Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģa un Kuruca komandu sestdien paredzētā spēle pārcelta

Porziņģa un Kuruca komandu sestdien paredzētā spēle pārcelta
Kristaps Porziņģis pret Dreimondu Grīnu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Teksasā pieredzētie šim reģionam ekstrēmie laikapstākļi, kas likuši lielai daļai iedzīvotāju palikt bez elektrības, likuši pārcelt vēl vienu Dalasas "Mavericks" spēli. Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka naktī uz sestdienu paredzētā spēle pret Hjūstonas "Rockets" tikusi pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Dalasai jau tika pārcelta iepriekšējā spēle, kas bija paredzēta pret Detroitas "Pistons". Tā nevarēja notikt, jo Teksasas štatā šobrīd novērojams pamatīgs aukstums un sniegs, kas krietni iedragājis sabiedrības ierasto dzīvi. Radušās problēmas ar elektrības piegādi, un lielai daļai mājsaimniecību šobrīd jāiztiek bez elektrības, kas savukārt rada problēmas ar apkures nodrošināšanu. Ņemot vērā ārkārtas apstākļus, Teksasas gubernators bija izdevis rīkojumu ierobežot publisko pasākumu rīkošanu, un NBA pārcēla Dalasā paredzēto spēli.

Parīt bija paredzēta spēle Hjūstonā, starp "Rockets" un "Mavericks" komandām, taču arī šī spēle tikusi pārcelta laikapstākļu dēļ. Par spēles jauno datumu tiks paziņots vēlāk.

Abas komandas turnīra tabulā šobrīd ir netālu viena no otras (Dalasai par divām uzvarām vairāk), taču izskatās uzņēmušas pretējus virzienus. Kamēr Dalasa ar Kristapu Porziņģi sastāvā uzlabojusi savu bilanci un uzvarējusi četrās no iepriekšējām piecām spēlēm, Rodiona Kuruca pārstāvētā "Rockets" zaudējusi septiņās spēlēs pēc kārtas.

Dalasai šis piespiedu pārtraukums attiecīgi nenāk parocīgā brīdī, jo praksē sanāk tā, ka nākamā spēle grafikā tai paredzēta tikai naktī uz 23. februāri pret Memfisas "Grizzlies", kas komandu atstās bez spēļu prakses astoņas dienas. Kluba galvenais treneris Riks Kārlails medijiem gan norādīja, ka iespējama situācija, ka NBA šajā laikā Dalasai nozīmē citu spēli, taču viņš atzina, ka Covid-19 pandēmijas apstākļu dēļ kalendārā būtu grūti izkārtot šādu variantu.


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
30

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.