Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NBA zvaigznes jaunajā formātā cīnīsies par Braienta vārdā nosaukto MVP balvu

NBA zvaigznes jaunajā formātā cīnīsies par Braienta vārdā nosaukto MVP balvu
Jannis Adetokunbo un Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 3:00 sāksies NBA Zvaigžņu spēle, kurā sacentīsies Lebrona Džeimsa un Jaņņa Adetokunbo komandas. NBA aizvadītajā naktī paziņoja, ka Zvaigžņu spēles vērtīgākā spēlētāja balva turpmāk sauksies nesen traģiski mūžībā aizgājušā Kobes Braienta vārdā.

„Domāju, ka viena no lietām, kas Kobes basketbolista karjerā, patiešām izceļas, papildus viņa pieciem čempiona tituliem ir viņa piedalīšanās Zvaigžņu spēlē 18 reizes un šīs spēles MVP balvas iegūšana četras reizes,” paziņojumā medijiem norādīja NBA komisārs Adams Silvers. „Mums līgas vadībā likās, ka balvas nosaukšana viņa vārdā būtu piemērots veids, kā izrādīt savu cieņu pret Braientu.”

NBA Zvaigžņu spēles MVP balva tika ieviesta jau 1953. gadā, taču līdz šim tā nebija nosaukta neviena spēlētāja vārdā. Kobes Braienta MVP tituls pirmoreiz tiks pasniegts šonakt, godinot spēlētāju, kuram joprojām pieder visu laiku jaunākā Zvaigžņu spēles dalībnieka gods (Braients tajā piedalījās 19 gadu vecumā), kā arī NBA rekords, piedaloties Zvaigžņu spēlē 18 reizes pēc kārtas.

Silvers sarunā ar medijiem arī paskaidroja, kādēļ Braienta nāves dienā netika atceltas NBA spēles, kuras tādēļ sanāca aizvadīt ļoti drūmā gaisotnē. „Spēļu atcelšanas jautājums bija viens no pirmajiem, ko risinājām,” teica Silvers. „Mūsu operāciju centrā Ņūdžersijā mēs redzam notiekošo visās arēnās, un redzējām, ka cilvēki uz dažām spēlēm jau sapulcējušies. Cilvēki jau bija arēnās, bet oficiāla apstiprinājuma par Kobes un viņa meitas Džianans apstiprinājuma vēl nebija. Mēs nedomājām, ka būtu pareizi atcelt spēles un reizē no savas puses apstiprināt ko tādu, kas oficiāli vēl nebija apstiprināts.”

Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē Silvers godināja arī mūžībā aizgājušā NBA bijušā komisāra Deivida Stērna piemiņa. Par godu Braientiem Zvaigžņu spēles komandas spēlēs ar tikai diviem numuriem – Lebrona komandā visi spēlēs ar 24. numuru par godu Kobem un Adetokunbo komandā visi būs ar otro numuru par godu Džiannai.

NBA Zvaigžņu spēlē ierasti netiek pievērsta pārāk liela uzmanība aizsardzībai, tāpat arī loģiska spēlētāju vēlme izvairīties no traumām šajā spēlē, kas uz NBA sezonas rezultātiem neatstāj pilnīgi nekādu iespaidu. Taču Braients bija izslavēts ar savu nepiekāpību jebkurā spēles situācijā, un Zvaigžņu spēles nereti nebija nekāds izņēmums. Turklāt šosezon NBA ir ieviesusi jaunu formātu, lai veicinātu spēles intrigu.

Spēles pirmās trīs ceturtdaļas tiks aizvadītas kā atsevišķas minispēles, proti, katra sāksies ar rezultātu 0:0 un katrai būs savs uzvarētājs. Savukārt pirms ceturtās ceturtdaļas sākuma visi gūtie punkti tiks saskaitīti kopā un ceturtā ceturtdaļa noritēs līdz tiks sasniegta noteikta punktu robeža – pirmajās trīs ceturtdaļās uzvarošās komandas rezultāts +24 punkti. Piemēram, ja pirmajās trīs ceturtdaļās rezultāti būs 25:20, 20:25 un 30:25 Lebrona komandas labā, tad pēdējās ceturtdaļas sākumā Lebrona komanda būs vadībā ar 75:70 un, lai uzvarētu pēdējā ceturtdaļā, būs nepieciešams sakrāt 99 punktus (75+24). Attiecīgi pēdējās ceturtdaļas ilgums nebūs ierobežots un pilnīgi skaidrs, ka mačs beigsies ar uzvarošās komandas groza guvumu.

