Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Adetokunbo par savu soda metienu: "Man vairāk jāstrādā pie tehnikas"

Adetokunbo par savu soda metienu: "Man vairāk jāstrādā pie tehnikas"
Jannis Adetokunbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) komandas Milvoki "Bucks" līderis un divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Jannis Adetokunbo uzvarā pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" (112:109) tika pie iespējas mest 10 soda metienus, bet grieķis spēja realizēt tikai vienu. 26 gadus vecais spēlētājs atklāja, ka viņam jāturpina strādāt pie sava soda metiena, bet Kriss Midltons sacīja, ka divkārtējais līgas MVP treniņos bieži iemet vairākus soda metienus pēc kārtas.

"Tas ir pavisam vienkārši," pēc spēles komentāru par savu soda metienu precizitāti sniedza Jannis Adetokunbo. "Ir jāmet vairāk, jāstrādā pie metiena tehnikas. Jāprogresē soli pa solim. Ir jāmet vairāk, tas arī viss. Jo vairāk es metīšu soda metienus, jo labāks es kļūšu šajā spēles elementā. Tas nav noslēpums."

"Bucks" komandas vēsturē līdz šim neviens spēlētājs, kurš izmetis vismaz desmit soda metienus, nekad nebija metis ar tik zemu procentu. Līgas vēsturē vienas spēles laikā 10% no soda metienu līnijas, ja tikuši izmesti 10 vai vairāk metieni, metuši vēl trīs spēlētāji – Andrē Dramonds, Als Horfords un Šakils O'Nīls. Dramonds to paveicis četras reizes, bet O'Nīls divas.

"Bucks" spēlētājs Kriss Midltons atklāja, ka treniņos Adetokunbo spēj grozā raidīt arī vairākus soda metienus pēc kārtas. "Es viņam neko nesaku," piebilda Midltons. "negribu "ielīst" viņa galvā un likt viņam domāt par to. Domāju, ka viņš pats zina, kas viņam jādara."

"Kad nonāku uz soda metiena līnijas, es daudz nedomāju," teica Adetokunbo. "Es vienkārši izdaru metienus. Es to esmu darījis jau ilgu laiku. Nonākot uz soda metiena līnijas, es cenšos piedomāt tikai pie tehnikas. Cenšos bumbu mest ar augstu trajektoriju, jo lielākoties mani metieni ir par īsu." Situāciju komentēja arī komandas galvenais treneris Maiks Budenholzers: "Viņam ir jāturpina strādāt pie sava soda metiena, jāturpina tajā ieguldīt laiks. Viņam nepieciešams nostiprināt savu pārliecību."

Šosezon grieķis realizējis vien 57,5% soda metienus, bet savu karjeras antirekordu viņš sasniedza aizvadītajā sezonā, kad soda metienus realizēja ar 61,8%. Tas ir pamatīgs kritums spēlētājam, kurš iepriekš karjerā soda metienus realizēja ar 71%.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2021-01-16 10:56, pirms 3 gadiem
Algu apcirst. Izlaidušies seski.
, 2021-01-16 11:38, pirms 3 gadiem
Pret čali apzināti var sodus sist un komandu tās iegāzīs , ja turpinās tik slikti mest sodiņus. Amatieris , kurš zina basketbola pamatus varētu vairāk sodiņus iemest nekā Janka
, 2021-01-16 11:55, pirms 3 gadiem
Viņam tā visa metiena tehnika kopš rookie sezonas ir vnk aizgājusi totālās auzās.Nez kas viņam tieši pēc rookie sezonas teica tā izčakarēt metienu.
, 2021-01-16 12:15, pirms 3 gadiem
Ir jābūt galvā sistam, lai nemācetu mest sodinus, ja lavi met no spēles tālos un pustālos.
Ir tādi loši, kas.prot tikai dankot, bet spēlēt un mest nemāk, kā šaks. Ir vel sudīgāki piemeri, kā Biedrinš, kas vispār neko nemācēja. Bet es nezinu otru bez jāņa, kurš prot mest no speles, bet sodinos pilnigs lašara.
, 2021-01-16 12:58, pirms 3 gadiem
1/10 pret Dalasu. NBA tas ir kosmoss, ko ir lemts sasniegt tikai dažiem izredzētajiem. Andriņa stratosfēra!
, 2021-01-16 13:26, pirms 3 gadiem
Interesanti, ka šajā statistikas grupā ir Horfords... Tāds regulārs 70%+ sodiņu metējs.

Nu vakar tie Jāņa sodiņi bija vnk smieklīgi. Tāpat arī klusais trulis esot pilnīgi brīvam. Viņam it kā sezonas 3pt 30%, bet nu vakar redzot viņa metienu tiešām brīnos kā viņš dabūjis tos 30%. (kas pat ir ļoti respektabli, lai tevi neatstātu vienu uz 3pt līnijas).
, 2021-01-16 15:22, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Pret čali apzināti var sodus sist un komandu tās iegāzīs , ja turpinās tik slikti mest sodiņus. Amatieris , kurš zina basketbola pamatus varētu vairāk sodiņus iemest nekā Janka
bIEDRIŅŠ varētu izsaukt Jāāni uz sacensību
, 2021-01-16 15:37, pirms 3 gadiem
kkk rakstīja: Ir jābūt galvā sistam, lai nemācetu mest sodinus, ja lavi met no spēles tālos un pustālos.
Ir tādi loši, kas.prot tikai dankot, bet spēlēt un mest nemāk, kā šaks. Ir vel sudīgāki piemeri, kā Biedrinš, kas vispār neko nemācēja. Bet es nezinu otru bez jāņa, kurš prot mest no speles, bet sodinos pilnigs lašara.
Spēlētājs, kas neko nemāk nevāktu regulāru double-double. Tas par Biedriņu. Nebūtu pēc lielā līguma atmetis domu par nopietnu basi, ne to vien sasnegtu.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
2

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.