Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Palīgi Dončičam atradās: Dalasa turpina sapni par NBA titulu

Palīgi Dončičam atradās: Dalasa turpina sapni par NBA titulu
Luka Dončičs ar komandas biedriem. Foto: AP/Scanpix

Vēl pēc pirmajām divām Rietumu konferences pusfināla spēlēm reti kurš ticēja Dalasas panākumam sērijā. Publiski citu spēlētāju pienesumu kritizēja Džeisons Kids, taču, iespējams, tieši tas nostrādāja. Sākot ar trešo spēli, Dončičs sāka spēlēt aizsardzībā, bet citi dot lielāku pienesumu uzbrukumā. Rezultātā "Mavericks" iekļuva Rietumu konferences finālā pirmo reizi kopš 2011. gada.

‘’Neviens cits neparādījās. Mums nav neviena cita, kurš varētu labi izpildīt metienus. Nevaram uzvarēt ar viņu vienu, kurš katru spēli met pa 30 punktiem – ne šajā sezonas nogrieznī," pēc otrā zaudējuma Rietumu konferences pusfinālā pret Fīniksas "Suns" citu Dalasas spēlētāju sniegumu uzbrukumā publiski kritizēja Džeisons Kids. Treneris tika sadzirdēts – sākot ar sērijas trešo spēli, punktus guva ne tikai Dončičs.

Sērijas trešajā spēlē par rezultatīvāko ar 28 punktiem kļuva Džeilens Bransons, bet vēl trīs spēlētāji iemeta virs desmit punktiem. Sērijas ceturtajā mačā "Mavericks" bija karsti no tālmetienu līnijas, trāpot 20 trejačus. Seši spēlētāji iemeta virs desmit punktiem, tostarp Dāvis Bertāns, kurš aizvadīja labāko maču sērijā (12 punkti). Sērijas sestajā spēlē Dončičam talkā nāca Bransons (18 punkti), Redžijs Buloks (19 punkti) un Spensers Dinvidijs (15), kamēr noslēdzošajā septītajā Spensers Dinvidijs ne tikai nopelnīja pusmiljonu vērtu bonusu par iekļūšanu konferences finālā, bet arī iemeta 30 punktus. Gadījumā, ja Dalasa izcīnīs titulu, tad Dinvidija bonuss būs viens dolārs, kuru spēlētājs vēloties izmaksātu centos.

Pēc Kristapa Porziņģa aizmainīšanas februāra vidū varēja secināt, ka Dalasa turpmākajā sezonas gaitā spēlēs tā saucamo "small ball" jeb akcentu uzbrukumā liks uz aizsargiem un precizitātei no tālmetienu distances. Esošā taktika līdz šim nostrādājusi ar uzviju – piemēram, sērijā pret Fīniksas "Suns" Dalasa trāpīja 109 (327 punkti) tālmetienus – visvairāk ceturtajā mačā (20) un septītajā spēlē (19). Vismazāk Dalasa no tālās distances trāpīja sērijas piektajā spēlē, kad grozā iekrita tikai astoņi metieni. Fīniksa pretī lika 76 (228 punkti) precīzus tālmetienus visas sērijas laikā, taču nevienā no mačiem tā nespēja iemest vairāk nekā 13. Sērijas gaitā ar tālmetienu palīdzību vien ''Mavericks'' iemeta par 99 punktiem vairāk nekā pretiniece.

Sērijā pret Fīniksu Dalasai izdevās ne tikai pirmo reizi kopš 2011. gada iekļūt Rietumu konferences finālā, bet arī lauzt ieilgušu zaudējumu sēriju pret "Suns". Tā bija zaudējusi 11 mačos pēc kārtas, vēlāk no pēdējām piecām sērijas spēlēm uzvarot četrās. Jau pirmās kārtas sērijā pret "Jazz" galvenais treneris Džeisons Kids uzsvēra, ka, lai izcīnītu uzvaras, nepieciešams aizsardzībā ielaist mazāk par 100 punktiem. Recepte tika piemirsta sērijas pirmajās divās spēlēs, kurās vidēji "Mavericks" ielaida 125 punktus, taču vienība to atcerējās sērijas turpinājumā. No četriem izcīnītajiem panākumiem tikai vienā Fīniksai izdevās iemest virs 100 punktiem, bet vidēji Dalasa gūtajos panākumos savā grozā ielaida 92.75 punktus, kamēr pretī iemeta vidēji 112.5 punktus.

