Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Trīskārtējais olimpiskais čempions Karmelo Entonijs noslēdz profesionāļa karjeru

Trīskārtējais olimpiskais čempions Karmelo Entonijs noslēdz profesionāļa karjeru
Karmelo Entonijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šodien par profesionālās karjeras beigām paziņojis 38 gadus vecais Karmelo Entonijs, ar kuru plecu pie pleca pirmās sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadīja Kristaps Porziņģis.

Entoniju superzvaigznēm bagātajā 2003. gada NBA draftā ar kopējo trešo numuru izvēlējās Denveras ''Nuggets''. Uzbrucējs Kolorādo štata komandā pavadīja karjeras pirmos astoņus gadus, kļūstot par līgas superzvaigzni.

2011. gadā Entonijs maiņas darījumu loga beigās nonāca Ņujorkā, kļūstot par ''Knicks'' basketbolistu. Četrus gadus vēlāk Lielā Ābola klubs draftā izvēlējās Latvijas basketbola superzvaigzni Kristapu Porziņģi, par kura pirmo mentoru basketbola Mekā kļuva tieši Karmelo.

Pēc posma Ņujorkā Entonijs komandas sāka mainīt aktīvāk, laikā no 2017. līdz 2022. gadam pārstāvot Oklahomsitijas ''Thunder'', Hjūstonas ''Rockets'', Portlendas ''Trail Blazers'' un Losandželosas ''Lakers''.

Karjeras laikā Melo desmit reizes spēlēja NBA Visu zvaigžņu spēlē, divreiz tika iekļauts NBA otrajā simboliskajā pieciniekā, četras reizes izraudzīts NBA trešajā simboliskajā pieciniekā, kā arī 2013.gadā kļuva par līgas labāko punktu metēju.

Lai arī Entonijam pie NBA gredzena tikt neizdevās, uzbrucējs titulus izcīnīja gan pirms profesionālās karjeras, triumfējot 2003. gada NCAA čempionātā ar ''Syracuse'', gan karjeras gaitā izlases rindās. Karmelo kontā ir trīs olimpiskie zelti (2008., 2012., 2016.) un bronza (2004.), kā arī bronza pasaules kausā 2006.gadā.

201 centimetru garais uzbrucējs NBA karjerā piedalījās 1260 spēlēs, to laikā caurmērā gūstot 22,5 punktus, izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas un atdodot 2,7 piespēles.


, 2023-05-22 17:24, pirms 11 mēnešiem
Tomēr žēl,ka viņš noslēdz neesot kā veterāns un atbalsts no soliņa tagad LAL vai DEN vai kaut vai NYK
, 2023-05-22 17:45, pirms 11 mēnešiem
Eh būtu Pistons nodraftējusi viņu un būtu vismaz viens gredzens.
Kā jau tās komandas veterāni teica ja būtu bijis Melo varbūt būtu vairāk par vienu gredzenu..Nebūtu viņiem tādas slodzes uzbrukumā.
, 2023-05-22 18:40, pirms 11 mēnešiem
#STAYME7O
, 2023-05-23 11:02, pirms 11 mēnešiem
Ilgi gan vilka garumā paziņojumu. Palīdzēja iejusties KP šajā līgā, tāpēc protams pozitīvas domas par šo spēlētāju. žēl ka nedabūja gredzenu un piekrītu, ka būtu forši, ja ar Pistons uzvarētu-tāds uzbrukuma spēlētājs jebkurai aizsardzības komandai noderētu. Bet tas no sērijas kā būtu, ja būtu.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.