Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Mavericks" par Porziņģa maiņas iespēju esot runājusi ar "Warriors", Kjūbans to noliedz

"Mavericks" par Porziņģa maiņas iespēju esot runājusi ar "Warriors", Kjūbans to noliedz
Kristaps Porziņģis. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Sekojot šonakt publicētajām runām par NBA kluba Dalasas "Mavericks" interesi noskaidrot Kristapa Porziņģa vērtību maiņu darījumu tirgū, pēcpusdienā Ņujorkas medijs SNY vēsta, ka komanda, ar kuru "Mavericks" runājusi, ir Goldensteitas "Warriors". Savukārt Dalasas medijam "Morning News" kluba īpašnieks Marks Kjūbans šīs ziņas noraidījis kā nepatiesas.

Aizvadītajā naktī Ziemeļamerikas medijs "Bleacher Report" ziņoja, ka Dalasas "Mavericks" ir aizkulisēs centusies pārbaudīt Kristapa Porziņģa vērtību un iespējas viņu aizmainīt. Nekas konkrētāks gan netika minēts par Latvijas basketbola superzvaigzni, kurš iepriekš baudījis lielu "Mavericks" atbalstu, sagaidot viņa atgriešanos no krustenisko saišu traumas un citiem savainojumiem.

Taču pilnīgi dūmi bez uguns tie nav bijuši arī šajā gadījumā, jo pazīstamais NBA apskatnieks Īens Beglijs, kurš ar Porziņģi saistīts jau kopš "Knicks" laikiem, medijā SNY raksta, ka šīs sarunas par Porziņģa vērtību un iespējām viņu aizmainīt bijušas ar Goldensteitas "Warriors". Turklāt interesants uzsvars, ka tieši "Mavericks" ir iniciējusi šīs sarunas un vērsusies pie Zelta štata komandas.

Aizkulišu sarunas starp NBA klubiem, mētājot variantus par iespējamajiem maiņas darījumiem, gan nebūt nav neparasta lieta, un klubi nekautrējas izteikt piedāvājumus arī par spēlētājiem, kuru aizmainīšana varētu likties neiedomājama. Jāatgādina gan, ka viena negaidīta aizmainīšana Porziņģa karjerā jau pieredzēta, kad pirms diviem gadiem Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks" visnotaļ ātri un pēkšņi vienojās par oficiāla maiņas darījuma noformēšanu.

Taču "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans apmēram stundu pēc SNY publikācijas savas pilsētas medijam "Morning News" norādīja, ka nevar to apstiprināt: "Šāda informācija nav pareiza. Mēs noteikti neesam apsprieduši Porziņģa aizmainīšanu. Tas nav noticis." Kjūbans arī norādīja, ka viņa kluba pārstāvji nav priecīgi, ka šobrīd tiek veiktas šādas publikācijas: "Domāju, ka citi vienkārši šādi vēlas parādīt, ko viņi domā par Porziņģi."

Te gan jāmin, ka klubu vadītāji un vadošās amatpersonas ļoti reti publiski atklāj, kurus spēlētājus vēlētos aizmainīt, jo tas pārsvarā ir gan nepatīkams signāls pašam spēlētājam, gan mazina viņa cenu un nostāda klubu sliktākā pozīcijā. Arī Dāvja Bertāna pārstāvētās "Wizards" komandas vadība novembrī kategoriski apgalvoja, ka Džons Vols maiņu nav pieprasījis un paliks komandā, taču pavisam drīz jau tika izziņots darījums ar "Rockets".

"Principā tā ir normāla biznesa sastāvdaļa," iepriekš dienas gaitā mūsu portālam izteicās Artūrs Šenhofs, komentējot Porziņģa vārda parādīšanos NBA maiņas darījumu baumās. Pārsvarā mēs par to nezinām. Parasti šāda informācija noplūst ar kādu domu un vai no komandas vai kāda spēlētāja. Ja no kluba, tad ar vēstījumu - Kristap, saņemies! Šādi tiek nodota ziņa, ka arī viņu var aizmainīt."

25 gadus vecais Porziņģis aizvada savu otro sezonu Dalasā un šosezon vidēji spēlē guvis 20.5 punktus un savācis 8.2 atlēkušās bumbas, taču piedalījies tikai 17 no 29 komandas spēlēm. Viņš izlaida arī vakardienas spēli pret Memfisu, kas Dalasai bija pirmā spēle nedēļas laikā, bet jau šonakt paredzēts mačs pret "Celtics". Porziņģa dalība šajā mačā ir uz jautājuma zīmes.