Sērijas septītajā spēlē Dalasa gan uzbrukumā, gan aizsardzībā izdemolēja Fīniksu jau pirmajā puslaikā. ‘’Suns’’ tajā iemeta vien 27 punktus, kamēr pretī savā grozā ielaida par 30 punktiem vairāk. 30 punktu pārsvars pēc puslaika kļuvis par lielāko kādas komandas vadību ‘’play-off’’ septītajā mačā NBA vēsturē. Tikmēr Luka Dončičs bija gatavs izdancināt jebkuru no Fīniksas piedāvātajiem aizsargiem, pirmajā puslaikā iemetot tikpat daudz punktus cik ''Suns'' kopā. Kopumā visā sērijā Dončičs iemeta vairāk nekā ''Suns'' līderis Devins Bukers (218 pret 164 punkti), savāca vairāk atlēkušās bumbās par Deandrē Eitonu (69 pret 57) un atdeva vairāk rezultatīvās piespēles nekā Kriss Pols (49 pret 40).

Ja pirmajās divās sērijas spēlēs Fīniksa uzbrukumus izspēlēja, izmantojot Lukas Dončiča vājo spēli šajā elementā, tad sērijas turpinājumā slovēnis uzlaboja spēli arī savā laukuma galā. Pret ''Suns'' septiņos mačos Dončičs pārtvēra 15 pretinieku piespēles, kas ir vērā ņemams rādītājs. Pēc uzvaras septītajā mačā Dončičs izstaroja prieku. "Uzskatu, ka bijām pelnījuši uzvarēt. Visas sērijas laikā spēlējām ar sirdi. Varbūt atsevišķos mačos tieši šeit, Fīniksā, nedemonstrējām labāko spēli, taču septīto maču aizvadījām lieliski. Mēs sev ticējām, tāpēc esmu ļoti priecīgs."

Cīņā par vietu finālā Dalasai pretī stāsies Goldensteitas "Warriors", kura atgriezusies konferences finālā pēc divu sezonu pārtraukuma. Tieši 2018./2019. gadā tā pēdējo reizi spēlēja NBA finālā, zaudējot Toronto "Raptors". Goldensteita izslēgšanas spēles sāka ar Denveras "Nuggets" pieveikšanu piecās spēlēs (4-1), bet turpināja ar jauneklīgās Memfisas "Grizzlies" izslēgšanu sešos mačos (4-2). Dreimonds Grīns, Stefens Karijs un Klejs Tompsons turpina uz priekšu vest "Warriors", kur pienesumu dod arī tādi basketbolisti kā Endrjū Viginss un Džordans Pūls. Komandai gan nāksies iztikt bez Gerija Peitona, kurš sērijā pret Memfisas ‘’Grizzlies’’ iedzīvojās elkoņa lūzumā.

Regulārajā sezonā komandas savstarpēji spēkojās četras reizes un trijās no spēlēm uzvarēja Dalasa. Vienīgo panākumu Goldensteita guva 26. janvārī, kad savā laukumā uzvarēja pārliecinoši (130:92). Toreiz gan Dalasas sastāvā spēlēja Kristaps Porziņģis. Pēc veiktā maiņu darījuma abos mačos uzvarējusi ‘’Mavericks’’ – 28. februārī ar 107:101 un 4. martā ar 122:113. Abos zaudējumos Goldensteitai nespēlēja Dreimonds Grīns, bet vienā no tiem arī Klejs Tompsons.

