Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kostas Adetokunbo cīnīsies par vietu ''Bulls'' sastāvā, Mihaiļuks pastiprina ''Knicks''

Kostas Adetokunbo cīnīsies par vietu ''Bulls'' sastāvā, Mihaiļuks pastiprina ''Knicks''
Kostas Adetokunbo. Foto: Reuters/Scanpix

24 gadus vecais Kostas Adetokunbo noslēgs pārbaudes laika līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Čikāgas ''Bulls'', lai pirmssezonā cīnītos par vietu tās sastāvā un saņemtu divvirzienu līgumu, ziņo ''The Athletic'' basketbola apskatnieks Šams Čaranija. Tikmēr ukrainis Svjatoslavs Mihaiļuks karjeru turpinās Ņujorkas ''Knicks''.

''The Athletic'' basketbola apskatnieks Šams Čaranija ziņo, ka viens no brāļiem Adetokunbo - Kostas ir noslēdzis pārbaudes laika līgumu ar Čikāgas ''Bulls''. Tās rindās pirmssezonā Kostas cīnīsies par vietu sastāvā un divvirziena līgumu.

Līdzšinējā basketbolista karjerā Kostas NBA pavadījis trīs sezonas - laika posmā no 2018. līdz 2021. gadā, pārstāvot Dalasas ''Mavericks'' un Losandželosas ''Lakers''. 22 spēlēs viņš vidēji gan guvis tikai vienu punktu un izcīnījis tikpat atlēkušo bumbu zem groza.

2021./2022. gada sezonu 24 gadus vecais basketbolists pavadīja Francijā, čempionvienības ASVEL sastāvā. Tās rindās Kostas vidēji meta 4.3 punktus un izcīnīja 2.2 bumbas zem groziem Francijas augstākajā līgā, bet ULEB Eirolīgā viņa pienesums bija nedaudz lielāks - 5.7 punkti un 2.7 bumbas zem groziem.

2022. gada Eiropas čempionātā Kostas Adetokunbo pārstāvēja Grieķijas izlasi, ar to aizspēlējoties līdz ceturtdaļfinālam. Basketbolists laukumā devās tikai divās spēlēs, kurās nospēlēja vidēji nedaudz virs sešām minūtēm.

Tikmēr ukrainis Svjatoslavs Mihaiļuks noslēgs viena gada līgumu ar Ņujorkas ''Knicks''. Iepriekšējo sezonu Mihaiļuks pavadīja Toronto, kur 56 mačos vidēji meta 4.6 punktus, taču pēc sezonas ''Raptors'' atskaitīja basketbolistu no sastāva. NBA Mihaiļuks spēlē kopš 2018./2019. gada sezonas, pārstāvot arī tādas komandas kā Losandželosas ''Lakers'', Detroitas ''Pistons'' un Oklahomsitijas ''Thunder''.

Ukrainas izlases sastāvā Mihaiļuks piedalījās 2022. gada Eiropas čempionātā, kurā Ukraina apstājās astotdaļfinālā. Basketbolists bija tās izteikts līderis, laukumā vidēji pavadot ilgāko laiku (29.2) un metot visvairāk punktus (17.0). Tāpat viņš izcīnīja piecas bumbas zem groziem un atdeva 2.8 rezultatīvās piespēles.


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.