Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dalasu otro reizi soda par spēlētāju izturēšanos uz rezervistu soliņa

Dalasu otro reizi soda par spēlētāju izturēšanos uz rezervistu soliņa
Džeisons Kids. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par 50 tūkstošu dolāru soda piemērošanu Dāvja Bertāna pārstāvētajai Dalasas ''Mavericks'' par spēlētāju izturēšanos uz rezervistu soliņa sērijas septītajā spēlē pret Fīniksas ''Suns''. Šādu sodu Dalasa saņēmusi jau otro reizi pēdējo nedēļu laikā.

Otro reizi par vienu un to pašu pārkāpumu naudas sodu saņēmusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas ''Mavericks''. Rietumu konferences pusfināla sērijas laikā pret Fīniksas ''Suns'' NBA sodīja Dalasu ar 25 tūkstošu dolāru sodu par aprakstītās tehniskās zonas uzvedības etiķetes pārkāpšanu. Toreiz tika norādīts, ka komandas spēlētāji un treneru kolektīvs vairākkārt pārkāpuši laukuma robežas spēles laikā, tādējādi traucējot tās gaitu.

Līdzvērtīgi pārkāpumi pamanīti arī sērijas septītajā spēlē, kurā ''Mavericks'' uzvarēja pārliecinoši, tādējādi kvalificējoties Rietumu konferences finālam. Šoreiz NBA gan sodījusi Dalasu ar divas reizes lielāku sodu - 50 tūkstošu dolāru apmērā. Neizpratnē par piespriesto sodu bija Dalasas ''Mavericks'' galvenais treneris Džeisons Kids. ''Es zinu par šo sodu. Cenšos saprast, ko mēs izdarījām nepareizi. Redzēsim rīt, par ko mums iedeva sodu. Kurš sūdzējās? To spēli uzvarējām pārliecinoši, tāpēc nedomāju, ka to darīja Fīniksas fani. Uzskatu, ka spēlētāji darīja to, kas viņiem jādara - atbalstīja no soliņa pārējos.''

Pēc pirmā piespriestā soda Kids skaidroja, ka NBA pievērš uzmanību nepareizajām lietām. Dalasa jau sākusi Rietumu konferences finālu, pirmajā spēlē Goldensteitas ''Warriors'' zaudējot pārliecinoši - 87:112.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
20

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Ostins Rīvss. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix
9

Rīvsam ''triple-double'', ''Lakers'' atspēlē 19 punktu deficītu un trillerī uzvar ''Bucks''

Naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā spēlē starp Milvoki ''Bucks'' un Losandželosas ''Lakers'' bija nepieciešami divi papildlaiki. Pamatlaikā ''Lakers'' atspēlēja 19 punktu deficītu, bet otrā papildlaika beigās pēc Ostina Rīvsa tālmetiena nodrošināja uzvaru (128:124).