Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Guduriču atguvusī "Fenerbahce" turpina lūkoties NBA virzienā un interesējas par Kaminski

Guduriču atguvusī "Fenerbahce" turpina lūkoties NBA virzienā un interesējas par Kaminski
Frenks Kaminskis pret Kavai Lenardu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Sakramento "Kings" nolēmusi pirms sezonas sākuma atbrīvot amerikāņu garo spēlētāju Frenku Kaminski, kurš karjeru varētu turpināt šaipus okeānam.

27 gadus vecais Kaminskis pēc tam, kad Fīniksas "Suns" atteicās no līguma otrā gada par 5,2 miljoniem ASV dolāru, kļuva par brīvo aģentu un novembra izskaņā pievienojās Sakramento "Kings". Amerikānis, kurš var spēlēt gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijās, piedalījās visās četrās pārbaudes spēlēs un vidēji 7,8 minūtēs sakrāja 5,3 punktus un 3,0 atlēkušās bumbas.

Kā ziņo turku mediji, Kaminski savās rindās vēlas redzēt Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris Igors Kokoškovs, kurš par amerikāni interesējās jau iepriekš, bet tobrīd basketbolista prioritāte vēl bija cīņa par vietu NBA. Pirms dažām dienām "Fenerbahce" jau parakstīja līgumu ar Memfisas "Grizzlies" atlaisto Marko Guduriču. 25 gadus vecais serbu otrais/trešais numurs uz NBA aizbrauca tieši no "Fenerbahce" un debijas sezonā 44 spēlēs gāja uz maiņu, vidēji 11,0 minūtēs tiekot pie 3,9 punktiem, 1,7 atlēkušajām bumbām un 1,0 rezultatīvām piespēlēm.

Kaminskis karjeru NBA sāka Šārlotas "Hornets", kas viņu 2015. gadā draftēja ar devīto numuru, bet 2019. gadā ar Fīniksas "Suns" parakstīja 1+1 gada līgumu par kopējo summu desmit miljoniem dolāru. Kaminskis iepriekšējā sezonā sāka 13 no 39 spēlēm un vidēji 19,9 minūtēs guva 9,7 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,9 rezultatīvas piespēles.

Stambulas "Fenerbahce" ar piecām uzvarām piecpadsmit spēlēs Eirolīgā atrodas priekšpēdējā vietā, apsteidzot vienīgi Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto "Khimki" (2-13).

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ugurozan/status...


Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
7

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.