Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA burbulī nespēlējošajām komandām septembrī sāksies brīvprātīgās treniņnometnes

NBA burbulī nespēlējošajām komandām septembrī sāksies brīvprātīgās treniņnometnes
Stefens Karijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) un NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) vienojušās par to, ka septembra vidū komandām, kas netika uzaicinātas piedalīties sezonas noslēguma turnīrā Orlando, būs iespēja organizēt treniņnometnes, kas gan spēlētājiem būs brīvprātīga.

Sākotnēji tika runāts, ka tās astoņas komandas, kas netika uzaicinātas uz sezonas noslēguma turnīru Disnejlendā, varētu aizvadīt savu treniņspēļu turnīru konkrētā "burbuļa" tipa lokācijā. Visi klubi gan nebija sajūsmā par šādu iespēju, un tā netika īstenota.

Toties klubi, kuriem bez oficiāliem mačiem jāiztiek teju deviņus mēnešus, uzsvēra, ka labprāt aizvadītu treniņnometnes pirms tās atļautas citiem klubiem, kas piedalījās mačos Orlando. Tagad līgas vadība un NBPA vienojušies par konkrētiem datumiem šādas treniņnometnes aizvadīšanai - no 14. septembra līdz 6. oktobrim. Visi klubi trenēsies vienā "burbuļa" tipa lokācijā.

Pirmā nedēļa tiks pavadīta individuālajās nodarbībās, bet pēc tam tiks sākti grupu treniņi (pieci pret pieci atļauts spēlēt ne vairāk par stundu dienā). Tiesa, dalība treniņnometnēs spēlētājiem būs brīvprātīga, un klubi nedrīkstēs sodīt tos, kuri izvēlēsies nepiedalīties. Līdz ar to klubiem būs atļauts piesaistīt līdz pieciem fārmkluba spēlētājiem.

Astoņas komandas, kas pēdējo reizi spēlēja marta vidū un nākamreiz spēlēs tikai decembrī, ir: Atlantas "Hawks", Šarlotes "Hornets", Čikāgas "Bulls", Klīvlendas "Cavaliers", Detroitas "Pistons", Goldensteitas "Warriors", Minesotas "Timberwolves" un Ņujorkas "Knicks".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ShamsCharania


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.