Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

NBA čempions Marks Gazols gatavs atgriezties Vecajā kontinentā

NBA čempions Marks Gazols gatavs atgriezties Vecajā kontinentā
Marks Gazols, iespējams, savu pēdējo spēli NBA jau ir aizvadījis. Foto: AFP/Scanpix

Pagājušās sezonas NBA čempions Toronto "Raptors" rindās Marks Gazols Spānijas radio atklājis, ka apsver iespēju savu karjeru turpināt Eiropā.

NBA "burbulī" pērnās sezonas čempione Toronto "Raptors" aizcīnījās līdz izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, kur saspringtā septiņu spēļu sērijā piekāpās Bostonas "Celtics" basketbolistiem, tādējādi izstājoties no cīņas par čempiontitulu. Marks Gazols Kanādas komandā šajā izslēgšanas spēļu turnīrā vidēji laukumā pavadīja 20 minūtes, statistikā atzīmējoties ar sešiem punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē, kas bija Spānijas basketbolista pieticīgākais sniegums visā karjerā.

35 gadus vecais Gazols sarunā ar Spānijas radio dalījies pārdomās, ka ģimenes iemeslu dēļ apsver atgriešanos Eiropas basketbolā, lai turpinātu savu sasniegumiem bagāto karjeru Vecajā kontinentā. Marks Gazols izcīnījis NBA čempiona gredzenu, atzīts par līgas labāko aizsardzības spēlētāju 2013. gadā un trīs reizes iekļauts Zvaigžņu spēles sastāvā. Taču par sasniegumiem Atlantijas okeāna viņā pusē vēl iespaidīgāki ir Gazola sasniegumi ar Spānijas nacionālo izlasi. Gazola medaļu skapītī glabājas divi olimpiskie sudrabi, divas pasaules čempionāta zelta medaļas, kā arī gandrīz divi pilni Eiropas čempionātu medaļu komplekti.

Par Marka Gazola brāli Pau Gazolu jau ilgāku laiku runāts kā par spēlētāju, kurš varētu atgriezties un pēdējās sezonas aizvadīt Eiropā. 40 gadus vecā Pau kontekstā runāts par potenciālo pievienošanos Rolanda Šmita komandai "Barcelona", taču līdz šim tas nav realizējies un kluba vadība apgalvojusi, ka neizskata vecākā brāļa pievienošanos Katalonijas klubam.

Markam Gazolam gan jau ir saistības Eiropas basketbolā, jo viņam pieder 2014. gadā dibinātā Katalonijas komanda "Girona", kas šogad pakāpusies uz Spānijas otro spēcīgāko līgu. "Girona" rindās spēlē Latvijas basketbolists Dāvis Rozītis.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/


, 2020-09-17 09:14, pirms 4 gadiem
Nu ja nebūtu bijis līgums vēl uz šo gadu, viņš jau šo sezonu būtu Eiropā. Tas līmenis vairs nav priekš viņa. Lai mierīgi paspēlē Eiropā pēdējos gadus. Var atslābt. Nauda sapelnīta un tituli arī. Izdevusies lieliska karjera.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
30

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.