Lai iekļūt finālā, Dalasai jāturpina pretinieks noturēt zem 100 punktiem aizsardzībā, ko gan pret Goldensteitu paveikt nebūs vienkārši. Šajās izslēgšanas spēlēs "Warriors" tikai vienā mačā uzbrukumā nav iemetusi 100 punktus – sērijas piektajā mačā pret ‘’Grizzlies’’ (95:134). Pie tam, līdzīgi kā Dalasai, tai patīk uzbrukt no tālmetienu distances. Sērijā pret Memfisu tā realizēja 81 tālmetienu (243 punkti), īpaši izceļoties noslēdzošajā sestajā mačā, kad trāpīja 20 trejačus. Uzbrukumā Dalasai jāmeklē ''Warriors'' vājie punkti, Lukam Dončičam jādemonstrē individuālā meistarība, bet pārējiem jāsniedz tikpat liels pienesums kā pirmajās divās sērijās.

Dāvis Bertāns 13 izslēgšanas spēlēs laukumā pabijis nedaudz mazāk nekā regulārā turnīra laikā (vidēji 11.2 minūtes). To laikā latvietis vidēji spēlē iemetis 4.4 punktus un izcīnījis 1.2 atlēkušās bumbas zem groziem. Nozīmīgi, ka krietni uzlabojusies Bertāna precizitāte no tālmetienu līnijas – ‘’play-off’’ laikā trejačus Bertāns izpildījis ar 43.2 % precizitāti iepretī 33.5 % precizitātei regulārā turnīra laikā. Bertānam šī kļūs par otro pieredzi konferences finālā – arī 2016./2017. gadā Sanantonio ''Spurs'' sastāvā pretī nāca Goldensteitas ‘’Warriors’’, kas toreiz arī uzvarēja sērijā jau pēc četrām spēlēm (0-4).

Sērijas pirmā spēle Goldensteitas ‘’Warriors’’ laukumā naktī uz ceturtdienu plkst. 4:00 pēc Latvijas laika. Naktī uz sestdienu paredzēta otrā spēle, pēc kā komandas pārcelsies uz Dalasu.

Kura komanda uzvarēs Rietumu konferencē?