Porziņģis ar "Mavericks" ir noslēdzis maksimālo līgumu uz pieciem gadiem un nākamajās trīs sezonās viņam paredzēta alga 100 miljonu dolāru apmērā. Vērts piezīmēt, ka "Warriors" ir komanda, kas algās tērē ļoti lielus līdzekļus. Šosezon tās kopējais algu budžets ir 172 miljoni dolāru, krietni virs greznības nodokļa robežas. "Warriors" sastāvā, kas pirms pāris gadiem dominēja līgā, šobrīd ir četri spēlētāji, kas šosezon saņem vairāk nekā 20 miljonus dolāru – Stefens Karijs, Klejs Tompsons, Endrjū Viginss un Dreimonds Grīns.

Izmantotie resursi:
https://sny.tv/articles/gauging-tra...


, 2021-02-23 17:48, pirms 3 gadiem
Izklausās parāk labi, lai būtu taisnība.
, 2021-02-23 17:56, pirms 3 gadiem
Skatoties uz gsw algām, reāls divu komandu treids starp abām komandām nesanāk. Viginsa, Dreimonda, Tompsona līgumi ir netreidojami, var mainīt jaunu rooku un izmantot Ūbri kā filleri, bet tāpatās vēl atšķirība starp spēlētāju līgumiem būs 8-9 milj.
, 2021-02-23 18:09, pirms 3 gadiem
Lai treido pret Grīnu un Oubrē
Ticēt kādam no NY mēdijiem būtu vājprāts zinot,kā tur tiek maksāts par rakstiem
, 2021-02-23 18:13, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lai treido pret Grīnu un Oubrē
Ticēt kādam no NY mēdijiem būtu vājprāts zinot,kā tur tiek maksāts par rakstiem
Tas gan fakts, lai gan no otras puses skatoties, KP nebūs Dallasā visu līguma laiku
, 2021-02-23 18:15, pirms 3 gadiem
Kā puikam blondīne, tā formas kritums. Nav jau pirmā reize.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---
, 2021-02-23 18:27, pirms 3 gadiem
Naktī būs interesanti paskatīties spēli! Neesmu toto klients, bet vai tajos kantoros nav likmes, cik piespēles Luka iedos Kristapam?
, 2021-02-23 18:28, pirms 3 gadiem
Blondīne viņam ir jau kādu gadu, burbulī tas netrauceja. Dalasas apskatnieki gan norādija, ka infa par Kjubana lielajiem darījumiem nekad nav noplūdusi.
, 2021-02-23 18:28, pirms 3 gadiem
Nu re tām baumām tomēr ir kāds pamats. GSW nav tas sliktākais variants
, 2021-02-23 18:29, pirms 3 gadiem
Uz Nets pret Kairiju.
, 2021-02-23 18:30, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Naktī būs interesanti paskatīties spēli! Neesmu toto klients, bet vai tajos kantoros nav likmes, cik piespēles Luka iedos Kristapam?
Labāka likme ir vai KP iedos kādu piespēli Lukam.
, 2021-02-23 18:33, pirms 3 gadiem
Lūdzu aizmainiet uz GSW, tur SC noteikti barotu ar bumbām, plus KP būtu nākamais frančīzes spēlētājs pēc SC. Vienīgais mīnuss, ka katru reizi, kad aiztreido, spēlētāja vērtība krītās.
, 2021-02-23 18:33, pirms 3 gadiem
edgarjans rakstīja: Kā puikam blondīne, tā formas kritums. Nav jau pirmā reize.
Cerams neatkārtosies Biedriņa liktenis NBA. KP bračkas to noteikti nepieļaus.
, 2021-02-23 18:33, pirms 3 gadiem
Bet DAL paši vainīgi, ka ir spītīgi āži, ka neizmanto garo kā pienākas. Plus nesaprotu kāpēc Dirks neko nav iemācījis garajam
, 2021-02-23 18:34, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Lūdzu aizmainiet uz GSW, tur SC noteikti barotu ar bumbām, plus KP būtu nākamais frančīzes spēlētājs pēc SC. Vienīgais mīnuss, ka katru reizi, kad aiztreido, spēlētāja vērtība krītās.
Pēc traumām ir šaubīgi viņu uzskatīt par frančīzes spēlētāju
, 2021-02-23 18:35, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Lūdzu aizmainiet uz GSW, tur SC noteikti barotu ar bumbām, plus KP būtu nākamais frančīzes spēlētājs pēc SC. Vienīgais mīnuss, ka katru reizi, kad aiztreido, spēlētāja vērtība krītās.
Kas tev tā par mistisko vērtību, kas krītās pēc treidiem?
, 2021-02-23 18:35, pirms 3 gadiem
Bet tomēr šitās baumas par Porziņği neko labu nesaka. Taisija skandālus Knicks, Dalasā ar nav īsti apmierināts, bieži traumēts ir + 2 spēles pēc kārtas grūti nospēlēt
, 2021-02-23 18:42, pirms 3 gadiem
edgarjans rakstīja: Kā puikam blondīne, tā formas kritums. Nav jau pirmā reize.
Uzburbuli tas netraucēja btw
, 2021-02-23 18:44, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Blondīne viņam ir jau kādu gadu, burbulī tas netrauceja. Dalasas apskatnieki gan norādija, ka infa par Kjubana lielajiem darījumiem nekad nav noplūdusi.
Burbulī jau laikam viņa tur nevarēja būt klāt
, 2021-02-23 18:46, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Lūdzu aizmainiet uz GSW, tur SC noteikti barotu ar bumbām, plus KP būtu nākamais frančīzes spēlētājs pēc SC. Vienīgais mīnuss, ka katru reizi, kad aiztreido, spēlētāja vērtība krītās.
Muļķības, neviens to melno caurumu nebarotu. GSW ir 1.vietā līgā piespēļu skaita ziņā, jo neviens tur nav tik savtīgs kā makarons - visi prot dalīties ar bumbu. Šosezon GSW sastāvā pašlaik ir 11 spēlētāji, kuri vidēji spēlē atdod vairāk piespēles nekā Podriņķis, kura karjeras vidējais rādītājs ir nožēlojamas 1.4 piespēles

