā metienus no tālās distances realizējis ar atzīstamu 39.4% precizitāti, lūkos uzlabot "Lakers" 3 punktu metienu precizitāti, komandai šajā rādītājā šobrīd ieņemot 17. vietu līgā (34.5%).

Otrs komandas papildinājums 2015. gadā ar 8. numuru draftētais Džonsons, kurš spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā, līdz šim NBA aizvadījis 6 sezonas, rezultatīvākajā no tām gūstot vidēji 8.7 punktus Detroitas "Pistons" rindās 2017. - 2018. gadā. Tāpat 1.98 metrus garais basketbolists pārstāvējis jau pieminēto "Pelicans" vienību un Toronto "Raptors", kur spēlēja arī pērn, vidēji 16.5 minūtēs atzīmējoties ar 4.4 punktiem. Jāpiebilst, ka 25 gadus vecais spēlētājs šogad jau parakstīja 10 dienu līgumu ar Čikāgas "Bulls" vienību, taču komandas rindās tā arī nedebitēja, nonākot līgas Covid-19 protokolos.

"Lakers", kas piedzīvojusi 4 zaudējumus pēc kārtas, ar 16 uzvarām 33 spēlēs šobrīd ieņem 6. vietu Rietumu konferencē, taču tikai par mata tiesu apsteidz 9. vietā esošo Minesotas "Timberwolves" (15-17). Tāpat jāatzīmē, ka vienībai šobrīd ir smagākais atlikušo spēļu kalendārs starp līgas 30 komandām, tiesa, pandēmija var ieviest visai nopietnas korekcijas komandu spēku samēros.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-24 23:50, pirms 2 gadiem
džeks nebija slikts ballers, bet jehovieši viņam prātu izskalojuši. diezgan bēdīgi.

     [+] [-]

, 2021-12-25 15:44, pirms 2 gadiem
Diezin kurš būs nākamais
Es lieku uz Jamal Crawford