Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ko vēl komandas var atrast NBA brīvo aģentu tirgū?

Emils Ozerinskis

Ko vēl komandas var atrast NBA brīvo aģentu tirgū?
Demarkuss Kazinss. Foto: Scanpix/AFP

Pirmajās divās dienās nosmelts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu krējums. Taču daži pietiekami augsta profila spēlētāji virtuālajā izsoļu namā vēl ir pieejami.

Brīvo aģentu statusā vēl aizvien ir divi basketbolisti, kas šajā brīvo aģentu klasē novērtēti visaugstāk. Pagājušās sezonas zvaigžņu spēles dalībnieki Entonijs Deiviss un Brendons Ingrams par jaunajiem līgumiem vēl nav vienojušies. Viņu gadījumi gan nav pārāk interesanti. Kā ierobežoti brīvo aģentu Ņuorleanas "Pelicans" var paturēt, pielīdzinoties jebkuras citas komandas piedāvātajam līgumam, ko pelikāni noteikti arī darīs, ņemot vērā Ingrama aizvadītās sezonas sniegumu laukumā, izceļoties ar 23,8 punktiem spēlē. Šaubu nav arī par Deivisa palikšanu NBA čempiones Losandželosas "Lakers" rindās. Deiviss gan ar vienošanos nesteidzās, nolemjot pagaidīt līdz Pateicības dienai, kas Amerikā norisināsies ceturtdien. Kvēlākie Čikāgas "Bulls" fani gan sapņo par Deivisa atgriešanos dzimtajā pilsētā, taču īstā intriga gan ir par līguma termiņu. Kamēr Lebrons Džeimss paliks zeltā un purpurā, tikmēr viņam pie sāniem sagaidāma arī Deivisa klātbūtne, bet pēc tam kad četrkārtējais NBA čempions nolems kārt kedas vadzī, arī Deivisa dienas Losandželosā varētu būt skaitītas. Iespējams, ka Deiviss izmantos paša Lebrona trikus, parakstot īstermiņa līgumus, kas teju katru starpsezonu ļautu basketbolistam pamērcēt pirkstgalus brīvo aģentu tirgū.

Īstā intriga sākas ar piekto visaugstāk novērtēto brīvo aģentu šajā klasē. Pie lēmuma savas karjeras turpināšanai vēl nav nonācis Bogdans Bogdanovičs. Serbu aizsargs pirms tirgus atvēršanās jau bija pieskaitīts Milvoki "Bucks" klubam, taču Drū Holideja maiņas, kas ietekmēja potenciālo Bogdanoviča atalgojumu, un kāda darījumā iesaistītās puses pāragra izmuldēšanās medijiem šo pāreju nojauca, nostādot "Bucks" nepatīkamā situācijā, līgas vadībai sākot lietas izmeklēšanu. Iepriekš par Bogdanoviču interesējās Atlantas "Hawks", taču ar Danilo Galinari un Ražona Rondo pievienošanos vanagiem vairs nepietiks līdzekļi arī serbu basketbolistam. Nu par galveno favorīti Bogdanoviča iegūšanā uzskatāma Indianas "Pacers", kas pēc Heivorda nesekmīgā iegūšanas mēģinājuma nu pārmetusi skatienu uz Sakramento "Kings" ierobežoti brīvo aģentu.

Uz jautājuma zīmes ir Marka Gazola nākotne NBA. Sasniegumiem bagātais Spānijas basketbolists ir ticis pie sava čempiontitula un īsti 35 gadus vecajam centram Amerikā vairs nav ko pierādīt. Gazols labprāt arī šo ziemu pārlaistu Eiropā, taču Toronto "Raptors" (vai tagad pareizi komandu būtu saukt par Tampas "Raptors"? - autora piezīme), Goldensteitas "Warriors" un Losandželosas "Lakers" visas ļoti vēlētos savulaik par līgas labāko aizsardzības spēlētāju atzīto Gazolu redzēt savas komandas formas tērpā.

Ne tas skaļākais vārds, taču ļoti kvalitatīvs papildinājums kādai komandai būs Austrālijas centra spēlētājs Ārons Beinss. Ar Sanantonio "Spurs" 2014. gadā čempiontitulu ieguvušais Beinss klusiņām dara savu darbu aizsardzībā pie groziem, ļaujot komandas zvaigznēm mirdzēt pretinieku laukuma pusē. Tāpat brīvā aģenta statusā vēl aiz vien ir Beinsa pērnās sezonas komandas biedrs Fīniksas "Suns" rindās Dario Šaričs. Horvātu garā gala spēlētājs var paplašināt komandas uzbrukuma dimensijas, izceļoties ar trāpīgu metienu no tālās distances. Kamēr 33 gadus vecais Beinss jau iesoļojis savas karjeras noslēdzošajos gados, Šaričs vēl ir neticami jauns spēlētājs. Līgā jau šķietami ilgi spēlējošajam horvātam ir vien 26 gadi.

