Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

2020. gada drafta 1. numuru Edvardsu soda par homofobiskiem izteikumiem

2020. gada drafta 1. numuru Edvardsu soda par homofobiskiem izteikumiem
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Nacionālā basketbola asociācija (NBA) par homofobiskiem izteikumiem piemērojusi 40 000 ASV dolāru naudas sodu Minesotas "Timberwolves" aizsargam Entonijam Edvardsam.

Šomēnes 21 gadu vecais Edvardss sociālajā vietnē "Instagram" ievietoja video, kurā izsmēja kādu vīriešu grupu, kuru bija slepus nofilmējis. Pēc tam gan video tika izdzēsts.

"Mani izteikumi bija necienīgi, sāpinoši, un tos ļoti nožēloju. Ir nepieņemami lietot šādus aizskarošus izteikumus, un tam nav attaisnojuma," paziņojumā teica basketbolists.

2020.gada drafta pirmais numurs Edvardss ir viens no vairākiem NBA spēlētājiem, kuri tikuši sodīti par aizskarošiem izteikumiem. Piemēram, 2021.gadā Kevins Durents saņēma 50 000 dolāru naudas sodu par rupjiem izteikumiem aktiera Maikla Rapaporta virzienā, savukārt 2011.gadā Kobe Braientam tika piemērots 100 000 dolāru sods par homofobiskiem izteikumiem tiesneša virzienā.

Izmantotie resursi:
LETA


Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
32

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
7

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.