Tas ir vienkārši komiski, kā tu un citi neaptēstie te runā par enkuru kā kaut kādu apcelto, kuram neviens nedod bumbu. Jā, jā, visiem būtu jābaro Podriņķis kaut gan šis atpakaļ nekad neko nedod vai ne? Muļķības. Dod tu, dod tev - tā tas ir un tā tam jābūt. Un Podriņķis negrib (vai nemāk) dot.
, 2021-02-23 18:47, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Vēl tagad smejos atceroties, ka tas enkurs vēl salīdzinoši nesen teica, ka kādreiz gribētu kļūt par DPOY. Hahahahahahaahahahah. Un tagad tas ubags ir viens no objektīvi sliktākajiem aizsargiem līgā.
Tava dziive reali ir neveertiiga, seedi diivanaa un runaa stuulbiibas. Kapeec tu vel shaj portaalaa neesi nobanots es nesaprotu. Tas laikam daudz saka diemzeel par portaalu.
, 2021-02-23 18:47, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Burbulī jau laikam viņa tur nevarēja būt klāt
Nekur jau nav teikts, ka viņa šobrīd ir ASV.
Viņai nav darba vīza, lai tur ilgstoši uzturētos.
, 2021-02-23 18:49, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nekur jau nav teikts, ka viņa šobrīd ir ASV.
Viņai nav darba vīza, lai tur ilgstoši uzturētos.
Es jau smejos, ir viņa via nav nekādas starpības. Cik nu dzletenā prese man parāda viņas instagrama bildes, tik var spriest vai viņa ir tur vai liek vecas bildes
, 2021-02-23 18:49, pirms 3 gadiem
Streetman rakstīja: Cerams neatkārtosies Biedriņa liktenis NBA. KP bračkas to noteikti nepieļaus.
Kas zin KP paliek vecaaks un var vienkarsi pagriezt muguru, plus bracmkam gan jau arii motivacija dziit uz prieksu pieaugusu cilveku ari nav verts, tomer vinam jau ir 25gadi nav 18, protams divas guutas traumas sportistam arii iesezas galvaa, it ipashi jau krusteniskaas, plus sitadas blondinites godigi sakot nosit no sliedem, viss atkarigs cik liels vecis vins ir, bet nu par veci nenosauksi vairak jau Puika, lidz ar to visadi var buut
, 2021-02-23 18:49, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nekur jau nav teikts, ka viņa šobrīd ir ASV.
Viņai nav darba vīza, lai tur ilgstoši uzturētos.
Viņa ir štatos vairāk kā mēnesi
, 2021-02-23 18:49, pirms 3 gadiem
Tak netreidos viņu nekur!!
, 2021-02-23 18:51, pirms 3 gadiem
Es personīgi uz to skatos normāli.Dalasai kautkas ir jādara...Komandai neiet tā kā gribētos.Tātad vajag izmaiņas.Un arī duets Kp&LD nav īsti attaisnojis uz sevi liktās cerības.Man šķiet,ka vaina ir tajā ,ka abi vēl ir jauni un neko īpašu nav sasnieguši.Respektīvi abi grib būt vijole Nr.1.
Galvenais ja būs treids,lai KP tiek viņam piemērotā sistēmā.zNeredzu teiksim neko tādu,lai viņš būtu pieķēries Dalasai uz mūžu.
, 2021-02-23 19:06, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viņa ir štatos vairāk kā mēnesi
Kaut vai piecus.
Ir jābūt ''ļoti bagātai'' iztēlei, lai iedomātos, ka meitene kaut kur vainojama.
Tad jau precētiem basketbolistiem vispār būtu knapi kājas jāvelk.
, 2021-02-23 19:12, pirms 3 gadiem
Puikam nav pastāvīgas attiecības, loģiski, ka galva viens, kad blondīne uzrodas.
Būtu labāk atradis kādu pieredzejusaku mammuci, tā gan palīdzētu ar padomu, gan savādāk iepriecinātu 😂
, 2021-02-23 19:17, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Es personīgi uz to skatos normāli.Dalasai kautkas ir jādara...Komandai neiet tā kā gribētos.Tātad vajag izmaiņas.Un arī duets Kp&LD nav īsti attaisnojis uz sevi liktās cerības.Man šķiet,ka vaina ir tajā ,ka abi vēl ir jauni un neko īpašu nav sasnieguši.Respektīvi abi grib būt vijole Nr.1.
Galvenais ja būs treids,lai KP tiek viņam piemērotā sistēmā.zNeredzu teiksim neko tādu,lai viņš būtu pieķēries Dalasai uz mūžu.
Luka negrib būt vijole Nr.1, viņš grib būt viss orķestris.