Vēl vien gados pietiekami jauns eiropietis spēka uzbrucēja pozīcijā brīvo aģentu tirgū ir 25 gadus vecais spānis Huans Ernangomess, kurš pagājušās sezonas izskaņā Minesotas komandas labā guva 12,9 punktus. Spānijas basketbolists pagājušajā sezonā "Timberwolves" sastāvā nonāca maiņas darījuma rezultātā no Denveras "Nuggets".

Topā šobrīd NBA ir ārējās līnijas spēlētāji spārnu pozīcijā, kas var cīnīties aizsardzībā gan otrā, gan trešā numura pozīcijā. Vēl aizvien bez komandām ir 31 gadu vecais Kents Beizmors, kā arī 28 gadus vecais Lengstons Galovejs. Savukārt ja koamdna gatava samierināties ar spēlētāju, kas aizsardzībā vairs neko daudz izdarīt nevar, taču ir spējīgs iešaut bumbu grozā no tālās distances, tad pieejams ir 39 gadus vecais Kails Korvers.

Tiem, kas skatās tikai uz saskaitāmās statistikas cipariem, var būt pārsteigums, ka neviens vēl nav iedevis līgumu centra spēlētājam Hasanam Vaitsaidam, kurš karjeras laikā sakrājis nopietnus rādītājus atlēkušo bumbu un bloķēto metienu kategorijā. Taču Vaitsaids, medījot statistiku, mēdz pilnīgi izkrist no komandas aizsardzības, atdodot krietni vairāk punktu, nekā nosargā viņa cīņa zem groziem un bloķēto metienu statistika. Interesi par Vaitsaidu gan izrādot Sakramento "Kings", kas nez kādēļ īsti nepārsteidz. Bez Vaitsaida tirgū pieejami arī tādi centri kā ukrainis Alekss Lens un amerikānis Villijs Kaulijs-Steins.

Komandas, kas gatavas izietu uz risku, kas var gan iespaidīgi atmaksāties, gan pilnīgi izgāzties, var tēmēt uz Demarkusa Kazinsa pakalpojumiem. Kazinss savainojumu dēļ īsti ieskrējies nav jau teju trīs gadus. Karjeras sākumā iespaidīgi spēlējot "Kings" rindās bija jautājumi par Kazinsa spējām konkurētspējīgā komandā, taču sevi apliecināt centrs nevarēja tieši savainojumu dēļ. Varbūt tieši Ņujorkas "Knicks" varētu būt vieta, kur Kazinsam reanimēt savu karjeru.

Vēl daži noderīgi spēlētāji komandām atrodami starp Ostinu Riversu, Brinu Forbsu, Redžiju Džeksonu, Glenu Robinsonu un citiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-22 14:41, pirms 3 gadiem
Ceram ceram uz AD Buļļos,tikai čalis ir par Packeriem kas daudziem nepatīk,bet drošvien vēl ne šosezon,lai Buļļi izsortē sastāvu sākumā,vakar tika paraxtīts 2 way kontrakts ar Devon Dotson,interesanti kā NBA līmenī izskatīsies viņš..!LG BULLS!💪

  -1 [+] [-]

, 2020-11-22 15:05, pirms 3 gadiem
Nav tā, ka nebūtu ko izvēlēties. Gaidam, ko DAL izvēlēsies ar īstermiņa līgumu. Dario Saričs būtu lielisks ieguvums un atbilstu spēles stilam.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-22 15:10, pirms 3 gadiem
Robis rakstīja: Nav tā, ka nebūtu ko izvēlēties. Gaidam, ko DAL izvēlēsies ar īstermiņa līgumu. Dario Saričs būtu lielisks ieguvums un atbilstu spēles stilam.
Bareu paņems lojalitātes dēļ

  +1 [+] [-]

, 2020-11-22 15:41, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Bareu paņems lojalitātes dēļ
varbūt Kazinsu, iedos 1+1 ar komandas opciju pa kadi 2,5M būs trešā zvaigzne, pusnorietējusi, bet zvaigzne tak

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:15, pirms 3 gadiem
Sliktā ziņa- pagaidām, cik var saprast no Kalnīša, tad nav intereses par Dairi Bertānu
Labi, var saprast, ka līdz šim Lauvas tiesu laika paņēma cīņa par Dāvja līgumu un Dairim nepietika laika, jācer, ka tagad situācija mainīsies un Dairis atradīs sev piemērotu komandu NBA
Pietiks viņam tur sēdēt Himkos un degradēties, viņš sen pāraudzis to līmeni!
Rūjiena rullē!

     [+] [-]

, 2020-11-23 16:30, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Sliktā ziņa- pagaidām, cik var saprast no Kalnīša, tad nav intereses par Dairi Bertānu
Labi, var saprast, ka līdz šim Lauvas tiesu laika paņēma cīņa par Dāvja līgumu un Dairim nepietika laika, jācer, ka tagad situācija mainīsies un Dairis atradīs sev piemērotu komandu NBA
Pietiks viņam tur sēdēt Himkos un degradēties, viņš sen pāraudzis to līmeni!
Rūjiena rullē!
Nu līdz NBA līmenim viņš ar vēl nav izaudzis!