  • 336

  • 209



, 2022-05-17 11:09, pirms 2 gadiem
Sērijai sekošu līdzi ar baudu. Vienā pusē komanda, kurai jūtu līdzi GSW otrā Mavs ar Bertānu. Lai kura komanda arī neuzvarētu, tai jutīšu līdzi arī NBA finālā.
, 2022-05-17 11:10, pirms 2 gadiem
Grīns, Tompsons, Karijs kopā daudz ir izcīnījuši un zina kas ir jāizdara, lai uzvarētu. Klāt ir Pūls un vēl daži labi spēlētāji tā kā favorīti noteikti ir Warriors. Jāsaka kā ir Warriors ir labāki visās pozīcijās, atskaitot saspiču kurā Dončičs un Karijs ir līdzīgi un droši vien lielākā daļa piekritīs ka Dončičs ir labāks. Šī sērija ir Warrioru, ja vien viņi nedomās to nolaist renstelē kā to izdarīja Suns.
Aizsardzība gan Dallasai ir līmenī, redzēs vai ar to pietiks.
, 2022-05-17 12:15, pirms 2 gadiem
Vispār jau Dalasa spēlēs rietumu konferences finālā nevis pusfinālā.
, 2022-05-17 13:37, pirms 2 gadiem
Ja cilvēki nebūtu tik naivi tad sen jau būtu sapratuši ka Maws šogad titulu ir nopirkuši, iespējams samaksāts pretinieku klubiem, vai līgai.
, 2022-05-17 14:12, pirms 2 gadiem
Neticu Dalasai, neticu! Pat, ja notiks brīnums un paņems kausu, vienalga neticēšu.
Un galvenā lieta, kurai es neticu - sastāva komplektācijai, kas absolūti neatbilst(pēc mūsdienu standartiem) tam, kādai tai vajadzētu būt, lai izcīnītu gredzenus. Paskatieties - kā visi GM cenšas būvēt savas komandas, lai izcīnītu titulu - 2-3 Allstarnieki, no kuriem, vismaz 1 - elites līmenī abos laukuma galos + dziļs un pieredzējis sastāvs, kas spējīgs gan punktus gūt, gan, jo īpaši, labi aizsargāties. Tā ir kā sava veida pareizā formula titulam. Un tagad paskatieties uz Mavs sastāvu - viena viendimensiāla AS līmeņa superzvaigzne + čupiņa viduvējību abos laukuma galos. Viss - nekā vairāk tur nav!
Kā jau iepriekš esmu izteicies - ļoti jocīga komanda.
, 2022-05-17 14:44, pirms 2 gadiem
X faktors sērijā būs Bertāna dvieļu padošanas spēja - ja kaut kas iekritīs, tad būšu ah.ujā!
, 2022-05-17 14:52, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Neticu Dalasai, neticu! Pat, ja notiks brīnums un paņems kausu, vienalga neticēšu.
Un galvenā lieta, kurai es neticu - sastāva komplektācijai, kas absolūti neatbilst(pēc mūsdienu standartiem) tam, kādai tai vajadzētu būt, lai izcīnītu gredzenus. Paskatieties - kā visi GM cenšas būvēt savas komandas, lai izcīnītu titulu - 2-3 Allstarnieki, no kuriem, vismaz 1 - elites līmenī abos laukuma galos + dziļs un pieredzējis sastāvs, kas spējīgs gan punktus gūt, gan, jo īpaši, labi aizsargāties. Tā ir kā sava veida pareizā formula titulam. Un tagad paskatieties uz Mavs sastāvu - viena viendimensiāla AS līmeņa superzvaigzne + čupiņa viduvējību abos laukuma galos. Viss - nekā vairāk tur nav!
Kā jau iepriekš esmu izteicies - ļoti jocīga komanda.
Kāpēc jābūt formulām? Komanda vai nu uzvar vai nu zaudē, kaut kā jau Dalasa tika līdz konferences finālam. Ar Porzinģi nevarēja ar Dinvidiju var. Un nekur nav rakstīts ka formulas nevar veidot jaunas.
, 2022-05-17 15:21, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Kāpēc jābūt formulām? Komanda vai nu uzvar vai nu zaudē, kaut kā jau Dalasa tika līdz konferences finālam. Ar Porzinģi nevarēja ar Dinvidiju var. Un nekur nav rakstīts ka formulas nevar veidot jaunas.
Protams! Tāpēc arī rakstīju - neatbilst mūsdienu standartiem, mūsdienu receptei, kā GM taisa titulu komandas.
Pat, ja tiešām Mavs pacels titulu(par ko gan ļoti šaubos), nedomāju, ka visi GM tagad pateiks - tpu, vpi..u - esošo kārtību - paņemam vienu 40p metēju, apkārt salasām viduvējības un done - tituls kabatā. Tā tas nestrādā! Es uzskatu, ka vēl arvien lielākais izredzes paņemt titulu ir ar 3 ASG večiem, nekā vienu. Kopš Bostona sāka Big3 ēru un Heat turpināja, ir pierādījies, ka tā ir procentuāli vislielākā iespēja kaut ko uzvinnēt.
Un jā - piekrītu, ka nav 100% pareizās formulas!
, 2022-05-17 16:18, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Protams! Tāpēc arī rakstīju - neatbilst mūsdienu standartiem, mūsdienu receptei, kā GM taisa titulu komandas.
Pat, ja tiešām Mavs pacels titulu(par ko gan ļoti šaubos), nedomāju, ka visi GM tagad pateiks - tpu, vpi..u - esošo kārtību - paņemam vienu 40p metēju, apkārt salasām viduvējības un done - tituls kabatā. Tā tas nestrādā! Es uzskatu, ka vēl arvien lielākais izredzes paņemt titulu ir ar 3 ASG večiem, nekā vienu. Kopš Bostona sāka Big3 ēru un Heat turpināja, ir pierādījies, ka tā ir procentuāli vislielākā iespēja kaut ko uzvinnēt.
Un jā - piekrītu, ka nav 100% pareizās formulas!
Brunsons nav viduvējība. FinnijSmits un Klebers arī ir vērā ņemami džeki.
, 2022-05-17 16:29, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Kāpēc jābūt formulām? Komanda vai nu uzvar vai nu zaudē, kaut kā jau Dalasa tika līdz konferences finālam. Ar Porzinģi nevarēja ar Dinvidiju var. Un nekur nav rakstīts ka formulas nevar veidot jaunas.
Nu gan pateikt,ka Dinvidijs bez maz ir iemesls tikšanai līdz konf finālam.
Čalis nospēlēja labi varbūt tik daudz reizes cik tev pirkstu uz rokas,un pēķšni viņš ir tas missing piece

