Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Par galveno kandidātu uz ''Hornets'' galvenā trenera amatu kļūst Maiks D'Antoni

Par galveno kandidātu uz ''Hornets'' galvenā trenera amatu kļūst Maiks D'Antoni
Maiks D'Antoni. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Šarlotes ''Hornets'' joprojām ir galvenā trenera meklējumos. ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis informē, ka galvenais kandidāts uz šo amatu ir pieredzējušais Maiks D'Antoni.

Iepriekšējais kandidāts uz šo amatu bija Kenijs Etkinsons, kurš ir daļa no čempiones Goldensteitas ''Warriors'' treneru korpusa. Pēc izcīnītā titula viņš gan paziņoja, ka paliks Goldensteitā un noraidīja jau praktiski pieņemto darba piedāvājumu.

Līdz ar to ''Hornets'' vienojusies veikt darba pārrunas ar D'Antoni. D'Antoni tiksies ar kluba īpašnieku Maiklu Džordanu jau tuvākajā laikā, lai vienotos par detaļām un nonāktu pie kopsaucēja. Šarlotei ir lielas cerības, ka tieši viņš kādu laiku vadīs ''Hornets''.

''Hornets'' pērno sezonu noslēdza 10. vietā Austrumu konferencē. Klubs izcīnīja 43 panākumus 82 mačos un izstājās no cīņas par titulu jau ''play-in'' turnīrā.

D'Antoni pilda trenera pienākumus jau kopš 1990. gada, kad savu darbu uzsāka Eiropā. Pēcāk viņš paguva būt par treneri tādās NBA vienībās kā Denveras ''Nuggets'', Portlendas ''Trail Blazers'', Fīniksas ''Suns'', Ņujorkas ''Knicks'', Filadelfijas ''76ers'', Hjūstonas ''Rockets'' un arī Bruklinas ''Nets''. Lielākais laiks tika pavadīts tieši Fīniksā, kad ''Suns'' tika vadīta sešas pilnas sezonas.


Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
1

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.