Šī Zvaigžņu spēle būs debija desmit spēlētājiem, ieskaitot Kristapa Porziņģa komandas biedru Luku Dončiču un lietuvieti Domantu Saboni, kuri abi spēlēs Lebrona komandā. Zvaigžņu spēlē piedalīsies četri šī mača MVP balvas ieguvēji – Lebrons, kurš šonakt var atkārto Braienta un Boba Petita rekordu, iegūstot MVP balvu ceturto reizi karjerā, Entonijs Deiviss, Rasels Vestbruks, kuram ir divi MVP tituli, un Kriss Pols.

Zvaigžņu spēles komandu sastāvi

NrLebrona komandaNrJaņņa komanda
1.Entonijs Deiviss2.Džoels Embīds
3.Kavai Lenards4.Paskāls Siakams
5.Luka Dončičs6.Kemba Vokers
7.Džeimss Hārdens8.Trejs Jangs
10.Devins Bukers9.Kriss Midltons
12.Bens Simonss11.Bams Adebajo
14.Nikola Jokičs13.Rudī Gobērs
16.Džeisons Teitums15.Džimijs Batlers
18.Kriss Pols17.Kails Laurijs
20.Rasels Vestbruks19.Brendons Ingrems
22.Domants Sabonis21.Donovans Mičels

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2020-02-16 16:49, pirms 4 gadiem
Par Saboni!
, 2020-02-16 17:17, pirms 4 gadiem
Zinot Kobes un Lebrona attiecības, Kobes pēdējo tvītu par to, ka viņš viņu apsteidzis un jāturpina viņa legacy, un to, ka Lebrons tagad var panākt arī Kobes MVP rekordu... Kāda iespēja, ka Lebrons šoreiz to neiegūs?
, 2020-02-16 17:25, pirms 4 gadiem
tommy90 rakstīja: Zinot Kobes un Lebrona attiecības, Kobes pēdējo tvītu par to, ka viņš viņu apsteidzis un jāturpina viņa legacy, un to, ka Lebrons tagad var panākt arī Kobes MVP rekordu... Kāda iespēja, ka Lebrons šoreiz to neiegūs?
Nedaudz lielāka kā 95%
, 2020-02-16 18:00, pirms 4 gadiem
Adetokunbo (C)
===================
Antetokounmpo
, 2020-02-16 18:02, pirms 4 gadiem
Lebrona komanda ir 5 x reizes stipraka par otru komandu;
tā ka... fanoju par Pasauli, bet neticu ka ko padarīs Lebronam...
, 2020-02-16 18:06, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Adetokunbo (C)
===================
Antetokounmpo
Ko gribēji ar šo pateikt?
, 2020-02-16 18:08, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Lebrona komanda ir 5 x reizes stipraka par otru komandu;
tā ka... fanoju par Pasauli, bet neticu ka ko padarīs Lebronam...
Tu nodarbosies ar fanošanu par vienu no komandām spēlē, kurā nebūs vispār nekādas aizsardzības?
, 2020-02-16 18:27, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Lebrona komanda ir 5 x reizes stipraka par otru komandu;
tā ka... fanoju par Pasauli, bet neticu ka ko padarīs Lebronam...
Kura komanda tavuprāt ir Pasaules? 🤔
, 2020-02-16 18:45, pirms 4 gadiem
markes rakstīja: Kura komanda tavuprāt ir Pasaules? 🤔
Abas?
, 2020-02-17 02:39, pirms 4 gadiem
markes rakstīja: Kura komanda tavuprāt ir Pasaules? 🤔
Antetokounpo Pasaules, OK, sajaucu, atkal viņi nomainījuši formatu; bet nu tāpat; Jannis nav ASV
, 2020-02-17 02:40, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Tu nodarbosies ar fanošanu par vienu no komandām spēlē, kurā nebūs vispār nekādas aizsardzības?
Vienmēr par kādu jafano būs;
Man neinteresē aizsardzība;
, 2020-02-17 02:49, pirms 4 gadiem
NBA Season 2019 - NBA Streams | NBA Live |... - LIVE...ja nu kādam interesē tikai nenokaram
, 2020-02-17 06:41, pirms 4 gadiem
Vienkārši episka spēle
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies ar Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".