Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Skauts: "Kuruca izredzes draftā neskaidras, pēc Žagara pieprasījums ir un būs"

Skauts: "Kuruca izredzes draftā neskaidras, pēc Žagara pieprasījums ir un būs"
Ivars Strencis.

"Šobrīd par izredzēm draftā runāt ir nedaudz pāragri, jo vēl jāseko tam, kas pieteiksies draftam - tad varēs izprast to, kādi spēlētāji būs viņu pozīcijās," vērtējot divu talantīgāko 2000. gadā dzimušo latviešu basketbolistu izredzes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus Kadra" sacīja Scoutbasketball.com basketbola skauts Ivars Strencis.

"Kurucs neapšaubāmi nospēlējis savu līdz šim labāko sezonu. Biju nedaudz skeptisks par VEF vēlmi izmantot viņu kā saspēles vadītāju sezonas sākumā. Tā nav viņa pozīcija. Viņš ir universāls spēlētājs, kurš var atdot brīvam spēlētājam, bet saspēles vadīšana nav viņa komforta zona, ko U19 pasaules čempionāta laikā arī varēja redzēt - viņam vairāk patīk uzbrukt pašam," jauno basketbolistu vērtēja Strencis. "Šobrīd par izredzēm draftā runāt ir nedaudz pāragri, jo vēl jāseko tam, kas pieteiksies draftam - tad varēs izprast to, kādi spēlētāji būs viņa pozīcijā. Šobrīd spēlētāji iepauzējuši, skatās un domā, vai vērts šogad pieteikties draftam. Varbūt kādam izdodas izmantot situāciju, ka nevar aizbraukt atrādīties klubiem klātienē. Vai tas ir pozitīvi nākotnes kontekstā - grūti spriest."

"Domāju, ka drīzāk Artūru šogad nenodraftētu un arī ar labo sezonu Čempionu līgā varētu nepietikt. Varbūt kļūdos, visi esam cilvēki. Protams, gribētu, lai kārtējais latvietis tiktu draftēts un lai kārtējais latvietis tiktu NBA, bet, ja runāju kā profesionālis, tad manā sarakstā uz šo brīdi viņš nav sešdesmitniekā," norādīja Strencis. NBA draftā tiek izvēlēti 60 jaunie talanti - 30 pirmajā kārtā un 30 otrajā kārtā. "Bet viss var mainīties katru dienu. Būs interesanti paskatīties, kā nostrādās aģents, kuram būs milzīgs faktors. Spēlētājam nebūs iespēja atrādīties klubiem, tāpēc īpaši svarīgi būs tas, kā aģents spēs pārliecināt klubus, ka viņa spēlētājs ir tā vērts."

Kuruca vienaudzis Artūrs Žagars draftam pirmoreiz pieteicās pagājušogad. Šobrīd Artūrs nav pieteicis savu kandidatūru šī gada draftam, taču atsevišķās prognožu lapās viņa vārds ir atrodams. "Žagars ir viens no skautu iecienītākajiem spēlētājiem, arī man viņš ir lielākais favorīts - nerunāju kā līdzjutējs, bet no profesionālā viedokļa. Žagaram ir augsts basketbola IQ, aukstasinīgs, bezkaunīgs. Cita lieta - šķita, ka ar [Nikola] Laprovitolas aiziešanu [no Badalonas "Joventut" kluba] Žagars nostiprināsies kā otrais saspēles vadītājs. Kluba menedžmentam acīmredzot bija citi plāni, un tas viņu atstūma no regulāras rotācijas, kas ļautu sevi pierādīt."

"Tai pašā laikā dažās spēlēs viņš sevi jau ir pierādījis - ka var būt agresīvs, piemēram, pret Tenerifi 17 minūtēs 16 punkti. Žagars ir cīnītājs, var redzēt, ka pielicis muskuļu masu, nostiprinājis kājas. Daudzi skauti vienmēr teikuši, ka viņam ir porcelāna potītes, tāpat kā tas bija Stefenam Karijam. Šobrīd viņš varētu būt pirmās kārtas beigu, otrās kārtas sākuma spēlētājs draftā, jo šobrīd īsti netiek pie spēlēšanas un labas spēles mijās ar sliktām spēlēm, līdz ar to daudziem skautiem šķiet, ka viņš vēl nav gatavs lielajam basketbolam. Ja viņš šogad pieteiktos un netiktu draftēts, ko personīgi uzskatu par neiespējamu scenāriju, taču, ja tā notiek - viņam pavērtos plašākas iespējas izvēlēties klubu. Pieprasījums pēc Žagara ir un būs, bet ar skatu nākotnē. Otrs variants - nokļūt komandā ar Eiropas domāšanu. Pirmā, ko tā uz sitiena iedomājos - Čikāgas "Bulls", kas nupat nolīga Artūru Karnišovu. Viņš ir viens no zinošākajiem cilvēkiem Eiropas basketbola tirgū. Tas, ko viņš paveica ar Denveras "Nuggets", parādīja tendences, ko varam gaidīt Čikāgā - apvienot Eiropas un Ziemeļamerikas spēlētājus. Otra komanda, ko iedomājos, ir Toronto "Raptors", kur ir kvalitatīvu saspēles vadītāju iztrūkums."

Visa saruna ar Ivaru Strenci klausāma Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus Kadra". Video formātā to iespējams skatīties ŠEIT, savukārt audio formātā to iespējams klausīties platformās Spotify, Podbean, Apple Podcasts, PlayerFM, Google Podcasts, Stitcher, TuneIn, podkasti.lv, SoundCloud u.c.


, 2020-04-26 19:01, pirms 4 gadiem
Tas skauts tāds švaks izklausījās... lielu ticamības faktoru neatstāja.
, 2020-04-27 13:38, pirms 4 gadiem
hantele rakstīja: Tas skauts tāds švaks izklausījās... lielu ticamības faktoru neatstāja.
Nu tas ka tev nepatīk viedoklis par Kurucu, nedara viņu par sliktu skautu
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
29

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.