Iedomājies, ka 18 gadu vecumā viņš Eiropā bija sasniedzis ABSOLŪTI VISU! Pie tam nevis vienkārši atrodoties uzvarošā komandā, bet esot labākais. Gan klubā, gan izlasē. Tas mentāli ievieš tādu kā Supermena sindromu.

Viņš ir izcils spēlētājs ar potencialu būt leģendārs. Bet jāsakārto arī mentalitāte, nevis tikai individuālā spēle.
, 2021-02-23 19:23, pirms 3 gadiem
Goldensteitas dinastija jau ir beigusies. Kodolam ir 30+.

Uzskatu, ka KP ar Dončiču un Kjūbanu jāsanāk kopā, jāpaņem pudele un jāizrunā vīzija Mavs sakarā un savstarpejā sadarbība.
, 2021-02-23 19:30, pirms 3 gadiem
Vel viens Biedrins bus?
, 2021-02-23 19:32, pirms 3 gadiem
jocker rakstīja: Goldensteitas dinastija jau ir beigusies. Kodolam ir 30+.

Uzskatu, ka KP ar Dončiču un Kjūbanu jāsanāk kopā, jāpaņem pudele un jāizrunā vīzija Mavs sakarā un savstarpejā sadarbība.
Nekas nav beidzies!
1.Karijs
2.Klejs
3.Bertāns
4.Grīns
5.KP
Tā tik būtu uguņošana!
, 2021-02-23 19:35, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut vai piecus.
Ir jābūt ''ļoti bagātai'' iztēlei, lai iedomātos, ka meitene kaut kur vainojama.
Tad jau precētiem basketbolistiem vispār būtu knapi kājas jāvelk.
Es jau nevainoju
Palasot dažu latvijas saitu rakstīto gan vaino
, 2021-02-23 19:36, pirms 3 gadiem
Vāja bet tomēr cerība, ka tiks prom no Dallasas bedres...
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.