Šis PO skrējiens nekādas jaunas formulas neizveidos.
Varētu veidot tādas ja katru gadu pretinieks būtu tāds impotents kā Jazz.
Par Suns vispār no comments.Hren ivo znaet,kas tur notika.Komanda nevar šādi spēlēt izbraukumos pēc tik stabilām mājas spēlēm,un vēl pēdējā kapitāli pielikt pilnu gultu ar mēsliem.
, 2022-05-17 16:39, pirms 2 gadiem
EH žēl ka SUNS netika būtu bijusi tiešām teicama sērija ar GSW, a tagad čiks vien būs..
, 2022-05-17 17:19, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Neticu Dalasai, neticu! Pat, ja notiks brīnums un paņems kausu, vienalga neticēšu.
Un galvenā lieta, kurai es neticu - sastāva komplektācijai, kas absolūti neatbilst(pēc mūsdienu standartiem) tam, kādai tai vajadzētu būt, lai izcīnītu gredzenus. Paskatieties - kā visi GM cenšas būvēt savas komandas, lai izcīnītu titulu - 2-3 Allstarnieki, no kuriem, vismaz 1 - elites līmenī abos laukuma galos + dziļs un pieredzējis sastāvs, kas spējīgs gan punktus gūt, gan, jo īpaši, labi aizsargāties. Tā ir kā sava veida pareizā formula titulam. Un tagad paskatieties uz Mavs sastāvu - viena viendimensiāla AS līmeņa superzvaigzne + čupiņa viduvējību abos laukuma galos. Viss - nekā vairāk tur nav!
Kā jau iepriekš esmu izteicies - ļoti jocīga komanda.
Daudzveidiibai jabuut. Visas komandas pec vienaa formulas - parak garlaicigi. Dalasas sastaavs pieraada, kaada vertiba ir 3&D speletajiem.
Un Luka iet uz to, ka bus labakais uzbrukuma speletajs vesturee. Lidz tam, protams, tals celsh ejams, bet kurss ir ienemts
, 2022-05-17 17:23, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Nu gan pateikt,ka Dinvidijs bez maz ir iemesls tikšanai līdz konf finālam.
Čalis nospēlēja labi varbūt tik daudz reizes cik tev pirkstu uz rokas,un pēķšni viņš ir tas missing piece

Šis PO skrējiens nekādas jaunas formulas neizveidos.
Varētu veidot tādas ja katru gadu pretinieks būtu tāds impotents kā Jazz.
Par Suns vispār no comments.Hren ivo znaet,kas tur notika.Komanda nevar šādi spēlēt izbraukumos pēc tik stabilām mājas spēlēm,un vēl pēdējā kapitāli pielikt pilnu gultu ar mēsliem.
Notika tas - 3 specigi 1 uz 1 speletaji, 5 out offense jeb soda laukums apspeleshanai brivs un teicama komandas aizsardziba, del isaa sastava var veiksmigi mainities pie blokiem.
Cp3 uzreiz spele pasliktinaas, jo nav klasiski garie, kurus pec blokiem apspelet. Tas ari ir bijis viens no vinja trumpjiem karjeraa
, 2022-05-17 19:20, pirms 2 gadiem
Ja nebūs piespēles, nebūs uzvara. Pat uzvarētā spēlē mazāk rezultatīvas piespēles, kā pretiniekam. Principā izgāja uz individuālo spēli. Nu tā vairs nesanāks.
, 2022-05-17 19:46, pirms 2 gadiem
Warriors ir Dalasas klienti...😎😁 ja varēja Suns, varēs arī šos. Goldensteitas ceļš te arī apstāsies, Mavericks ir pārāk labi
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
32

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
7

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.